Προς το περιεχόμενο

Sony Vaio FW21M στα 4200rpm, αξίζει?

Dimis_350z

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδες,

Σκοπεύω να αγοράσω αυτό το Vaio

έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά για τη χρήση που το θέλω, αλλά με φρενάρει το γεγονός ότι ο δίσκος τρέχει στα 4200 κ όχι στ 5400rpm.

Λέτε να δώ αισθητή διαφορά στην ταχύτητα?

Μήπως έχει αγοράσει κανείς το συγκεκριμένο μοντέλο?

(Σημ. ΤΟ βρήκα σε online κατάστημα 1100€, 150€ πιο κάτω από το πλαίσιο κ τα λοιπα επώνυμα καταστήματα, λέτε να την πατήσω?)

Δημοσ.

Θα παρεις καινουριο μηχανημα κ θα σου φαινεται εξαιρετικα αργο..

Οποτε οχι, ο σκληρος 4200 δεν αξιζει..

Μπορεις ομως καλλιστα να παρεις αυτον τον φορητο και με 80 ευρω να βαλεις εναν 320gb στις 7200 στροφες ή εναν 500gb στις 5400 στροφες..

Δημοσ.
έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά για τη χρήση που το θέλω, αλλά με φρενάρει το γεγονός ότι ο δίσκος τρέχει στα 4200 κ όχι στ 5400rpm.

Τι είχες Sony, τι είχα πάντα...

Φορητός 1200+ ευρώ με δίσκο στις 4200 στροφές...οι άνθρωποι δεν παίζονται λέμε...αν αλλάξουν ποτέ αυτή την ηλίθια πολιτική τους θα γινω καλόγερος...

Βασικά αυτοί και άλλοι μάγκες στην Toshiba περιμένουν να ξεστοκάρουν ότι "αργός' σκληρός τους έχει μείνει στις αποθήκες τις δικές τους αλλά και στους κατασκευαστές που τους προμηθεύουν ανά τον κόσμο βλέπε Hitachi, FS κτλ, αλλά οι "έξυπνοι" στη Ψony αυτοπροσδιορίζοντας τους εαυτούς τους ως εταιρεία consumer electronics και όχι ως computer systems/peripherals κλτ και βασιζόμενοι στο όνομα Ψony θεωρούν λογικό να φορτώνουν τα μηχανήματά τους με αργό δίσκο καθώς ο κάθε πελάτης που τα αγοράζει το κάνει για "ψυχαγωγικούς" σκοπούς και δε βαριέσαι ρε αδελφέ ας περιμένει λίγο παραπάνω...σιγά...ας ξεφορτωθούμε εμείς το στοκ...

Οχι Δημήτρη να μην το πάρεις...γιατί περισσότερο από όλα είναι κοροιδία...πόσο παραπάνω θα κόστιζε δηλαδή αν ερχόταν με σκληρό στις 5400, 20 ευρώ?

Δημοσ.
Φορητός 1200+ ευρώ με δίσκο στις 4200 στροφές...

Ε, είναι επειδή έχει ροπή το μηχάνημα και βγάζει τη δύναμη στα "χαμηλά". Τα άλλα είναι πολύστροφα και χαλάνε εύκολα... :lol: :lol:

Δημοσ.

Κι εγώ πιστεύω ότι δεν αξίζει με αυτόν τον σκληρό... Θα φρενάρει αισθητά τις δυνατότητες του μηχανήματος από άποψη ταχύτητας.

Δημοσ.

Επειδη το εχω ψαξει το θεμα και εχω μπει και σε site του εξωτερικου ολα τα μοντελα εκτος απο αυτο με την υψηλη αναλυση μπορουν να εφοδιαστουν και με γρηγοροτερους σκληρους απο τις 4200 στροφες.

Δημοσ.

ειναι μεγαλη βλακεια της σονυ οντως που επειμενει σε αρους αλλα μεγαλους σκληρους, αλλα εγω προσωπικα θα σου πω και την αλλη αποψη

μαζι με το σονυ θα παρεις κορυφαια ποιοτητα κατασκευης, τεραστια αξιοπιστια ,αψογο σερβις (αν χρειαστει) και τελος την καλυτερη δυνατη οθονη, προσοντα που αλλες μαρκες λαπτοπ με γρηγοροτερους σκληρους και πιο καλες επιδοσεις δεν μπορουν να φτασουν.

το θεμα για μενα ειναι πως μπορεις να παρεις ενα τοσιμπα που συγκεντρωνει τι ιδιες αρετες με σονυ με εξαιρεση την οθονη σε καλυτερη τιμη.

τελος αν μπορεις να μπεις στην διαδικασια να παρεις το σονυ και να του αλλαξεις εσυ σκληρο, τοτε σουπερ

απλα δεν ξερω αν αξιζει, γιατι μπαινει το γαμωτο,καινουργιο μηχανημα και του αλλαζω σκληρο;

η αποφαση δικη σου

Δημοσ.
ειναι μεγαλη βλακεια της σονυ οντως που επειμενει σε αρους αλλα μεγαλους σκληρους, αλλα εγω προσωπικα θα σου πω και την αλλη αποψη

μαζι με το σονυ θα παρεις κορυφαια ποιοτητα κατασκευης, τεραστια αξιοπιστια ,αψογο σερβις (αν χρειαστει) και τελος την καλυτερη δυνατη οθονη, προσοντα που αλλες μαρκες λαπτοπ με γρηγοροτερους σκληρους και πιο καλες επιδοσεις δεν μπορουν να φτασουν.

το θεμα για μενα ειναι πως μπορεις να παρεις ενα τοσιμπα που συγκεντρωνει τι ιδιες αρετες με σονυ με εξαιρεση την οθονη σε καλυτερη τιμη.

τελος αν μπορεις να μπεις στην διαδικασια να παρεις το σονυ και να του αλλαξεις εσυ σκληρο, τοτε σουπερ

απλα δεν ξερω αν αξιζει, γιατι μπαινει το γαμωτο,καινουργιο μηχανημα και του αλλαζω σκληρο;

η αποφαση δικη σου

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=220953

Ελπίζουμε όλοι να αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά όπως και νά 'χει αμαυρώνει την ασπίλωτη εικόνα του Sony service.

Δημοσ.

haHa : sorry που ρωταω αλλα επειδη αγνοω το συγκεκριμενο θεμα...ολοι οι SATA2 δισκοι μπενουν και σε SATA slot?

ευχαριστω.

-----Προστέθηκε 25/11/2008 στις 03 : 39 : 46-----

Συγκεκριμενα εχω το Intel PM965 chipset

Δημοσ.
haHa : sorry που ρωταω αλλα επειδη αγνοω το συγκεκριμενο θεμα...ολοι οι SATA2 δισκοι μπενουν και σε SATA slot?

ευχαριστω.

Ναι!

Συγκεκριμενα εχω το Intel PM965 chipset

Νομιζω οτι αυτο υποστηριζει κανονικα και sata2.

Δημοσ.

Το έχω εντοπίσει σε online κατάστημα σε πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με τα γνωστά κατταστήματα, μιλάμε για διαφορά 200€ (1299€ - 1105€) περίπου, οπότε κάποια από αυτά τα χρήματα θα τα διαθέσω για ένα σκληρό στα 7200.

Μήπως λέω εγώ τώρα... μήπως.... με φορτώσουν με κανά σονυ διαλογης...???

Δημοσ.
Το έχω εντοπίσει σε online κατάστημα σε πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με τα γνωστά κατταστήματα, μιλάμε για διαφορά 200€ (1299€ - 1105€) περίπου...

Καλά και γιατί δε δίνεις το link?

Μήπως λέω εγώ τώρα... μήπως.... με φορτώσουν με κανά σονυ διαλογης...???

Υπάρχουν αρκετά καταστήματα που σε ορισμένα μοντέλα έχουν πολύ καλύτερες τιμές από τα γνωστά (Πλαίσιο, Eshop, Multi). Πχ Msystems είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του χώρου χωρίς να υπάρχει καμία παγίδα.

Δεν ξέρω που το έχεις βρει το φορητό σε χαμηλή τιμή αλλά τουλάχιστον γράψε ποιο είναι να δούμε τι παίζει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...