Προς το περιεχόμενο

Asus P5N32-E Sli & P4 2.8

SwAToNeR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παίδες βρήκα μια μητρική καινούργια σχεδόν, και είπα να δοκιμάσω τον P4 Socket 775 2.8 που έχω μέχρι να πάρω έναν διπύρινο επεξεργαστή που ψάχνω.

Απο την Asus δείχνει να δέχεται τον επεξεργαστή κανονικά, ωραία..

Τα βάζω όλα πάνω, μνήμες κλπ bootarei μπαίνω bios και βλέπω θερμοκρασίες απο 72+ σε idle μέχρι και 90 όσο είμαι στο Bios και κοιταώ το temp. Ισχύουν αυτές οι θερμοκρασίες; Είναι δυνατόν. Δηλαδή αμα συνεχίσω στην εγκατάσταση να πάρω και πυροσβεστήρα και να τραβάω βίντεο;

Έχει δοκιμάσει κανείς τίποτα παρόμοιο; Εννοώ καινούργια mobo με παλιό επεξεργαστή;

-----Προστέθηκε 24/11/2008 στις 09 : 35 : 55-----

Έβαλα και έναν E8600 και πάλι απο Bios μου δείχνει 90+ βαθμούς.

Το σκέφτομαι να βάλω λειτουργικό αλλα με τέτοιες θερμοκρασίες είναι ένα θέμα.

Δημοσ.

Αναφέρεσαι στο chipset ή τη cpu;

Ξέρω οτι μπορεί να ακουστεί κάπως ανόητο και προφανές, αλλά είναι σίγουρο οτι η ψύκτρα έχει ακουμπήσει σωστά; Όταν την έβγαλες για να κοτσάρεις τον 8600 τσέκαρες την πάστα;

Δημοσ.

Ναι στάνταρ και οι 2 ψύκτρες κούμπωσαν καλά. Δε το κάνω πρώτη φορά. Έκανα και bios update και έβαλα Vista. Έτρξα Everest και είχε σε idle 60 βαθμούς ο 8600. Too much.

Παίζει να είναι θέμα mobo? γιατί δεν είμαι σίγουρος για το πόσο καλή είναι. Δεν είναι καινούργια, τι βρήκα από γνωστό και ίσως είναι rma.

Αλλά μου φαίνεται κουλό το θέμα. Πάστα έχω βάλει 2 - 3 φορές και έχω αλλάξει και 2 φορές τους επεξεργαστές. Με το καινούργιο bios δε μου έκανε post τον p4 καν. Ούτε με clear cmos.

Δημοσ.

Τα socket της Intel δε φημίζονται για την ευκολία τοποθέτησης, ούτε για το πόσο "σίγουρα" μπαίνουν οι ψύκτρες στη θέση τους. Βεβαιώσου πως έχεις πιάσει σωστά την ψύκτρα. Μπορεί να μην έχουν μπει και τα 4 καρφάκια καλά στη θέση τους (σύνηθες...).

Δημοσ.

Εχω και εγώ το ίδιο M/B και για να δεις κάποια διαφορά πρέπει από το Βιος να ρυθμίσεις το mode του ανεμηστήρα του επεξεργαστή, ή αλλίως μέσα από το Λειτουργικό στο πρόγραμμα τησ ASUS AIBOOSTER και εκεί επιλέγεις power fan ή cpu fan μια από τις 2 επιλογές και θα δεισ αισθητή διαφορά, εγώ είδα πάντος. Για να ξέρεις είναι πολύ καλή μητρική , δοκίμασε Raid 0 για τα XP και θα με θυμηθείς.

Κάνει και καλό overclock αν σε ενδιαφερει

Αυτά

Δημοσ.

Ξανα έβαλα τον 8600 πάνω. Έβαλα Coretemp, HW Monitor & Everest. Όλα δείχνουν idle 49-50 βαθμούς. Η ψύκτρα σιγουρεύτικα οτι έχει κουμπώσει καλά. Και τα 4 κλιπάκια.

Δεν εξηγείτε γιατί έχει τέτοιες θερμοκρασίες στα 3.33 ghz

Στην P5KC δουλεύει μια χαρά στους 36 βαθμούς.

Εδώ 50 FFS...

Ενεργοποίησα C1E Support και τώρα είδα μια ψιλό λογική θερμοκρασία των 42 βαθμών αλλά ακόμα το θεωρώ αδικαιολογήτος πολύ ψηλά.

Ρε παίδες καμιά ιδέα;

-----Προστέθηκε 26/11/2008 στις 09 : 49 : 00-----

Τελικά για να μη λέω και βλακίες περαιτέρω η Cpu 45 idle 64 Full Load με Orthos.

Απλά idle είναι λίγο high. Θα δείξει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...