Προς το περιεχόμενο

Ξαφνικα... δεν μπορω να γραψω .iso σε δισκακι!

jim_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους.

Σημερα θελησα να γραψω ενα αρχειο .iso μιας διανομης να το χρησιμοποιησω σαν live cd.

Και επειδη, οταν καιγεσαι να κανεις κατι, τοτε πανε ολα στραβα, ακουστε τι εγινε με τη σειρα.

- Πηγα να το γραψω για αρχη κανοντας δεξι κλικ στο iso και επιλεγοντας να γραφτει με το αντιστοιχο "addon" του nautilus. Τιποτα. Ενω ειχα δισκακι μεσα στο drive, αυτο ελεγε να βαλω ενα δισκακι ξανα και ξανα.

- Ανοιγω το k3b, προσπαθω παλι αλλα τα ιδια. Πρεπει να βαλω δισκακι παλι.

- Κλεινω το k3b και εγκαθιστω το brasero. Τα ιδια!

- Εγκαθιστω και το nerolinux :( . Αυτη τη φορα γραφτηκε, αλλα...

Απο τα παραπανω συμπεραινω οτι μαλλον εχω χαλασει το backend των k3b, brasero, και αυτου του "addon" του nautilus, μιας και αποκλειεται να εχουν το ιδιο backend με το nerolinux.

Ποιο ειναι αυτο το backend? Τι να κανω τωρα?

Σημειωση: Μολις ειδα οτι ουτε cd κανονικο με αρχεια μπορω να γραψω!

Για καποιο λογο δεν μου βλεπει το drive και ζηταει να τα κανει μονο σε .iso!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως το drive είναι στα τελευταία του; Μήπως άλλαξες kernel; Το backend είναι το cdrtools για το brasero και το k3b αν δεν κάνω λάθος αλλά το nero έχει το δικό του και ίσως και γι αυτό να στο έγραψε τελικά. Μήπως άλλαξες την έκδοση σε κάποιο από cdrtao, growisofs, cdrparanoia κτλ κτλ; Αν έχεις debian based διανομή κάνε ένα aptitude show k3b και brasero για να δείς ποιό είναι το backend και ψάξου αν άλλαξες κάτι από αυτά.

Κοιταξα τις εξαρτησεις τους και σιγουρευτηκα οτι εχω ολα τα απαιτουμενα πακετα. Kernel update δεν εχω κανει εδω και καιρο.

Αυτο με το drive πρεπει να ειναι. Εχει καιρο που αργει 5-10% οταν γραφει κατι.

Εκανα επανεκκινηση και τωρα γραφει το k3b! Τα αλλα 2 τιποτα!

Άλλο δισκάκι γιατί δε δοκίμασες; Καμιά φορά τα κενά δισκάκια βγαίνουν ελαττωματικά απο το εργοστάσιο.

Μα αν ήδη έγραψε ένα δισκάκι με το nerolinux, άρα χρησιμοποίησε και δεύτερο για να γράψει με το k3b. Οπότε μιλάμε για δύο δισκάκια. Άρα δεν είναι θέμα ελαττωματικού CD.

• 6 μήνες μετά...

Για την ιστορια και μονο, βρηκα τον λογο που δεν γραφει ο nautilus και το brasero .iso σε δισκακια.

Ειχα ακολουθησει μια συμβουλη του powertop που ελεγε "disable hal from polling the cd drive", γιατι το hal καθε τοσο "ενοχλουσε" το ετσι κι αλλιως προβληματικο drive μου και καθυστερουσε τις εγγραφες.

Αυτο προκαλει προβλημα στις gnome-εφαρμογες που σχετιζονται με την εγγραφη, μιας και δεν αναγνωριζουν οτι υπαρχει κενο δισκακι μεσα στο drive.

Μια ακομα "παρενεργεια" που εχει ειναι οτι εμφανιζει μονιμα στο drivemount_applet του gnome το drive σαν συσκευη, ακομα και αν δεν εχει δισκακι μεσα. Καλο αυτο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...