skrit Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Παίδες καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο προγραμματάκι (κατα προτίμηση free) για -κυρίως- δημιουργία και διαχείριση αρχείων .tiff?? Πιο συγκεκριμένα, ψάχνω για κάτι που να δουλεύει σαν printer driver για tiff,π.χ. όπως ο adobe gia pdf... Ευχαριστώ
PCharon Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Μπρε συμφορουμίτη έκανες τον ελάχιστο κόπο να ψάξεις πρώτα? Ένα σωρό υπάρχουν! Για να σε διευκολύνω τράβα εδώ και στο πεδίο αναζήτησης γράψε tiff printer.
skrit Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Φίλε PCharon, ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Πάντα ψάχνω μόνος μου πριν ρωτήσω κάτι, έτσι έκανα και τώρα. Τα περισσότερα προγράμματα (νομίζω οτι) τα ξέρω, αλλά απευθύνονται κυριως στην δημιουργία tiff για fax που δε με ενδιαφέρει. Το σκοτεινο σημείο στην ερώτηση μου μαλλον ήταν το "κατα προτιμηση free"! Διορθώνω:με έμφαση στο FREE! Έχω δει κάποια ενδιαφέροντα αλλά σε εξωφρενικές τιμές (πχ BlackIce...) Πάντως, το site που υπέδειξες δεν το ήξερα και μάλλον θα φανει χρήσιμο. Και πάλι ευχαριστω!
PCharon Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Στο παραπάνω site έχει φίλτρο ώστε να βλέπεις μόνο τα freeware. Εγώ σε δωρεάν βρήκα τα ImagePrinter και PDFill PDF and Image Writer. Αυτά τουλάχιστον τύπου printer. Από εκεί και πέρα μετατροπείς από (*) σε tiff υπάρχουν πάρα πολλοί (αναλόγως και του τί είδους έγγραφα θες να μετατρέπεις). Με τα κατάλληλα keywords στο Google θα βρεις ό,τι υπάρχει. Για καλό και για κακό μπες και στα commercial sites μπας κι έχουν κάποια δωρεάν έκδοση. [edit] Μόλις δοκίμασα το PDFill PDF and Image Writer που πρότεινα παραπάνω αλλά δεν είδα να εγκαθιστά κάποιον εκτυπωτή, άρα δεν κάνει. Επίσης δοκίμασα το ImagePrinter, όντως εγκαθιστά εικονικό εκτυπωτή αλλά δε μου εκτυπώνει πολύ καλά, ίσως να θέλει ρύθμιση το dpi. Φοβάμαι πως δε γλυτώνεις κάτι commercial (αν βρεις κάτι σε free και το δοκιμάσεις σφύρα το κι από εδώ, ενδιαφέρον είναι!).
micos000 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δεν κατάλαβα ακριβώς το πρόβλημα; Οποιοδήποτε image viewer μπορεί να τυπώσει την εικόνα που εμφανίζει. Το IrfanView το είδες; Υποστηρίζει tiff αρχεία και μπορεί και τυπώνει και πάνω απ' όλα είναι καράfree, υποστηρίζει μεγάλο εύρος αρχείων μέσω plugins (επίσης free) και είναι πάρα πολύ καλό.
PCharon Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Διαφορετικό πράγμα ζήτησε (τουλάχιστον όπως το διατύπωσε), διότι με εγκατάσταση εικονικού εκτυπωτή μπορείς να μετατρέψεις οποιοδήποτε έγγραφο - και όχι μόνο - σε tiff (σκέψου πόσων ειδών προγράμματα έχουν επιλογή print). Έχει διαφορά!
micos000 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Έχεις δίκιο, δεν κατάλαβα καλά την διατύπωση.
parsifal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Ο εικονικός εκτυπωτής που εγκαθιστά το δωρεάν και ανοιχτού κώδικα PDFCreator υποστηρίζει τα παρακάτω formats: ...και με πολλές επιλογές παραμετροποίησης. Δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.