Προς το περιεχόμενο

Περισσότερη RAM για καλύτερα γραφικα (λόγο Hypermemory);

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας.

Έχω την Ati Mobility Radeon 2600 HD με 256 mb, η οποία με hypermemory φτάνει τα 1024mb. Στο pc μου έχω 2GB Ram (και Vista). Αν βάλω άλλα 2GB Ram (Θα έχω 4GB), θα δω διαγορά στα γραφικά στα "σχετικά" νέα παιχνίδια;

Το ρωτάω γιατί τα περισσοτερα παιχνίδια που έχω τραβάνε 1-1,5 GB RAM+0,5GB Vista, δεν μένει τίποτα για την κάρτα γραφικών και δουλεύει με τα 256mb μόνο που έχει δικά της.

Τι λέτε; :rolleyes:

Δημοσ.

Κοίτα να δεις φίλε μου,

θα σου πω την δικιά μου εμπειρία...

Έχω την 7600 που κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα με την δικιά σου(δανείζεται ραμ). Επιδί είχα φορτώσει πολύ τα win με διάφορα προγράμματα τα οποία κατα επέκταση έτρωγαν ραμ είχα απενεργοποιήσει την δυνατότητα της κάρτας να παίρνει ραμ και έπαιζα με τα 512...

Μετά από ένα φορμάτ τώρα η δυνατότητα αυτή της κάρτας είναι ενεργή με -κατά την γνώμη μου- τεράστια διαφορά χώρις κανένα πρόβλημα...

Είμαι με ενα γκιγκα μνήμης και παίζω το crysis σχεδόν στα μέτρια... χρήστης ΧΡ όμως....

Ελπίζω να βοήθησα...

Αν ψάξεις και εδώ καλύτερα θα βρεις ένα θέμα που αναφέρεται σε αυτο τον τομέα με συμπέρασμα το ίδιο με το δικό μου...

Ας περιμένεις να ακούσεις και άλλες απόψεις...

Δημοσ.

Η 2600 είναι σχετικά αδύναμη για να εκμεταλλευτεί 1GB μνήμης, συνεπώς δεν αξίζει τον κόπο να κάνεις κάτι τέτοιο. Απ τα 256->512MB ίσως δεις κάποια διαφορά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Σχετικά με τη βελτίωση που είδες fe31h στις επιδόσεις των παιχνιδιών, το πιθανότερο είναι ότι οφείλονται στο ότι τώρα έχεις πιο "καθαρό" σύστημα απ ό,τι πριν το format. Τα 512 είναι υπεραρκετά για την κάρτα σου.

Δημοσ.
Η 2600 είναι σχετικά αδύναμη για να εκμεταλλευτεί 1GB μνήμης, συνεπώς δεν αξίζει τον κόπο να κάνεις κάτι τέτοιο. Απ τα 256->512MB ίσως δεις κάποια διαφορά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Σχετικά με τη βελτίωση που είδες fe31h στις επιδόσεις των παιχνιδιών, το πιθανότερο είναι ότι οφείλονται στο ότι τώρα έχεις πιο "καθαρό" σύστημα απ ό,τι πριν το format. Τα 512 είναι υπεραρκετά για την κάρτα σου.

Αφού λέει η κάρτα ότι μέχρι 1GB μπορεί να εκμεταλεφθεί, γιατί λες ότι δεν μπορεί; Μπορείς να το εξηγήσεις καλύτερα;

Λες δηλαδή ότι το Hypermemory είναι μούφα αν κατάλαβα καλά ε και προσφέρει πολύ λιγα;

Δημοσ.
[...]

Λες δηλαδή ότι το Hypermemory είναι μούφα αν κατάλαβα καλά ε και προσφέρει πολύ λιγα;

Κάτι τέτοιο λέω.

Για 1GB δεν το συζητάω καν.

Για 512ΜΒ ίσως σε πολύ λίγα παιχνίδια να δεις κάποια διαφορά. Αλλά 512MB θα σου ζητήσουν (συνήθως) παιχνίδια όπως το Crysis σε υψηλή ανάλυση, με υψηλά γραφικά που ούτως ή άλλως δεν παίζουν μ αυτήν την (σχετικά αδύναμη πλέον) κάρτα σ αυτές τις ρυθμίσεις. Αφενός ο μικρός δίαυλος, αφετέρου ο μη-ισχυρός πυρήνας δεν τη βοηθούν για να χρησιμοποιήσει ικανοποιητικά μεγάλα ποσά μνήμης.

Στον υπολογιστή μου έχω 4GB RAM. Αν βάλω άλλα 40GB πιστεύεις πως θα δω καμιά διαφορά στις επιδόσεις; (Όχι, δε θα δω) Κάτι ανάλογο ισχύει και για την 2600HD.

Δημοσ.

Σαν να έχεις δίκιο...

Πάντος η ATI και η NVIDIA σε άρθρα που διάβασα λένε ότι είναι σχεδόν το ίδιο με την μνήμη της κάρτας, αλλά δεν βρίκα πολλές αναφορές για το θέμα στο internet. Μα κανένας να μην έχει αυτήν την απορεία;

Άρα αν βάλω 4GB RAM θα είναι χαμένα λεφτά, μιάς και θα έχω περισσοτερη RAM,αλλά θα με καθυστερεί η κάρτα γραφικών μου....

Τι δούλεμα και αυτό με τις κάρτες γραφικών...

Δημοσ.
Κανένας που να το έχει κάνει να μας πει τι γνώμη του;;;;

καποτε ειχα ανοιξει παρομοιο post!

σχετικα ομως με την τεχνολογια turbocache της nvidia!

δεν γνωριζει κανεις κατι ουσιαστικο γιατι απλα δεν υπαρχουν αναφορες!

το αποτελεσμα ειναι οτι ειναι αδυναμες οι καρτες και αυτες οι προσθετες τεχνολογιες (hypermemory-turbocache)που αυξανουν την μνημη της vga και καλα.. παρα μονο λογο marketing γινετε και τιποτα παραπανω!

αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος..B)

Δημοσ.

δεν γνωριζει κανεις κατι ουσιαστικο γιατι απλα δεν υπαρχουν αναφορες!

Για αυτό άνοιξα αυτό το θέμα, γιατί όσο και αν έψαξα δεν βρίκα πουθενά πληροφορίες...

Αυτά τα λίγα που βρίκα, λένε ότι είναι μούφα... (Και της ATI και το παρόμοιο της NVIDIA)

Δημοσ.

η ισχυς της καρτα ς γραφικων ειναι καθαρα θεμα το που τρεχει η μνημη της και που ο πυρηνας τα αλλα παιζουν μικρο ρολο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...