Προς το περιεχόμενο

Σύστημα για classic games

CastorTroy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι μανιώδης συλλέκτης video games για κονσόλες εδώ και καιρό. Πριν λίγο χρόνο, αποφάσισα να ξεκινήσω μία μεγάλη συλλογή pc games ξεκινώντας από όσα κλασσικά κομμάτια μπορώ να βρω αλλά και πιο σύγχρονα. Έχω όμως το πρόβλημα πως τα παλαιότερα κομμάτια, απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον, δεν μπορούν να τρέξουν σε Vista.

Γι αυτό σας ρωτώ ποια είναι η λύση σε αυτό το θέμα; Πρέπει να στήσω ένα σύστημα με XP για να μπορέσω να τρέξω κλασσικά παιχνίδια όπως Diablo κτλ. ή υπάρχει τρόπος να το κάνω αυτό χρησιμοποιώντας και Vista;

Δημοσ.

Αν μιλάς για παλιάααααααα παιχνίδια καιρός Windows98 πχ, τότε θέλεις σίγουρα VMware. Αν θέλεις παιχνίδια όπως το Diablo και ίσως πιο νέα, βάλε XP. Θα σου πρότεινα απλά να βάλεις ένα δεύτερο δίσκο μικρό με Windows XP και να βάλεις και στα Vista ένα VMware με Windows 98.

Μιλάμε για τα λιγότερα έξοδα, με ένα μηχάνημα θα τα κάνεις όλα ;)

Δημοσ.

Είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο δημιουργείς εικονικά computer τα οποία τρέχουν στο PC σου και δανείζονται CPU, RAM και δίσκο από το δικό σου.

Αντίστοιχο είναι και το VirtualPC της Microsoft που είναι και free. Αν και νομίζω ότι σε games το VMware τα πάει καλύτερα.

Ένα googlάρισμα θα σε κατατοπίσει.

Δημοσ.

Μπορείς να κοιτάξεις πρώτα τα DOSBox & VDMS. Αν τρέχουν σε βίστα έχεις καθαρίσει με τα περισσότερα παλιά παιχνίδια. Ψάξτα λίγο, έχω καιρό να τα κοιτάξω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...