Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι περισσότεροι χρήστες των διαφόρων διανομών Linux γνωρίζουν ήδη το Wine, ένα project ανοικτού κώδικα που επιτρέπει την εκτέλεση εφαρμογών Windows σε περιβάλλον Linux. Το δημοφιλές πρόγραμμα αναβαθμίστηκε πρόσφατα κι έφτασε αισίως στην έκδοση 1.1.9, η οποία περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις, όπως bug fixes και καλύτερη διαχείριση μνήμης.

Το Wine δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για τη λειτουργία διαφόρων εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί σε περιβάλλον Windows. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα δημιουργεί εικονικούς φακέλους με ονόματα παρόμοια με αυτά που συναντώνται στα Windows, έτσι ώστε οι εφαρμογές να θεωρούν ότι βρίσκονται στο λειτουργικό της Microsoft.

Ο κατάλογος των εφαρμογών που τρέχουν μέσω του Wine είναι τεράστιος και διευρύνεται συνεχώς. Βέβαια, δεν τρέχουν όλες οι εφαρμογές με τρόπο αποτελεσματικό, ωστόσο η κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά. Η τελευταία έκδοση του Wine είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα sourceforge.net.

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr

Δημοσ.

Δε νομίζω πως η έκδοση 1.1.9 έχει κάτι το τόσο αξιοπρόσεκτο όσον αφορά bugfixes/features ώστε να αποτελεί είδηση το release της. Ούτως ή άλλως, το Wine βελτιώνεται συνεχώς και γίνεται καλή δουλειά στο project.

Η μόνη φορά που αποτελούσε πραγματικά είδηση ένα Wine release κατά τη γνώμη μου ήταν η έκδοση 1.0.0 και ο χαρακτηρισμός της ως stable. Κάτι το οποίο στην πραγματικότητα ήταν θέμα "marketing" και «πολιτικής» περισσότερο, όπως ακριβώς και στην περίπτωση του ntfs-3g.

Δημοσ.

Όντως, γιατί μαθαίνουμε για τη συγκεκριμένη έκδοση; Λογικά θα έχει κάποιο συγκεκριμένο σημαντικό χαρακτηρηστικό, έτσι;

Δημοσ.
θα κρατηθω και δεν θα πω την κακια.....

ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΩ

εεεε, τώρα είμαι περίεργος

autocad υποστηρίζει; γιατί ένα από τα πολύ βασικά πράγματα που λείπουν από τα win είναι ένα πρόγραμμα cad.

δεν ξέρω αν είναι θέμα της συγκεκριμένης αλλά πολύ πρόσφατα ένας φίλος μου κατάφερε και έβαλε το 2006 (ήδη πριν την 1.0 ήταν εφικτό το 2000i τουλάχιστον)

Δημοσ.
εεεε, τώρα είμαι περίεργος

Γιατί είσαι περίεργος; Πρώτη φορά θα είναι που θα πετάξει κακία ο poscaman; :P

Δημοσ.

ook.τις καλημερες μου

εχω πει δεκαδες φορες οτι ο dimitris2006,αν και πολυ καλος σε αυτο που κανει,και με φιλοτιμο,και πραγματικα ΜΠΡΑΒΟ του,δεν εχει τις απαραιτητες γνωσεις να φιλτραρει αυτα που ανεβαζει,ειδικα στο κομματι του λινουξ.Εχω διαβασει ΑΠΕΙΡΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ σε ειδησεις της πρωτης σελιδας του ινσομνια απο διαφορες ΦΥΛΛΑΔΕΣ,πολλες μαλιστα τις εχω αναφερει,σε καποιες δεν εχω πει τπτ γιατι δεν εχω τον χρονο να αντιπαραθεσω επιχειρηματα.

Μαλιστα στο προσφατο αρθρο περι "Επιστροφη στην σιγουρια του ΟΤΕ"πολλοι χρηστες ανεφεραν οτι σε παλαιοτερα αρθρα στην πρωτη σελιδα του ινσομνια τα νουμερα ηταν διαφορετικα και οτι η παραπληροφορηση παει συννεφο.Επισης το ιδιο πραγμα λενε οι χρηστες (για την ανουσια "ειδηση") στο GDDR5 μνήμες στα 7Gbps(σε αυτο δεν μπορω να εκφερω γνωμη γιατι δεν γνωριζω)

Τελος,για το συγκεκριμενο θεμα που συζηταμε,οπως ανεφερε και ο parsifal δεν υπαρχει τιποτα το καινουριο και το αξιοσημειωτο για να μπει σαν πρωτη ειδηση.

Ευχαριστω (σαν χρηστης του insomnia) τον dimitris2006,για την σημαντικη δουλεια του,δεν εχω τπτ με τον συγκεκριμενο χρηστη,δεν ανεχομαι ομως την παραπληροφορηση σε θεματα τεχνολογιας,ειδικα σε θεματα που που τα κουκια ειναι απολυτως μετρημενα.

Δημοσ.

Εντάξει, στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε παραπληροφόρηση, απλά διαφωνία στη σημαντικότητα της είδησης. Μη γίνεσαι τόσο γκρινιάρης... =p

Δημοσ.

οοοkey... νόμιζα κακία προς το wine συγκεκριμένα, επειδή έχω μικρή εμπειρία με αυτό και ήμουν περίεργος

αλλά όπως λέει ο parsifal κι εδώ και γενικά η σημαντικότητα των ειδήσεων είναι αμφισβητήσιμη αρκετές φορές

Δημοσ.

αν δεν κανω λαθος η συγκεκριμενη ειδηση ειχε μπει λομπυ αρχικα, αρα πηρε ψηφους για να βγει κεντρικη :-)

τωρα για τη σημαντικοτητα καποιων ειδησεων πολλες φορες ειναι υποκειμενικο για πολλους καθως το κοινο του ινσομνια εχει διαφορες εξειδικευσεις και τομεις.

και τελος για την ορθοτητα των ειδησεων ολοι γνωριζουμε οτι στην Ελλαδα ο καθενας εχει τα δικα του μετρα και σταθμα οταν γραφει τις ειδησεις (εννοω τις πηγες)

βεβαια καθε σχολιο σας για καλο και τη βελτιωση του δικου μας site.

ps αν ενδιαφερεται καποιος να κανει μια συστηματικη μεταφραση ξενων ειδησεων απο τις πιο καλες πηγες που κυκλοφορουν στο ιντερνετ ειναι παντα ευπροσδεκτος

Δημοσ.

Εφόσον έχει ρπαγματική συμβατότητα σε όλες τις εκδόσεις αξίζει τον κόπο, ωστόσο δεν αξίζει τον κόπο αν δεν συμπεριληφθούν και τα παιχνίδια στον κατάλογο...

Δημοσ.

Ειδικά για CAD, όχι δεν αξίζει. Αυτός που σκέπτεται να χρησιμοποιήσει Wine layer για να τρέξει το πανάκριβο Windows-only, proprietary CAD software του, αντί να το τρέχει natively επάνω από Windows εγκατάσταση, είναι επικίνδυνος παπατζής...

EDIT: imho...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...