Προς το περιεχόμενο

Κόψτε το κάπνισμα το συντομότερο δυνατόν

AGGELOS1974

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
εγω θα γουσταρα να βλεπα εγχειρηση παντως.

κι εγω και μου την δινει που στην τηλεοραση οταν δειχνει εγχειρισεις δεν σου δειχνει ρε γμτ το πραμα καλα. τα πολυ hardcore τα τρωει:mad:

Δημοσ.
Στο YouTube έψαξες;

ιιιτς δικιο εχεις.... εχω δει καισαρικη και φυσιολογικη γεννα :whistle: πες κανα καλο τιτλο αν ξερεις

Δημοσ.
Να, τσέκαρε ένα. Δεν είναι και φοβερό, αλλά κάτι κάνει.

καλουτσικο αν και εχω βαρεθει τις πλαστικες..... εχω δει με το τσουβαλι:-(

Δημοσ.
δεν υπαρχει αλλη λυση οχι. δεν θα κανει ο καταστηματαρχης αλλαγες στον εξαερισμο αν πει το κρατος καντε αυτες τις προδιαγραφες. αλλοι θα τις κανουν αλλοι θα λαδωσουν.

παιρνει μια σομπα απο αυτες που ειχε ηδη εξω (μιας και το πεζοδρομιο πλεον ειναι του μαγαζιου και οχι του πολιτη) και πας διπλα και κανεις το τσιγαρο σου και πας παλι μεσα.

Αν ο καταστηματαρχης εχει την ευχερια να λαδωσει και να τη βγαλει καθαρη, ειτε λαδωσει για το διαχωρισμο, ειτε για το οτι σε πληρη απαγερευση αυτος πιαστηκε με πελατες να καπνιζουν, αυτος θα τη βγαλει καθαρη.

αν εχουμε 2 ειδων μαγαζια, γιατι να μην εχουμε και αλλα ειδη? καφετερια για οποιον του αρεσει να κανει στροφες το καλαμακι στον φραπε, αλλη για αυτους που το καρφωνουν, αλλοι για αυτους που τον πινουν με γαλα...να κανουμε και παρεα με ατομα με ιδια ενδιαφεροντα μονο. αν εχω φιλο καπνιστή να μην του πω οτι θα βγω γιατι δεν εχω βιζα για το μαγαζι που παει εκεινος.

δηλαδη παραπονιεστε επειδη θα καθεστε 3 λεπτα καθε μιση ωρα εξω?

και ποιος θα ορισει ποια 1 στις 5 θα επιτρεπει το καπνισμα? ο καταστηματαρχης? το κρατος?

Καπου τα εχεις μπερδεψει λιγο, η καφετερια, η το οποιοδηποτε καταστημα, δεν ειναι δημοσια υπηρεσια ωστε να πεις στο κρατος πως θες να στη φτιαξει, ειναι ιδιωτικες επιχειρησεις που εχουν ριξει ενα κεφαλαιο και περιμενουν καποια κερδη, και αναλογα θα κανουν και τις κινησεις τους. Αν εχω καφετερια και μου την καρφωσει να πουλαω μονο καφε χωρις γαλα, εχεις την εντυπωση οτι ειμαι παρανομος; Η αν αποφασισω να πουλαω μονο μια μαρκα ουισκυ; Τοτε δε θα πας σε αλλη καφετερια;

Γιατι λοιπον σε οποιαδηποτε αλλη αποφαση ενος καταστηματαρχη απλα λες "δεν παει να γ#@#θει κι αυτος και η καφετερια του, θα παω σε αλλη" ενω αν αποφασισει να κανει το χωρο του για καπνιζοντες αφηνιαζετε, και θελετε οπωσδηποτε να πατε και σε αυτην την καφετερια, πιεζοντας τους παντες να αλλαξει ενας ιδιωτικος χωρος στα μετρα σας;

Τι σημαινει, ποιος θα ορισει τα καταστηματα... η ιδια η προσφορα και η ζητηση. Εχει κανεις την εντυπωση οτι ενας επαγελματιας που εχει ριξει το κεφαλαιο του για μια δουλεια, θα κανει το χωρο του για καπνιστες χωρις να εχει πελατες, απλα και μονο για αντιδραση στο μετρο;

Τελος ξεχναμε ενα πολυ βασικο θεμα, αυτο της παρεας, και ισως εδω μεσα οσοι μιλατε με τετοια θερμη για την απαγορευση παντου, ισως δεν εχετε στην παρεα σας καπνιζοντες, η ισως τους εχετε πσιλοχεσμενους στο τι θα κανουν οταν βγειτε για καφε, αλλα υπαρχουν πολλοι που θα βαλουν πανω απο ολα αυτα τη φιλια και την παρεα, και θα ψαξουν να βρουν τη μεση λυση, παρα να αφορισουν με μια το κακο, γιατι αλλο να τα χωνετε σε μενα πχ που δεν με ξερετε, κι αλλο σε καποιους ανθρωπους που ειστε απο οταν γεννηθηκατε μαζι, τι θα τους πειτε τοτε, βγειτε εξω για 3 λεπτα, η καθειστε σπιτι σας;

Δημοσ.

Αυτοί οι φίλοι στους οποίους αναφέρεσαι, δεν θα έπρεπε να νοιάζονται (εφόσον είναι φίλοι όπως λές) για το ότι θα τρώω εγώ η οποιοσδήποτε φίλος μη καπνιστής, στη μάπα τον καπνό τους επειδή εκείνοι είναι χαρμάνες? Θα λυπηθώ εγώ επειδή δεν θα μπορέσουν να καπνίσουν για 1 ώρα μέσα σε μια καφετέρια? Σιγά ρε φίλε... λές δηλαδή ότι είμαστε "κακοί" και άπονοι απέναντι στους φίλους μας επειδή δεν μαθαίνουμε να μας αρέσει κιόλας το παθητικό κάπνισμα.

Η ελευθερία του καθενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου, δεν το έχεις ακούσει ποτέ αυτό?

Το να βγούν έξω για 3 λεπτά να καπνίσουν, δε θα τους το πω εγώ ή ο καθέ φίλος όπως λές, ο νόμος θα τους το πει...

Γιατί μήπως θα είναι δική μας τελικά η απόφαση για το τι θα γίνει ή μήπως θα έρθει κάποιος να ρωτήσει εσένα ή εμένα και να λάβει υπόψη του τη γνώμη μας.....

Ότι και να λέμε εγώ και συ για φιλίες, καφετέριες για καπνιστές και δεν ξέρω γω τι άλλο, θα γίνει ότι ακριβώς έγινε και σε άλλες χώρες. Καλώς κακώς (καλώς κατα τη γνώμη μου) αυτή η απόφαση έχει ληφθεί και ότι και να λέμε εμείς.....

Επίσης μου κάνει εντύπωση από αυτή τη συζήτηση που οι καπνιστές σκέφτονται χίλιες δυό εναλλακτικές για το πως θα γινόταν να συνεχίσουν να καπνίζουν σε δημόσιας χρήσης κλειστούς χώρους, να το κόψουν όμως που θα ήταν και το πιο οφέλιμο για όλους και πρώτα απόλα για τους ίδιους, όχι...

Δικαίωμά μου να καπνίζω σου λένε και στα @@ μου για το δικαίωμά σου να μην αναπνέεις τον καπνό μου/να μη βρωμοκοπάνε τα ρούχα σου...

Τελειώνουν αυτά παρτε το απόφαση, οι καμπάνες και τα πρόστιμα δεν θα πέφτουν μόνο στους καταστηματάρχες που ίσως να έχουν την άκρη να τα μην τα πληρώσουν αλλά και στο άτομο που θα πιαστεί να καπνίζει εκεί που δεν πρέπει. Πόσα απ'αυτά θα έχουν το βίσμα να μην πληρώσουν το πρόστιμο.

Δημοσ.
Δικαίωμά μου να καπνίζω σου λένε και στα @@ μου για το δικαίωμά σου να μην αναπνέεις τον καπνό μου/να μη βρωμοκοπάνε τα ρούχα σου...

Αυτό ακριβώς σου λέει.Αν δεν θες την κάπνα πηγαινε σε άλλο μαγαζί που απαγορεύεται.

Ο άλλος είναι επιχειρηματίας και θέλει να ανοίξει μαγαζί για καπνίζοντες,εσύ τι πρόβλημα έχεις μ' αυτό;

Δημοσ.

...

Το να βγούν έξω για 3 λεπτά να καπνίσουν, δε θα τους το πω εγώ ή ο καθέ φίλος όπως λές, ο νόμος θα τους το πει...

...

κανονικά εάν είναι σωστοί και φίλοι, θα το κάνουν μόνοι τους και δεν θα ρωτήσουν καν αν τους "επιτρέπουμε" να καπνίσουν.

στα δικαιώματα των καταστηματαρχών τώρα.

ωραία, πείτε πως κάνουμε προαιρετικό το μέτρο γιατί σωστά λέτε πως ιδιωτική επιχείρηση είναι και κανονικά πρέπει ο άλλος να έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει (στα νόμιμα - πριν μέτρου 2010- πλαίσια) για να βγάλει κέρδος

πείτε μου σας παρακαλώ ποιος καταστηματάρχης αν έχει την επιλογή ΔΕΝ θα έχει καπνιστές μέσα (χαρακτηρίζοντας εντελώς καπνιστών ή με διαχωριστικά τους καπ από τους μη-καπ)

Δημοσ.
πείτε μου σας παρακαλώ ποιος καταστηματάρχης αν έχει την επιλογή ΔΕΝ θα έχει καπνιστές μέσα (χαρακτηρίζοντας εντελώς καπνιστών ή με διαχωριστικά τους καπ από τους μη-καπ)

Ακριβώς αυτό. Αν το αφήσουμε στην κρίση του καταστηματάρχη, το μέτρο αυτό θα είναι το απόλυτο backfire... :-(

Δημοσ.

Δε νομίζω πως θα υπάρξει ευχέρεια για επιλογές από μέρους των καταστηματαρχών. Ο νόμος της ΕΕ έχει ήδη ψηφιστεί απόσο ξέρω και εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Τον ίδιο νόμο θα εφαρμώσουν και εδώ και δεν προβλέπει χώρους για καπνιστές η καφετέριες για καπνιστές.

Οπότε δεν υπάρχει λόγος να θεωριτικολογούμε για το αν, το εφόσον και το τι θα κάνει ο καταστηματάρχης. Ένας θα είναι ο νόμος για όλους.

Κάποιος διαχωρισμός υπάρχει στα bar μόνο νομίζω. Στο εξωτερικό υπάρχουν αεροστεγείς χώροι με τζάμια μέσα στους οποίους πάνε και κλείνονται οι καπνιστές, (κάτι σαν biohazard area) ώστε να μη δραπετεύει η παραμικρή ποσότητα καπνού στον υπόλοιπο χώρο.

Ο νόμος είναι όπως είναι και η μόνη επιλογή θα ήταν να εφαρμοστεί ή όχι. Δεν μπορεί να ισχύσει ιδιαίτερος νόμος για το κάπνισμα ειδικά για τους μερακλίδες της Ελλάδας.

Δημοσ.

Το επόμενο βήμα που βλέπω σε 10 χρόνια να γίνεται όπως πάει, είναι να απαγορεύεται το τσιγάρο γενικότερα σαν κάτι παράνομο. Προς τα κει πάει...

Η Αμερική είναι σχεδόν ένα βήμα πρίν απο αυτό.... όταν ήμουν εκεί το 2004 και είχα βγεί να καπνίσω στη βεράντα, με κοιτούσανε σαν εξωγήινο.

Όποιος είναι ξύπνιος καλό θα είναι να το κόψει από τώρα που έχει ακόμα περιθώριο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...