FarCry Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Και στην γερμανία απαγορεύεται η δημόσια συνουσία αλλά μερικοί το κάνουν. μα αυτό δεν έχει να λέει κάτι. επειδή μερικοί το κάνουν. βεβαια ξεχνάς ότι στην αγγλία πέφτει και πολύ κάμερα....ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο
gtsamour Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 εκτος των αλλων αν δεν ημασταν εμεις να πληρωνουμε ποσους φορους στο κρατος θα βλεπατε ποσο θα ηταν οι τιμες τωρα σε ολα τα προιοντα! Δεν υπαρχουν φανατικοι καπνιστες...υπαρχουν φανατικοι ΑΝΤΙκαπνιστες!!! και ο φανατισμος δεν ειναι καλο πραγμα! Ενώ ο φασισμός είναι ε? Επίσης το σύστημα υγείας θα ήταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση χωρίς εκατοντάδες καρκινοπαθείς (πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα που κοστίζουν στα ταμεία εκατομμύρια ευρώ), ανθρώπους με σύνδρομο αναπνευστικής ανεπάρκειας, καρδιοπαθείς κλπ κλπ εξαιτίας του καπνίσματος. Αυτό για να καταλάβεις τι κοτσάνα είπες.... Είναι αυτό που είχα παει πιο πρίν, οι καπνιστές θα πουν ότι μπορεί να κατεβάσει ένα ανθρώπινο μυαλό για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα... άκου τώρα τι σκαρφίστηκε να πει ο άλλος...
akpe Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Καλά το θέμα με τα φάρμακα και τα ταμεία παραμένει γκρίζο, ειδικά στους καρκινοπαθείς. Σε πολλές περιπτώσεις δεν δικαιολογούν καν τα παυσίπονα. Αλλά οι δικαιολογίες που επιστρατεύουν προκειμένου να υπερασπιστούν το "συνταγματικό" δικαίωμά τους στο κάπνισμα είναι όντως απίστευτες. Τσέκαρε και τα άλλα θέματα για την απαγόρευση. Θα πέσει πολύ γέλιο το 2010.
De@th L0rd Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Εγώ πάλι πιστεύω οτι την νομοθεσία για το κάπνισμα στα @@ θα την γράψουν.Το θέμα είναι να σεβόμαστε πρώτα τον εαυτό μας και τους γύρω μας.Ο ένας κάνει την διαφορά.Αν περιμέναμε όλοι από τους υπόλοιπους ακόμα θα είμασταν μονοκύτταροι οργανισμοί μεχρι τώρα.Εγώ σαν πρώην καπνιστής: 1) Απεχθάνομαι τον σερβιέτα οδηγό του ΟΑΣΘ που ανάβει τσιγάρο εν ψυχρώ στο λεωφορείο και φλομώνει τους πάντες στην κάπνα.Αν δε,του πεις κάτι θα σε βρίσει ή θα σου πεί "Έχω ανοιχτό το παράθυρο ο καπνός βγαίνει προς τα όξω,μην μας τα πρήζεις"-Ενώ ο κανονισμός τους το αναφέρει με έντονα γράμματα ότι απαγορεύεται 2) Απεχθάνομαι όταν καπνίζει ο άλλος σε εστιατόριο την ώρα που τρώω και ακόμα όταν προσπαθώ να του δείξω διακριτικά οτι με ενοχλεί με γράφει στα @@ του.Ακόμα και όταν κάπνιζα με ενοχλούσε στο φαγητό.Βέβαια έχω κ φιλαράκι που ενώ τρώει,σταματάει στη μέση και καπνίζει.Εμένα μου ρχεται να ξεράσω μόνο που το βλέπω. 3)Απεχθάνομαι τα κωλοκαγκουρομάγαζα που έχουν 5-6 ευρώ τον καφέ και πουλάνε δήθεν κυρίλα και δεν ανοίγουν τον εξαερισμό σε σημείο που το τοπίο καταντάει σαν έργα με θέμα την μαφεία. 4) Δεν με ενοχλεί να καπνίζει ο άλλος σε εξωτερικό χώρο ακόμα και δίπλα μου.Στους κλειστούς χώρους δεν υποφέρεται 5) Χαίρομαι που μερικά σιχαμένα(για μένα προσωπικά) άτομα καπνίζουν σαν φουγάρα.Αυτό θα μου εξασφαλίσει στο μέλλον την ψυχική ευχαρίστηση να τους δώ να αργοπεθαίνουν με σάπια πνευμόνια.Τόσο που όταν σκέφτονται να το κόψουν εγώ τους παροτρύνω να αλλάξουν σε πιο βαριά τσιγάρα για να κάνουν πιο λίγα.Το κάπνισμα κάνει καλό!Έχει βιταμίνες,βαρέα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.Μπορεί να περιέχει ίχνη από κλωφέν.
pournaras Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Πανε 7 μηνες που ειμαι χωρις τσιγαρο, απλα γιατι μου την καρφωσε ενα πρωι να το κοψω, και λιγο με τα nicorette λιγο με το χαβαλε, καταλαβα οτι πλεον δεν το θελω. Παρολα αυτα ομως τετοιος πολεμιος των καπνιστων σαν αρκετους εδω μεσα, δεν νομιζω να γινω ποτε, και ειδικα ξεροντας το τι τραβαει ψυχολογικα αυτος που καπνιζει (για τους πρωην καπνιστες εσεις που ξερετε μιλαω), αλλο αν στα ματια σας φαινεται να το απολαμβανει τοσο πολυ που σας τρελαινει (ισως γιατι ποτε δε θελατε να το κοψετε). Anyway, σιγουρα θα δεχτω στους δημοσιους χωρους, αλλα και στα ΜΜΜ, πληρη απαγορευση του καπνισματος, οπως και στις καφετεριες εστιατορια κλπ, που θα ειναι υποχρεωμενα, ΑΛΛΑ, μια απλη ερωτηση, εγω πχ που θελω να ανοιξω μια καφετρια για καπνιζοντες, που οι εργαζομενοι θα ειναι καπνιζοντες (ειχαμε μια παλαιοτερη κουβεντα πανω σε αυτο), και που θα επιτρεπονται καπνιζοντες, ειναι σωστο να την ανοιξω; Η θα επικαλεστουμε την ελευθερια του μη καπνιζοντος να παει οπου γουσταρει πανω στη γη, μην αφηνοντας τον καπνιζοντα, να παει ουτε σε συγκεκριμενα καταστηματα;
akpe Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 pournaras δεν μιλάμε για ολοκληρωτική απαγόρευση, μιλάμε για σωστό διαχωρισμό του χώρου. Τώρα το πως θα γίνει αυτό, άγνωστο. Σε όσες καφετέριες συχνάζω πάντως τώρα τον χειμώνα κλείνουν τον εξωτερικό χώρο με διαφανές παραβάν (πως σκατά το λένε) για εμάς που καπνίζουμε.
Lighter122 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 μια απλη ερωτηση, εγω πχ που θελω να ανοιξω μια καφετρια για καπνιζοντες, που οι εργαζομενοι θα ειναι καπνιζοντες (ειχαμε μια παλαιοτερη κουβεντα πανω σε αυτο), και που θα επιτρεπονται καπνιζοντες, ειναι σωστο να την ανοιξω; Η θα επικαλεστουμε την ελευθερια του μη καπνιζοντος να παει οπου γουσταρει πανω στη γη, μην αφηνοντας τον καπνιζοντα, να παει ουτε σε συγκεκριμενα καταστηματα; Αυτο ειναι ακριβως το θεμα. Αν απλα ισχυσει οτι τα καταστηματα θα πρεπει να εχουν σωστο εξαερισμο και χωρο για καμνιζοντες - μη καπνιζοντες, τοτε π.....ρια μαντολες. Στην Ελλαδα βρισκομαστε, ολοι ξερουμε οτι δεν θα γινει δουλεια ετσι. Αν απαγορευσουν το καπνισμα απο παντου τοτε θα ειμαστε εξω στον δρομο ή θα καθομαστε σπιτια μας οι καπνιστες. Οσο και αν φανταζει σωστο σε καποιους αυτο, δεν ειναι. Απο την στιγμη που υπαρχει λυση δεν γινεται να κανεις τετοια διακριση. Το καλυτερο για εμενα θα ειναι να γινει ενας διαχωρισμος στα καταστηματα. Να υπαρχουν μερη που μπορει να παει ενας καπνιστης να πιει ενα καφε χωρις να ενοχλει κανενα. Ναι μεν το γουσταρω το τσιγαρακι μου με τον καφε, αλλα μου την σπαει να βλεπω οτι ενοχλω καποιον που ηρθε και αυτος με την σειρα του να χαλαρωσει. Στο κατω κατω ολα ειναι θεμα επιλογης. Αμα επιλεξω να παω καπου που απαγορευεται το καπνισμα, τοτε tough luck.
Toufas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 λεβεντης mode: καρκινος στους καπνιστες.... oh wait... lighter, εφοσον ενοχλεις εμενα, επειδη εσυ κανεις κατι, κατσε σπιτι σου. και δεν γινεται να μου απαγορευει εμενα κανενας που θελω να παω. εσενα δεν θα σου απαγορεψει κανεις να καπνισεις για 3 λεπτα εξω απο το μαγαζι.
Lighter122 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 lighter, εφοσον ενοχλεις εμενα, επειδη εσυ κανεις κατι, κατσε σπιτι σου. και δεν γινεται να μου απαγορευει εμενα κανενας που θελω να παω. εσενα δεν θα σου απαγορεψει κανεις να καπνισεις για 3 λεπτα εξω απο το μαγαζι. Δηλαδη θες να μου πεις οτι πρεπει οπωσδηποτε οι καπνιστες να ειναι εξω στον δρομο? Δεν βλεπεις να υπαρχει αλλη λυση? Αντι να εχουν ολοι ενα μερος να πανε, ειναι προτιμοτερο να αποκλειστει ενα μεγαλο μερος του πλυθησμου απο παντου? Και αντε πες "Χεστηκα, τοσο καιρο υποφεραμε εμεις με τον καθενα που καπνιζε". Τι πιστευεις οτι θα αλλαξει μετα το 2010? Αντι να υποστηριξουμε την λογικη λυση ολοι μαζι καθεστε οι μη καπνιστες και υποστηριζετε τα ακρα, σε μια χωρα που ξερουμε πως 99% παλι θα τρωτε τον καπνο των αλλων. Σας χαλαει δηλαδη να υπαρχει 1 στις 5 καφετεριες για παραδειγμα που να πηγαινουν οσοι θελουν να καπνισουν και προτιματε να απαγορευτει τυπικα απο παντου, ενω στην ουσια τα πραγματα θα ειναι οπως τωρα. Μου φαινεται Toufas ζεις αρκετο καιρο στο εξωτερικο και εχεις ξεχασει τι οικος ανοχης ειμαστε εδω περα
Toufas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 δεν υπαρχει αλλη λυση οχι. δεν θα κανει ο καταστηματαρχης αλλαγες στον εξαερισμο αν πει το κρατος καντε αυτες τις προδιαγραφες. αλλοι θα τις κανουν αλλοι θα λαδωσουν. παιρνει μια σομπα απο αυτες που ειχε ηδη εξω (μιας και το πεζοδρομιο πλεον ειναι του μαγαζιου και οχι του πολιτη) και πας διπλα και κανεις το τσιγαρο σου και πας παλι μεσα. αν εχουμε 2 ειδων μαγαζια, γιατι να μην εχουμε και αλλα ειδη? καφετερια για οποιον του αρεσει να κανει στροφες το καλαμακι στον φραπε, αλλη για αυτους που το καρφωνουν, αλλοι για αυτους που τον πινουν με γαλα...να κανουμε και παρεα με ατομα με ιδια ενδιαφεροντα μονο. αν εχω φιλο καπνιστή να μην του πω οτι θα βγω γιατι δεν εχω βιζα για το μαγαζι που παει εκεινος. δηλαδη παραπονιεστε επειδη θα καθεστε 3 λεπτα καθε μιση ωρα εξω? και ποιος θα ορισει ποια 1 στις 5 θα επιτρεπει το καπνισμα? ο καταστηματαρχης? το κρατος?
akpe Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Προσπαθώντας να το δω αντικειμενικά το θέμα και πάλι η ταμπέλα της "καφετέριας για καπνιστές" αυτομάτως πετάει απ'έξω όσους δεν θέλουν να καπνίζουν τριάντα τσιγάρα την ώρα. Θα μου πεις πως δεν τίθεται θέμα προϊόντος, όλες καφέ σερβίρουν, μπορεί να πάει σε άλλη. Ναι, αλλά έτσι αφαιρείται από κάποιους το δικαίωμα της επιλογής. Το ίδιο θα γινόταν βέβαια αν κάποιες καφετέριες απαγόρευαν παντελώς το κάπνισμα. Και για να προλάβω τους εξυπνάκηδες, δεν έχει καμία σημασία αν μόνο ένας στους δέκα θαμώνες καπνίζει. Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των καπνιστών, τόσο περισσότερο επιβαρύνεται η υγεία του μη καπνιστή. Αντί αυτού προτιμότερο θα ήταν όλες οι καφετέριες να έχουν μεριμνήσει για σωστό διαχωρισμό/εξαερισμό των χώρων τους. Κάτι που δεδομένου του χρόνου που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη του μέτρου όχι μόνο το θεωρώ εφικτό στο 99.9% των περιπτώσεων, αλλά το απαιτώ κιόλας.
Toufas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 ναι αλλα δεν θα το κανει καμια αυτο. ή θα ειναι οπως τωρα που τα τραπεζια καπνιστων ειναι διπλα στους μη καπνιστες?
Lighter122 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 αλλοι θα τις κανουν αλλοι θα λαδωσουν. Στα λογια μου ερχεσαι. Παλι θα υποφερουν οι μη καπνιστες Αντί αυτού προτιμότερο θα ήταν όλες οι καφετέριες να έχουν μεριμνήσει για σωστό διαχωρισμό/εξαερισμό των χώρων τους. Κάτι που δεδομένου του χρόνου που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη του μέτρου όχι μόνο το θεωρώ εφικτό στο 99.9% των περιπτώσεων, αλλά το απαιτώ κιόλας. Καλα θα ειναι να γινει, αλλα χλομο το κοβω. Λογικα το λαδωμα θα κοστιζει λιγοτερο και απο το προστιμο και απο τον εξαερισμο. Toufas το προβλημα μου δεν ειναι τα 3 λεπτα εξω ανα μιση ωρα (που δεν ειναι τοσο αλλα δεν εχει σημασια). Απλα ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι βιαζονται οι μη καπνιστες να υποστηριξουν ενα μετρο που σχεδον σιγουρα δεν θα φερει τα αποτελεσματα που νομιζουν και καταδικαζουν μια αλλη λυση ευνοικη για ολους. Στο κατω κατω θα εχουν την επιλογη για το που θα πανε. Οι καπνιστες θα ειναι αυτοι που δεν θα εχουν επιλογη.
akpe Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 ναι αλλα δεν θα το κανει καμια αυτο. ή θα ειναι οπως τωρα που τα τραπεζια καπνιστων ειναι διπλα στους μη καπνιστες? Ήδη 2-3 στην περιοχή μου έχουν αρχίσει να φτιάχνουν χώρους για καπνιστές. Σίγουρα στην αρχή όσες συμμορφωθούν με το μέτρο θα αποτελούν μειοψηφία, αλλά μην ξεχνάς πως μετά το 2010 θα μπορείς κανονικά και με το νόμο να χώσεις καταγγελία (και μιλάμε για σοβαρά πρόστιμα). Και τώρα μπορείς βέβαια, αλλά μιας και το μέτρο που ισχύει τώρα μιλάει απλά για διαχωρισμό, θα σου'ρθει ο κάθε καθυστερημένος και θα σου πεί πως σημασία έχει ο διαχωρισμός, ασχέτως με το πως γίνεται αυτός. Στην τελική υπάρχει πάντα ο εισαγγελάτος
georgemarios Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Προσπαθώντας να το δω αντικειμενικά το θέμα και πάλι η ταμπέλα της "καφετέριας για καπνιστές" αυτομάτως πετάει απ'έξω όσους δεν θέλουν να καπνίζουν τριάντα τσιγάρα την ώρα. Θα μου πεις πως δεν τίθεται θέμα προϊόντος, όλες καφέ σερβίρουν, μπορεί να πάει σε άλλη. Ναι, αλλά έτσι αφαιρείται από κάποιους το δικαίωμα της επιλογής. εξαρταται πως το δεις καταρχην, πεταει εξω αυτους που δεν καπνιζουν ΚΑΙ ενοχλουνται απο τον καπνο των αλλων (οι περισσοτεροι που ξερω, δεν τρελαινονται κιολας αλλα δεν ενοχλουνται απο το τσιγαρο του διπλανου τους) επισης, υπαρχουν ηδη πολλα μαγαζια που σερβιρουν καπως ποιο εξειδικευμενα προιοντα. Πχ, ταβερνες που σερβιρουν αποκλειστικα μπριζολες. Θεωρεις πως στερει το δικαιωμα επιλογης απο καποιον που δεν του αρεσουν οι μπριζολες? Θα μπορουσαν καλιστα να ξεπηδησουν καφεστιατορια, που να εχουν ταμπελα απ εξω "για καπνιστες -- μεσα ειναι ντουμανι -- enter at your own risk". Θα μπορουσαμε να τα πουμε Ξεχαρμανοεστιατορια. Τσιγαροουζερι. Καπνοκαφενεδες. Ντουμανοκουτουκια. Αλλα να το γραφει απ' εξω, να το ξερεις ΠΡΙΝ μπεις. Ειδικη κατηγορια στεκιων. Εχεις την επιλογη να μπεις ή οχι. Πως σας ακουγεται αυτο? Εγω πιστευω πως θα κανανε χρυσες δουλειες. Θα επιτρεποταν κατι τετοιο ομως απο το νεο νομο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.