Προς το περιεχόμενο

Κόψτε το κάπνισμα το συντομότερο δυνατόν

AGGELOS1974

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόνο το ID μετά το v= βάζουμε στα YouTube tags dear... :devil:

Embedding disabled by request.Δηλαδή και να το βάλω δείχνει ένα κενό πλαίσιο :-)

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
klainmaingr εγω το χω κοψει απο περυσι το καλοκαιρι (για δευτερη φορα :fear: )

τα παιδιά σου τα ρώτησες? :devil:

Δημοσ.
ο νομος θα ειναι απολυτος η θα μπορει καποιος να εχει πχ ενα μπαρ οπου θα ειναι μονο για καπνιστες?

στις επιχειρησεις θα συνεχισουν να επιτρεπουν σε συγκεκριμενους χωρους (οπως τωρα) το καπνισμα η θα βρουν αφορμη για να το απαγορεψουν?

Δεν θα μπορεί κάποιος να έχει χώρο μόνο για καπνιστές.

Σε γενικές γραμμές θα ισχύει ότι ισχύει σήμερα (ξεχωριστοί χώροι/καπνιστήρια κ.λπ.) με την διαφορά πως θα πρέπει να υπάρχει σωστός διαχωρισμός (και όχι ένα τραπέζι ή μια καρέκλα όπως τώρα) και εξαερισμός.

Δημοσ.
Δεν θα μπορεί κάποιος να έχει χώρο μόνο για καπνιστές.

Σε γενικές γραμμές θα ισχύει ότι ισχύει σήμερα (ξεχωριστοί χώροι/καπνιστήρια κ.λπ.) με την διαφορά πως θα πρέπει να υπάρχει σωστός διαχωρισμός (και όχι ένα τραπέζι ή μια καρέκλα όπως τώρα) και εξαερισμός.

Αμα υπαρχει ενας σωστος χωρος για τους καπνιστες τοτε ολα οκ...

Αλλα πολυ αμφιβαλω... Η νεα μοδα ειναι να μην αφηνεις κανενα να καπνιζει πουθενα, εκτος απο το σπιτι του ή το υπαιθρο...

Και στην τελικη λογικο ειναι να προστατευονται οι μη καπνιστες...

Το παραλογο ειναι οτι δεν επιτρεπεται να ανοιξει μια επιχειρηση που να απευθυνεται αποκλειστικα σε καπνιστες. Απ'οσο γνωριζω τουλαχιστον.

Δημοσ.

Αν και δεν νομίζω να κρατηθεί το μέτρο (πιστεύω ότι θα ισχύει περίπου ότι ισχύει και σήμερα μετά από 4 - 5 μήνες), είναι μια καλή κίνηση.

Φανατικός αντικαπνιστής κι εγώ και δεν την παλεύω με το τσιγάρο του διπλανού που ανάβει το ένα μετά το άλλο και το 30% του καπνού ολόκληρου του πακέτου που έχει τελειώσει σε 30 λεπτά το έχω ρουφήξει εγώ.

ΥΓ: Δικαιολογίες των καπνιστών θα υπάρξουν πολλές ακόμα και θα φαίνονται και ωραίες στα λόγια...

Δημοσ.

Αναμενόμενο να μην αρέσει στους καπνιστές αυτό το μέτρο, δεν αρέσει σε κανέναν να τον βγάζουν από τη βολή του.

Αναμενόμενο επίσης το ότι θα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με ότι παπαριά μπορεί να βάλει ένας ανθρώπινος νούς, διαβάσαμε άλλωστε παραδείγματα πιο πάνω (αυτοκίνητα, κινητά κλπ).

Τα ψέματα όμως τελειώνουν το 2010 ότι και να καθόμαστε να συζητάμε εδώ. Όσοι νομίζουν/ελπίζουν ότι επειδή "εδώ είναι Ελλάδα" θα ξεχαστεί το μέτρο μετά από μερικούς μήνες, αυτή τη φορά είναι γελασμένοι.

Όπως και σε άλλες χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία) που ήταν φουγάρα, κόπηκε με το μαχαίρι, έτσι θα γίνει και εδώ. Μόνο όταν μπαίνει κωλοδάχτυλο από την ΕΕ λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα, λυπηρό αλλά έτσι είναι.

Ήμουν κανονικότατα καπνιστής (1 πακέτο τη μέρα) αλλά το έκοψα μαχαίρι πριν ένα χρόνο και ξέρετε κάτι? Ένιωσα πως απελευθερώθηκα, από τη βρώμα μέσα στο σπίτι/αυτοκίνητο και τα ρούχα, από τα αποτσίγαρα και τα τασάκια, από το καθημερινό "να σταματήσω να πάρω τσιγάρα" και το "έμεινα από τσιγάρα", από τον απάισιο βήχα το πρωί και φυσικά από τα 2.70 ευρώ (τότε) κάθε μέρα (81 ευρώ το μήνα).

Λίγο με ξένισε στην αρχή το ότι δεν είχα να κάνω τις κινήσεις που έκανα εδώ και 10+ χρόνια αλλά αυτό το τραγικό αγκίστρωμα έλαβε τέλος.

Αυτό που λέγεται ότι οι πρώην καπνιστές είναι οι φανατικότεροι αντικαπνιστές ισχύει 100%. Μήνες αφού έκοψα μαχαίρι το τσιγάρο ο καπνός άρχισε να με ενοχλεί πάρα πολύ, πολύ περισσότερο απόσο με ενοχλούσε πρίν κάν το αρχίσω και περισσότερο απόσο ενοχλεί φίλους μου που δεν κάπνισαν ποτέ.... κάποια εξήγηση θα υπάρχει γι'αυτό.

Δημοσ.

Τα ψέματα όμως τελειώνουν το 2010 ότι και να καθόμαστε να συζητάμε εδώ. Όσοι νομίζουν/ελπίζουν ότι επειδή "εδώ είναι Ελλάδα" θα ξεχαστεί το μέτρο μετά από μερικούς μήνες, αυτή τη φορά είναι γελασμένοι.

Μακάρι...το εύχομαι πραγματικά να κοπεί διά παντός από τους δημόσιους χώρους.

Δημοσ.

Όταν θα είναι να τρώει η Ελλάδα πρόστιμα από ΕΕ για μή συμμόρφωση, θα δείς για πότε κόβεται....

Εφόσον έχει εφαρμοστεί πλήρως η οδηγία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει και εδώ. Δυστυχώς η Ελλάδα "θέλει το Γερμανό της" για να αλλάξει κάτι πρός τη σωστή κατεύθυνση.

Δημοσ.
Όταν θα είναι να τρώει η Ελλάδα πρόστιμα από ΕΕ για μή συμμόρφωση, θα δείς για πότε κόβεται....

Εφόσον έχει εφαρμοστεί πλήρως η οδηγία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει και εδώ. Δυστυχώς η Ελλάδα "θέλει το Γερμανό της" για να αλλάξει κάτι πρός τη σωστή κατεύθυνση.

μπα ειναι οτι ο ελληνας καπνιζει πολυ.... στο εξωτερικο απο νοοτροπια δεν καπνιζουν ουτως η αλλως.

Δημοσ.

Εγώ πάντως όταν ήμουν στο Παρίσι το 2004, έβλεπα να κυκλοφορούν στους δρόμους με το τσιγάρο στο χέρι κάτι που εδώ δεν γινόταν ούτε και γίνεται τόσο πολύ. Για εστιατόρια δε συζητάμε, είχα ρωτήσει αν επιτρέπεται το κάπνισμα και μου είχαν πεί ότι μετά τις 9 το βράδυ κάνουν διαχωρισμό σε καπνίζοντες/μη καπνίζοντες. Μιλάμε για φουγάρα οι Γάλλοι....

Φέτος που πάλι ήμουν εκεί το τσιγάρο ως δια μαγείας είχε εξαφανιστεί από παντού. Είναι θέμα παιδείας και αγωγής, αυτό που δεν υπάρχει εδώ δηλαδή.

Δημοσ.
Εγώ πάντως όταν ήμουν στο Παρίσι το 2004, έβλεπα να κυκλοφορούν στους δρόμους με το τσιγάρο στο χέρι κάτι που εδώ δεν γινόταν ούτε και γίνεται τόσο πολύ. Για εστιατόρια δε συζητάμε, είχα ρωτήσει αν επιτρέπεται το κάπνισμα και μου είχαν πεί ότι μετά τις 9 το βράδυ κάνουν διαχωρισμό σε καπνίζοντες/μη καπνίζοντες. Μιλάμε για φουγάρα οι Γάλλοι....

Φέτος που πάλι ήμουν εκεί το τσιγάρο ως δια μαγείας είχε εξαφανιστεί από παντού. Είναι θέμα παιδείας και αγωγής, αυτό που δεν υπάρχει εδώ δηλαδή.

καλα οι γαλλοι ναι ειναι γνωστο τι φουγαρα ειναι....:lol: αμα ερθεις στο βελγιο θα σου πεσουν τα μαλλια απο την διαφορα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...