Προς το περιεχόμενο

Κόψτε το κάπνισμα το συντομότερο δυνατόν

AGGELOS1974

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
άμα εσύ μετά θες να κάνεις το δικό σου εστιατόριο μη καπνιστικό γιατί όχι; όποιος είναι καπνιστής ή δεν έχει πρόβλημα με τον καπνό θα έρχεται στο δικό μου και όποιος δεν είναι καπνιστής στο δικό σου...

Το παραλογο ειναι οτι δεν επιτρεπεται να ανοιξει μια επιχειρηση που να απευθυνεται αποκλειστικα σε καπνιστες. Απ'οσο γνωριζω τουλαχιστον.

Φοβαστε οτι δεν θα ανοιξει κανενα για μη καπνιστες?

Μια απ' τα ίδια τότε' date='θα πας στο άλλο το στενό που έχει καφετέρια για μη καπνιστές.[/quote']

Τι σημαινει, ποιος θα ορισει τα καταστηματα... η ιδια η προσφορα και η ζητηση. Εχει κανεις την εντυπωση οτι ενας επαγελματιας που εχει ριξει το κεφαλαιο του για μια δουλεια, θα κανει το χωρο του για καπνιστες χωρις να εχει πελατες, απλα και μονο για αντιδραση στο μετρο;

Αυτή τη στιγμή, επιτρέπεται να ανοίξει μια επιχείρηση που να απευθύνεται αποκλειστικά σε μη καπνιστές. Γιατί "η προσφορά και η ζήτηση" δεν έχουν τακτοποιήσει τα πράγματα αλλά βλέπουμε τους μη καπνιστές να διαμαρτύρονται και γιατί "το στενό πιο πέρα" δεν έχει καφετέρια μη καπνιστών;

Εγώ, αν ήθελα να ανοίξω μια καφετέρια, θα σκεφτόμουν τα εξής:

- Οι περισσότεροι πελάτες δεν καπνίζουν και θα ήθελαν να αποφύγουν τον καπνό αν είχαν επιλογή, αλλά δεν τον θεωρούν αρκετό λόγο για αρνηθούν να πάνε σε μια καφετέρια (προσωπικά δε ξέρω ούτε έναν).

- Πολλοί πελάτες καπνίζουν και ένα σημαντικό ποσοστό αυτών θεωρούν τη μη δυνατότητα να καπνίσουν αρκετό λόγο για να μην πάνε σε μια καφετέρια (ξέρω κάποιους).

=> Άρα με το να δημιουργήσω έναν χώρο για καπνιστές θα αποκλείσω λιγότερους υποψηφίους πελάτες.

Πώς μπορεί λοιπόν ένας νόμος να προβλέψει τη δυνατότητα να ανοίξουν επιχειρήσεις "αποκλειστικά" για καπνίζοντες και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει ότι δεν θα είναι σχεδόν όλες έτσι, δεδομένου ότι είναι η επιχειρηματικά συμφέρουσα επιλογή;

Είναι ένα ενδιαφέρον πρόβλημα, αντί να επιμένετε να το αγνοείτε προσπαθήστε να σκεφτείτε λύση.

Για την πλευρά των αντικαπνιστών δε χρειάζεται να επισημάνω το αυτονόητο: ότι η ιδανική κατάσταση είναι αυτή στην οποία ο καπνιστής θα μπορεί να κάνει το τσιγάρο του χωρίς να ενοχλεί τους άλλους, όχι η κατάσταση στην οποία ο καπνιστής δε θα μπορεί να κάνει το τσιγάρο του τελεία. Ότι μας συμφέρει να υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητα ελευθερίας του άλλου και να επιζητούμε τη βέλτιστη λύση που θα ικανοποιήσει και αυτόν, ακόμη και αν στην προκειμένη μια λιγότερο από ιδανική λύση τυχαίνει να ικανοποιεί εμάς τους ίδιους.

Και, επειδή αναφέρθηκε, πράγματι, η ελευθερία των μη καπνιστών δεν είναι η μόνη που θίγεται καθημερινά. Ας ελπίσουμε λοιπόν να δούμε αντίστοιχες κινήσεις υπέρ όσων, π.χ., επιθυμούν να μετακινούνται με ποδήλατο (οι οποίοι, φίλε fullon, έχουν το ίδιο δικαίωμα να πουν ηλίθιους όσους προτιμούν να μετακινούνται με αυτοκίνητα με σένα που λες ηλίθιους όσους καπνίζουν).

Υσ. Η νέα νομοθεσία ίσως έχει και κάποια πλεονεκτήματα για τους καπνιστές, καθώς ορίζει αυστηρά standards εξαερισμού για τους χώρους καπνιστών, άρα θεωρητικά οι χώροι στους οποίους θα επιτρέπεται κάποιος να καπνίζει πλέον, θα εξαερίζονται και καλύτερα.

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Υσ. Η νέα νομοθεσία ίσως έχει και κάποια πλεονεκτήματα για τους καπνιστές, καθώς ορίζει αυστηρά standards εξαερισμού για τους χώρους καπνιστών, άρα θεωρητικά οι χώροι στους οποίους θα επιτρέπεται κάποιος να καπνίζει πλέον, θα εξαερίζονται και καλύτερα.

α γειασ'!

από qi ειχα δει πώς μια αεροπορική εταιρεία αφού απαγόρευσε το κάπνισμα, βρήκε αφορμή να ανανεώνει πολύ λιγότερο τον αέρα (οικονομία βλέπετε) με αποτέλεσμα να αυξάνεται το διοξείδιο του άνθρακα πράγμα που αύξησε και το πρόβλημα ναυτίας σε πολλούς επιβάτες. Ο αέρας επί καπνίσματος, για να μαζευτεί η μυρρωδιά ήταν πάντα φρέσκος.

ωραία πράματα

• Super Moderators
Δημοσ.
Άν υπάρχει εξαερισμός του κλειστού χώρου ή κάποιο παράθυρο ανοιχτό δέν υπάρχει κανένα πρόβλημα, άν τα πάντα είναι βουλωμένα συμφωνώ η όσφρηση κάνει μπάμ.

αν δεν είναι ένας ανεμιστήρας να φυσάει πάνω σε κάθε καπνιστή σε κατεύθυνση αντίθετη με αυτή των μη καπνιστών δουλειά δεν γίνεται και πάλι θα βρωμάνε τσιγαρίλα οι άλλοι όταν γυρίσουν σπίτι

Δημοσ.
αν δεν είναι ένας ανεμιστήρας να φυσάει πάνω σε κάθε καπνιστή σε κατεύθυνση αντίθετη με αυτή των μη καπνιστών δουλειά δεν γίνεται και πάλι θα βρωμάνε τσιγαρίλα οι άλλοι όταν γυρίσουν σπίτι

Αυτό θα σκότωνε όλους τους Κορεάτες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Δημοσ.

βρώμας τσιγαρίλα και από 2 άτομα που καπνίζουν σε ένα σπίτι.

Δημοσ.

Πάντως στο θέμα καπνίσματος οι φίλοι μου που είναι καπνιστές λένε οτι σιγά μην το αφήσουν να περάσει έτσι.Εν τω μεταξύ τα 9 ευρώ για ένα ποτό δεν τα θεωρούν λόγο για να μη βγούν έξω αλλά την απαγόρευση καπνίσματος την βλέπουν σαν κόκκινο πανί και αιτία επανάστασης.Μάλλον πρέπει να βγεί έρευνα για το κάπνισμα και τη σχέση του με την ηλιθιότητα αν την αυξάνει ή όχι.Κι εγώ κάπνιζα στο παρελθόν αλλά δεν έκανα κι έτσι.

Δημοσ.
οχι ρε φιλε γιατι να ειμαι συγκαταβατικος?? Αν παρανομησω ο καθενας εχει το δικαιωμα να με δωσει..!! και θα το βουλωσω κιολας! η μαγκια ειναι να μη σε πιανουν.. με το καπνισμα ειναι διαφορετικα ε.. με το παρκαρισμα δε βλαπτω την υγεια καποιου!

ΑΝ παρκαρεις παρανομα στο πεζοδρομιο και βγει ο γιος μου απτον δρομο για να περασει και τον χτυπησει αυτοκινητο, δε θαχεις βλαψει την υγεια καποιου;

Δημοσ.

τί άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου...

αυτό είναι η μαγκιά λοιπόν έ; να μη σε πιάνουν..

και μετά αν πάει κανείς και σε "Δώσει" είναι καρφί, ρουφιάνος κτλ..

το να μην παρανομούμε δηλαδή δεν παίζει ε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...