Προς το περιεχόμενο

Κόψτε το κάπνισμα το συντομότερο δυνατόν

AGGELOS1974

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προσπαθείς να με βγάλεις χαζό,επειδή ΔΙΑΦΩΝΩ και όχι δεν καταλαβαίνω,ΔΙΑΦΩΝΩ με την άποψη σου;

Καταλαβαίνω αυτό που λες και μάλλον προς τα εκεί θα κυλούσαν τα πράγματα αν αποφάσιζε ο μαγαζάτορας ΑΛΛΑ θεωρώ αδιανόητο επίσης να μην μπορεί να αποφασίσει τι ΝΟΜΙΜΕΣ(εννοώ ότι τα τσιγάρα πωλούνται ελεύθερα, για να μην ακούσω κανα άκυρο για drugs) υπηρεσίες θα προσφέρει το μαγαζί του και επίσης αδιανόητο να απαγορέψει σε ενήλικα άτομα να κάνουν κάτι νόμιμο σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ χώρο.Εσύ αυτό το καταλαβαίνεις;

Θα θεωρούσα πιο λογικό να πει απαγορεύεται η πώληση των τσιγάρων,είναι παράνομα,δεν μπορείς ούτε να τα αγοράσεις ούτε να καπνίσεις κάπου.ΟΚ

ΑΛΛΑ πως μπορείς να μου τα πουλάς και μετά να μου λες απαγορεύεται να τα καπνίσεις;

Ισως είναι και λάθος αλλά μου μοιάζει ίδιο με το να φωνάξω 10 φουγάρα σπίτι μου για καφέ και να μου πει ξέρεις απαγορεύεται το κάπνισμα.

Προσφέρει κάτι ΘΕΤΙΚΟ αλλά καταπατώντας(προσωπική άποψη)κάποιες ελευθερίες.

Επίσης βάζω στοίχημα ότι αν κάποιος φτιάξει ειδικό χώρο μέσα στην καφετέρια,κλεισμένο με τζάμια σαν γυάλα που να μην αφήνει ίχνος καπνού να περνάει στο υπόλοιπο μαγαζί,πάλι θα βρεθούν κάποιοι(ίσως όχι εσύ) που θα διαμαρτύρονται γιατί η death γυάλα έχει περισσότερο κόσμο και θα θέλουν να πάνε κι αυτοί αλλά χωρίς να καπνίζουν οι άλλοι.

Σου πα καταλαβαίνω ότι σε βλάπτω,αλλά δώσε ένα χώρο να βλάψω τον εαυτό μου απο επιλογή κι επειδή είμαι μαλάκας.

Αυτά κι ελπίζω να χαλαρώσουμε,αν δεν έγινα και πάλι κατανοητός τα παρατάω-όχι να συμφωνήσεις,να καταλάβεις τι θέλω να πω σε τόσα ποστ

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι, οκ, αλλά πες μου κάτι.

Σήμερα καπνιστές και μη καπνιστές, πρακτικά συνυπάρχουν τους περισσότερους χώρους.

Εσύ, αν ήσουν ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού (το οποίο σήμερα έχει καπνιστές και μη καπνιστές), αν (αντί να πρέπει να διαχωρίσεις τους χώρους) έπρεπε να επιλέξεις αν όλος σου ο χώρος θα ήταν για καπνιστές ή όχι, τι θα έκανες;

Δεν καταλαβαίνω τη λογική με την οποία οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης θα επέλεγε να απαγορεύσει το κάπνισμα στο μαγαζί του. Εγώ το βλέπω έτσι: δε θα το επέλεγε ο ένας, για να μη χάσει τους καπνιστές πελάτες του, δε θα το επέλεγε κι ο δίπλα για τον ίδιο λόγο, και πάει λέγοντας. Εν ολίγοις, κάθε ιδιοκτήτης θα προτιμούσε (πιστεύω) να κρατήσει την τρέχουσα πελατεία του, παρά να αποκλείσει μία μερίδα με την ελπίδα να προσελκύσει μία άλλη. Άρα, το μέτρο θα ήταν άκυρο σε τέτοια περίπτωση.

Δημοσ.

Τι θα άνοιγα δεν ξέρω,να σου πω σε ποιο θα πήγαινα;

Στους μη καπνιστές.Σε ένα μαγαζί ΜΟΝΟ με καπνιστές ούτε εγώ μπορώ να κάτσω,είπα δεν είμαι φουγάρο,2-3 με τον καφέ/ποτάκι καπνίζω,αλλά και πάλι υπάρχουν άτομα που καπνίζουν 1 πακέτο και πιστεύω θα έκαναν το ίδιο.

Δεν θα το επέλεγε ο ένας,ο άλλος κοκ ,και οι μη καπνιστές θα μπορούσαν να αντιδράσουν και να πάνε στον τυπά που το έκανε για μη καπνιστές και να τιγκάρουν το μαγαζί καθημερινά,αφήνωντας τους άλλους να βαράνε μύγες με τους καπνιστές οι οποίοι είναι λιγότεροι.

Το θέμα είναι ότι εσύ ανέχεσαι την κατάσταση,τι εσύ όλοι-που πάμε στις τρύπες χωρίς εξαερισμό,χωρίς ειδικούς χώρους για καπνίζοντες όπως προβλέπει ΗΔΗ ο νόμος και σκάμε τα φράγκα σε βλάκες.

Κάντο και ανάγκσε τους πάντες να ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ να φτιάξουν για μη καπνίζοντες.

Και κάτι τελευταίο.Όταν απαγορεύεις με το έτσι θέλω κάτι σε έναν άνθρωπο,τα πράγματα κατα 99% γίνονται χειρότερα,μήπως θυμίζει την ποτοαπαγόρευση;

Τα ακραία είναι αυτά πχ

Τους απέλυσε επειδή είναι αντικαπνιστές

Στην απόλυση τριών μη καπνιστών εργαζομένων προέβη ο ιδιοκτήτης μιας μικρής εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Γερμανία, γιατί τον ενοχλούσαν με το να ζητούν συνεχώς ένα περιβάλλον εργασίας καθαρό από καπνό.

Ο διευθυντής της μικρής εταιρείας, που απασχολεί δέκα εργαζόμενους, Τόμας Τζένσεν, δήλωσε στην εφημερίδα Hamburger Morgenpost ότι απέλυσε τους τρείς γιατί η αντικαπνιστική στάση τους προκαλούσε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας στο χώρο εργασίας.

Όπως σημείωσε, «Οι καπνιστές πάντα ήταν οι καλύτεροι υπάλληλοι ενώ αντιθέτως οι μη καπνιστές δημιουργούσαν προβλήματα. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με ανθρώπους που προκαλούν προβλήματα. Είμαστε συνέχεια στο τηλέφωνο και είναι απλά πιο εύκολο να δουλεύουμε καπνίζοντας». «Συνέχεια διαμαρτύρονταν και δημιουργούσαν διχασμούς ανάμεσα στο προσωπικό. Δεν μου αρέσουν οι γκρινιάρηδες. Στις ημέρες μας όλοι τα βάζουν με τους καπνιστές. Είναι ώρα για εκδίκηση. Θα προσλαμβάνω μόνο καπνιστές από εδώ και πέρα», δήλωσε ο Τζένσεν.

Οι τρεις απολυμένοι υπάλληλοι τον κατήγγειλαν στην επιθεώρηση εργασίας και η υπόθεση θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες. Στη Γερμανία εφαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου κανόνες απαγόρευσης του καπνίσματος σε εστιατόρια και παμπ, αλλά οι εργαζόμενοι σε μικρά γραφεία εξακολουθούν να μπορούν να καπνίζουν.

http://www.sigmalive.com/news/international/1988

Δημοσ.

Παρόλο που συμφώνησα με το μέτρο σε γενικές γραμμές, λίγη τροφή για σκέψη:

πώς θα μας φαινόταν αν απαγορευοταν η αυτοκίνηση;

είναι ή δεν είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες περιβαντολογικής μόλυνσης στις πόλεις;

είναι ή δεν είναι μία δραστηριότητα που δεν βλάπτει απλά τον συνάνθρωπό μας στο διπλανό τραπέζι αλλά πολλούς περισσότερους; Ακόμη και τα αγέννητα παιδιά;

Δικαιούται ο πολίτης που είναι ποδηλάτης ή πεζός να ζητήσει ένα τέτοιο μέτρο;

Δημοσ.
μην λες ακυρα, δηλαδη αν ο ιδιοκτητης εχει και καπνιστες, και ο διπλα το ιδιο, και ο απενταντι το ιδιο, εγω που θα παω?

Ακυρα?

Αμα γινει αυτο, τοτε εγω ο ιδιος θα παω διπλα τους να ανοιξω καφετερια που να απογορευεται το καπνισμα για να παιρνω τα λεφτα ολων αυτων που δεν αντεχουν να ειναι στον ιδιο χβωρο με καπνιστες. Μη σου πω οτι κοβω και το καπνισμα στο βωμο των χρηματων.

Και αν δεν το κανω εγω σιγουρα θα το κανει καποιος που θελει να βγαλει λεφτα.

Στο κατω κατω εισαστε τοσοι πολλοι που δεν συμφερει να σας χασουν απο πελατες.

Τελος παντων σε θεωρητικο επιπεδο συζηταμε, αλλα αδυνατω να καταλαβω γιατι τετοια αποστροφη στο να υπαρχουν 2 ειδων μαγαζια...

Φοβαστε οτι δεν θα ανοιξει κανενα για μη καπνιστες?

Νιωθετε οτι καταπαταν τις ελευθεριες σας αν υπαρχουν μαγαζια που οι πελατες καπνιζουν την στιγμη που θα υπαρχουν και για αυτους που δεν καπνιζουν?

Νοιαζεστε τοσο για την υγεια μας που νομιζετε οτι ετσι θα φιλοτιμηθουμε και θα κοψουμε αρκετοι το καπνισμα επειδη θα χασουμε την βολη μας?

Ηρθε το πληρωμα του χρονου για τους καπνιστες και ειναι καιρος να καθησετε και να απολαυσετε την "εκδικηση" σας?

Πραγματικα τι απο τα παραπανω σας κανει να εναντιωνεστε στην θεωρητικη κατα τ'αλλα ιδεα των 2 ειδων μαγαζιων?

-----Προστέθηκε 28/11/2008 στις 08 : 50 : 56-----

Για να μην λεμε μονο για τα "ασχημα" της απαγορευσης :

http://en.wikipedia.org/wiki/Smirting

:lol::lol::lol:

Δημοσ.
Παρόλο που συμφώνησα με το μέτρο σε γενικές γραμμές, λίγη τροφή για σκέψη:

πώς θα μας φαινόταν αν απαγορευοταν η αυτοκίνηση;

είναι ή δεν είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες περιβαντολογικής μόλυνσης στις πόλεις;

είναι ή δεν είναι μία δραστηριότητα που δεν βλάπτει απλά τον συνάνθρωπό μας στο διπλανό τραπέζι αλλά πολλούς περισσότερους; Ακόμη και τα αγέννητα παιδιά;

Δικαιούται ο πολίτης που είναι ποδηλάτης ή πεζός να ζητήσει ένα τέτοιο μέτρο;

Να το τραβηξω λιγο πιο περα;

Μπορω να απαιτησω να υπαρχει γιατρος που να εξεταζει αυτον που μπαινει σε μια καφετερια, ωστε (οπως πχ εγω αυτες τις μερες εχω ιωση ακρως κολλητικη), να μην επιτρεπονται να μπαινουν ατομα που μπορει να με κολλησουν καποια αρρωστεια; Τι χρωσταω εγω ο αντι αρρωστος (απο το αντι καπνιστης), να παω αμεριμνος να πιω το καφεδακι μου και να γυρισω σπιτι με ιωση;

Πιασε το αυγο και κουρευτο.

Δημοσ.

δεν υπάρχει ιδιωτικός χορός και καφετερια στην ίδια πρόταση.

δεν είναι ιδιωτικός χορός

Δημοσ.

Ωραία το καταλάβαμε,υπάρχουν άλλα 255 επιχειρήματα(πολλά ίσως και λάθος).Λέγε τώρα τι έχεις να πεις για τα posts του lighter,punky και pournara

Δημοσ.

το αυτοκίνητο έχει πιο πολλά υπερά από κατά μιας και διευκολύνει την ζωή. το τσιγάρο είναι "απόλαυση" (ο κθούλου να την κάνει δηλαδή) και όχι κάτι που διευκολύνει οτιδήποτε

και επειδή ο καταστηματάρχης θέλει να βγάλει από την μίγκα ξίγκι, θα είναι για καπνιστές, μιας και στην ελλάδα όλοι είναι οχαδερφιστες και θα πάνε εκεί όλοι για να φάνε τον καπνό

δεν γίνετε 2 τύποι μαγαζιών γιατί δεν υπάρχει αντικειμενικός τρόπος να διαχωριστουν.i μάζα είναι ηλίθια και θα πει έλα more τι έγινε για να είναι με την γκόμενα που του γυάλισε η με τον φίλο που διαβάζουν μαζί τα sms

το να πάτε έξω για 3 λεπτά δεν θα σας κάνει να πάθετε τίποτα. έλεος τεμπέληδες :P

-----Προστέθηκε 28/11/2008 στις 10 : 14 : 51-----

εγώ στην τελική, δεν αποκλείω τον καπνιστή από το να βγει έξω να πάει όπου γουστάρει. το να θες να καπνίσεις στην μάπα μου όμως δεν το θέλω, "βγες" έξω 2-3 λεπτά και μπες πάλι. πας σε οποιο μαγαζί θες. εγώ δεν θέλω να μου ορίσεις εσύ και οι όμοιοι σου το που θα παω.

αν δηλαδή εγώ πηγαίνω σε ένα μαγαζί χρονια τώρα, και γίνει καπνιστών, γιατί να μην ξαναπατήσω?

Δημοσ.

Εγώ να πω για μένα. Κάπνιζα για 10 χρόνια και έχω περίπου 4 χρόνια που το έχω κόψει. Θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει. Χαίρομαι επίσης που το έκοψε και ο αδερφός μου και αρκετοί φίλοι μου.

Ο νόμος για την απαγόρευση σε δημόσιους χώρους νομίζω πως είναι σωστός.

εγω, με το χαζο μου μυαλο, καταλαβαινω πως ενα αμαξι καθημερινα βλαπτει την υγεια μας με τα καυσαερια πολυ περισσοτερο απο τον καπνο των καπνιστων. Αλλα δεν απαγορευουν τη χρηση των αυτοκινητων, οχι κυριε, τα αμαξια πρεπει να πουληθουν, οπως και η βενζινη να καταναλωνεται.

Η απαγορευση του καπνισματος και καλα για την υγεια μας ειναι π*πες

Φίλε για μία φορά νομίζω πως το κράτος δεν σκέφτεται πρώτα το χρήμα, γιατί αν το σκεφτόταν δεν θα προέβεναι σε τέτοια κίνηση, γιατί τα έσοδα από τους φόρους τσιγάρων είναι πάρα πολλά.

Καλά ε το να τρώς και να καπνίζει ο άλλος δίπλα ακόμα και ως καπνιστή με ενοχλούσε αφάνταστα.Είναι γαϊδουριά.

Ακριβώς έτσι. Και σαν καπνιστής δεν το έκανα και τώρα δεν το επιτρέπω. Αν βγω με φίλους να φάμε, πρώτα θα τελειώσουμε όλοι και μετά όποιος θέλει μπορεί να καπνίσει.

Δημοσ.

Βάλε και το κρύο,τη βροχή,το χιόνι,το χαλάζι,τα σκυλιά,τους κομήτες,τα περιστέρια,τις κουτσουλιές-φτάνει; :P

Δημοσ.
Βάλε και το κρύο,τη βροχή,το χιόνι,το χαλάζι,τα σκυλιά,τους κομήτες,τα περιστέρια,τις κουτσουλιές-φτάνει; :P

Αν δεν είναι η ώρα σου, δε θα πάθεις τίποτα.

Δημοσ.

Μισό λεπτό γιατι ακούω πράγματα που με βγάζουν πο τα ρούχα μου...

Αναφέρομαι όχι μόνο στον gnsX,άλλα σε κάθε κοντόφθαλμο και αφελή καπνιστή που δέν μπορεί να καταλάβει το πρόβλημα που προκαλεί στους γύρω του.

Το κάπνισμα πότε και γιατί το ξεκινήσατε κύριοι;Δέν φαντάζομαι να γεννηθήκατε με ένα πακέτο Marlboro χέρι,αλλιώς το πρώτο πράγμα που θα λέγατε όταν ήρθατε στον κόσμο θα ήταν "Πωπω μλκ!Χαρμάνιασααα" και όχι "Ουααα".

Για να απαντήσω στην προηγούμενη ερώτηση λοιπόν,η συντριπτική πλειοψηφία των καπνιστών ξεκινάει στην εφηβεία για ασήμαντους/ηλίθιους λόγους.Θέλω να είμαι αρεστός στο Χ κοινωνικό σύνολο,είμαι μάγκας/killer/butcherμαν,η γκόμενα θα ζαχαρώσει και αμα λάχει το κάνω και άφιλτρο.Άρα ξεκινάτε κάτι απο καπρίτσιο και το συνεχίζετε αργότερα επειδή είναι εξάρτηση και όχι συνήθεια (άλλη ηλίθια δικαιολογία).Δηλαδή όσοι δέν καπνίζουν για τον Α,Β λόγο θα πρέπει να υποφέρουν εσαεί για ένα λάθος έτσι;Πάρτε το χαμπάρι,είστε νόμιμοι ναρκομανείς,με τις ευλογίες του κράτους που τα βγάζει χοντρά απο την εξάρτησή σας.

Τι σημαίνει "Με ενοχλεί το μέτρο;"Και εμένα με ενοχλεί ο καπνός σου ΡΕ!".Μήπως θα πρέπει να πλακώνομαι και στα μπουνίδια κάθε φορά που πάω για καφέ,για να διεκδικήσω τα αυτονόητα;

Καπνίστε έξω ή βρέστε καφετέριες με τους ομοίους σας και κάντε το τεκέ!Εγώ τι φταίω να βγάλω τον καρκίνο για ένα καπρίτσιο;

Δημοσ.
Μισό λεπτό γιατι ακούω πράγματα που με βγάζουν πο τα ρούχα μου...

Αναφέρομαι όχι μόνο στον gnsX,άλλα σε κάθε κοντόφθαλμο και αφελή καπνιστή που δέν μπορεί να καταλάβει το πρόβλημα που προκαλεί στους γύρω του.

Το κάπνισμα πότε και γιατί το ξεκινήσατε κύριοι;Δέν φαντάζομαι να γεννηθήκατε με ένα πακέτο Marlboro χέρι,αλλιώς το πρώτο πράγμα που θα λέγατε όταν ήρθατε στον κόσμο θα ήταν "Πωπω μλκ!Χαρμάνιασααα" και όχι "Ουααα".

Για να απαντήσω στην προηγούμενη ερώτηση λοιπόν,η συντριπτική πλειοψηφία των καπνιστών ξεκινάει στην εφηβεία για ασήμαντους/ηλίθιους λόγους.Θέλω να είμαι αρεστός στο Χ κοινωνικό σύνολο,είμαι μάγκας/killer/butcherμαν,η γκόμενα θα ζαχαρώσει και αμα λάχει το κάνω και άφιλτρο.Άρα ξεκινάτε κάτι απο καπρίτσιο και το συνεχίζεται αργότερα επειδή είναι εξάρτηση και όχι συνήθεια (άλλη ηλίθια δικαιολογία).Δηλαδή όσοι δέν καπνίζουν για τον Α,Β λόγο θα πρέπει να υποφέρουν εσαεί για ένα λάθος έτσι;Πάρτε το χαμπάρι,είστε νόμιμοι ναρκομανείς,με τις ευλογίες του κράτους που τα βγάζει χοντρά απο την εξάρτησή σας.

Τι σημαίνει "Με ενοχλεί το μέτρο;"Και εμένα με ενοχλεί ο καπνός σου ΡΕ!".Μήπως θα πρέπει να πλακώνομαι και στα μπουνίδια κάθε φορά που πάω για καφέ,για να διεκδικήσω τα αυτονόητα;

Καπνίστε έξω ή βρέστε καφετέριες με τους ομοίους σας και κάντε το τεκέ!Εγώ τι φταίω να βγάλω τον καρκίνο για ένα καπρίτσιο;

+1 τα αυτονοητα

Δημοσ.
το αυτοκίνητο έχει πιο πολλά υπερά από κατά μιας και διευκολύνει την ζωή. το τσιγάρο είναι "απόλαυση" (ο κθούλου να την κάνει δηλαδή) και όχι κάτι που διευκολύνει οτιδήποτε

Όχι ρε mate, δεν είναι ακριβώς έτσι.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν αυτοκίνητο, Υπάρχουν και άνθρωποι που χρησιμοποιούν φανατικά το ποδήλατο, ακόμη και στην Ελλάδα.

Για αυτούς, η δικιά σου "διευκόλυνση" είναι μία καταστροφική πρακτική. Και για το περιβάλλον και για την ποιότητα ζωής στην πόλη (κλείσιμο πεζοδρομίων, θόρυβος, ατυχήματα κλπ).

Κι από την άλλη, "απόλαυση" είναι και η μουσική. Αυτό την καθιστά μη-αναγκαία και δευτεράντζα;

Υπερθεματίζω στο ότι δεν είναι σωστό εσύ να υποφέρεις που εγώ καπνίζω στο δίπλα τραπέζι.

Λέω απλά ότι είναι υποκριτικό αυτό το πογκρόμ στο όνομα της υγείας, όταν υπάρχουν πολλές ανθρώπινες δραστηριότητες που βλάπτουν σοβαρά και ανεπανόρθωτα την υγεία των άλλων. Και των επόμενων γενεών.

Κάλλιστα θα μπορούσε να λειτουργήσει μία πόλη χωρίς αυτοκίνητα. Θες να πας κάπου;

Πάρτα πόδια σου, το ποδήλατο, το τρόλλεϋ.

Ούτε λέω "ας απαγορεύσουν όλα τα άλλα, και μετά το τσιγάρο". Φυσικά να το απαγορεύσουν στο να συνυπάρχει με ανθρώπους που δεν θέλουν να υποφέρουν. Αλλά να επιτρέψουν και σε αυτούς που θέλουν να καπνίζουν, να μπορούν να το κάνουν χωρίς να είναι πολίτες β' κατηγορίας στα εστιατόρια, στα καφέ κλπ.

Είναι άλλο πράγμα να μην επιτρέπεται να καπνίσεις στο γραφείο γιατί βλάπτεις την υγεία των άλλων. Και είναι άλλο πράγμα να καταργήσεις ακόμη και ένα χώρο καπνιστηρίου και να αναγκάζεις τον κόσμο να ξεπαγιάζει στο δρόμο και στη βροχή για ένα τσιγάρο, λες και είναι καταραμένος και σκυλί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...