Προς το περιεχόμενο

Κόψτε το κάπνισμα το συντομότερο δυνατόν

AGGELOS1974

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πείτε μου σας παρακαλώ ποιος καταστηματάρχης αν έχει την επιλογή ΔΕΝ θα έχει καπνιστές μέσα (χαρακτηρίζοντας εντελώς καπνιστών ή με διαχωριστικά τους καπ από τους μη-καπ)

Ή εντελώς καπνιστών ή εντελώς μη καπνιστών και όλοι ευχαριστημένοι.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδρούν οι μη καπνιστές,μη πας σε αυτό το μαγαζί απλό,και σε gay bar δεν πας αλλά δεν ζητάς να κλείσουν ή να αλλάξουν(το σκισα)

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πρώτα πρώτα δεν αντέδρασε κανείς σε αυτό που λές, απλά ο νόμος που θα εφαρμωστεί δεν προβλέπει καφετέριες για καπνιστές, αυτό είπαμε.

Εξάλλου δεν υπάρχουν και πολλές παρέες ανθρώπων που να είναι όλοι αμιγώς καπνιστές ή μη καπνιστές, οπότε όπως καταλαβαίνεις πάλι δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι...

Δημοσ.
Ή εντελώς καπνιστών ή εντελώς μη καπνιστών και όλοι ευχαριστημένοι.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδρούν οι μη καπνιστές,μη πας σε αυτό το μαγαζί απλό,και σε gay bar δεν πας αλλά δεν ζητάς να κλείσουν ή να αλλάξουν(το σκισα)

πάμε πάλι..

εσύ αν είχες μαγαζί, τι θα διάλεγες να το κάνεις προκειμένου να έχεις μεγαλύτερη πελατεία/κατανάλωση;

καπνιστών ή μή;

Δημοσ.
πάμε πάλι..

εσύ αν είχες μαγαζί, τι θα διάλεγες να το κάνεις προκειμένου να έχεις μεγαλύτερη πελατεία/κατανάλωση;

καπνιστών ή μή;

Που κολλάει αυτό δεν μπορώ να καταλάβω,ακόμα...

Δημοσ.

Κολλάει στο ότι αν δινόταν η δυνατότητα επιλογής, οι περισσότεροι καταστηματάρχες θα έκαναν τις καφετέριές/εστιατόριά τους, για καπνίζοντες (στα οποία θα πήγαιναν αναγκαστικά και πολλοί μη καπνίζοντες για να συνοδεύουν φίλους, γκόμενους, γκόμενες κλπ άρα μεγαλύτερο κέρδος) με αποτέλεσμα να ερχόμαστε πάλι στην ίδια με τώρα κατάσταση.

Δημοσ.

Το χω καταλάβει ρε σεις,να απαγορευτεί με νόμο θεωρώ ότι είναι ηλίθιο.

Δεν μπορείς να απαγορεψεις στον άλλο τι μαγαζί θα ανοιξει.Τες πα,πρόβλημα να μη καπνίζω δεν έχω,αλλά θέλω οι καπνιστές να σταματήσουν να πηγαίνουν στις καφετέριες,μετά θα φωνάζουν οι μη καπνιστές γιατί δεν έχει κόσμο.

Γιατί στην τελική αυτό τους απασχολεί,ότι θα πίνουν καφέ μόνοι τους

Δημοσ.

βασικα, σημαινει πως αν --παρα το νομο-- συνεχισουν να σπανιζουν τα μαγαζια ΜΗ καπνιζοντων, η αποψη των μη καπνιζοντων ειναι ασθενης και ο νομος χασκει.

ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχουν μαγαζια που επιτρεπεται το καπνισμα.

Αν οι αντικαπνιστες θελουν να περασουν το μηνυμα τους, ας το κανουν ενεργα προτιμοντας τα μαγαζια που δεν εχουν καπνιστες, με την ιδια λογικη που επιλεγουν μαγαζια με τη μουσικη που τους αρεσει (ο ροκας δεν παει σε σκυλαδικο και αντιστροφα) και με το κοσμο που τους αρεσει.

Η λογικη του "δεν ειναι ολοι στη παρεα καπνιστες" ειναι παρομοια με το "δεν ειναι ολοι στη παρεα ροκαδες". Ειτε κανεις συμβιβασμο είτε αλλαζεις παρεα. Δεν θα απαγορεψεις ομως τα ροκαδικα. Ειναι παραλογο. Ακομα και αν πεταχτουν επιστημονες που πουν πως το ροκ βλαπτει σοβαρα τα νευρα και προκαλει καρδιακες παθησεις. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Το να απαγορεψεις μαχαιρι παντου το καπνισμα ειναι σαν να λες "ολοι θα ακουτε το ιδιο ειδος μουσικης" ή "θα τρωτε ολοι λαχανικα και τυρι χελωνας" ή "απαγορευονται οι γραβατες που δεν ειανι πρασινες γιατι μακροπροθεσμα κουραζουν τα οπτικα νευρα και καθιστουν τους γυρω μας παθητικους μη-πρασινο-γραβατο-βλεπηδες".

Οχι οτι περιμενω να γινει αλλαγη στον ταλιμπανικο αυτο νομο, απλα ελπιζω να μη εφαρμοστει στη πραξη. Εγω παντως απο το 2010 μαλλον θα ξαναρχισω καπνισμα.

Δημοσ.

Έχετε κολλήσει στην πλήρη απαγόρευση ε; Ξαναδιαβάστε το νομοσχέδιο και τα ξαναλέμε.

[...]Οι ιδιοκτήτες θα υποχρεώνονται να διαθέτουν ειδικούς χώρους για τους καπνιστές, πλήρως διαχωρισμένους από τους υπόλοιπους[...]

Όσο για το αν είναι ηλίθιος ή φασιστικός ο νόμος, πολύ πιο φασιστικό θεωρώ εγώ το να ανέχονται οι άλλο τον καπνό μου με το έτσι θέλω χωρίς να έχουν άλλη επιλογή πέραν του "πήγαινε σε άλλη καφετέρια". Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που κάποιος με υποχρεώσει να βγώ στο ψωλόκρυο για να καπνίσω από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του χώρου δεν έχει φροντίσει να διαμορφώσει τον χώρο του ανάλογα.

Το που βλέπετε τον φασισμό σε αυτό, ακόμα να το καταλάβω.

Όσο άστοχο (και "ρατσιστικό") είναι να απαγορευτεί τελείως από παντού, τόσο άστοχο (και "ρατσιστικό") είναι να στηθούν καφετέριες "μόνο για καπνιστές".

Όποιος είναι ξύπνιος καλό θα είναι να το κόψει από τώρα που έχει ακόμα περιθώριο.

Μακάρι να ήταν αυτός ο σοβαρότερος λόγος για τον οποίον θα έπρεπε να το κόψουμε...

Δημοσ.

Γιατι λοιπον σε οποιαδηποτε αλλη αποφαση ενος καταστηματαρχη απλα λες "δεν παει να γ#@#θει κι αυτος και η καφετερια του, θα παω σε αλλη" ενω αν αποφασισει να κανει το χωρο του για καπνιζοντες αφηνιαζετε, και θελετε οπωσδηποτε να πατε και σε αυτην την καφετερια, πιεζοντας τους παντες να αλλαξει ενας ιδιωτικος χωρος στα μετρα σας;

η καφετερια το μπαρ και το εστιατόριο δεν είναι ιδιωτικοί χοροί. για να ανοίξεις τέτοιο μαγαζί η άδεια σου λέει ότι θα παρέχεις υπηρησίες προς όλους

επίσης λέτε να μην είναι όλες χωρίς καπνιστές...ποιος θα ορίσει βρε τζιμάνια ποια καφετερια θα είναι τι?

και άκρε, δεν γίνετε αυτό που λες. δεν γίνετε τόσο καιρό και θα το κάνουν τώρα? μαχαίρι και μονο. εδώ αγγλία δεν έχω δει κανέναν να παραπονιέται πουκαπνίζει έξω.

όχι πως αν παραπονιόταν θα με ένοιαζε φυσικά. έχω πάει σε μικρά μαγαζιά και καπνίζανε και ο καπνός το έκανε ακόμα πιο ζεστό και ήταν σαν σάουνα.

στην τελική...στα παπάκια τον μη καπνιστών για το που θα καπνίσετε. τόσο καιρό καλά τα τρώγαμε. να βγει και νομος να μην μπορεί ο ανήλικος να πιει αλκοόλ και να αγοράσει τσιγάρα και θα σου πω πως αλλάζει η κοινωνία σε 2-3 γενιές

πάντως χαλαρώστε, τόσες σόμπες έχουν έξω, θα βάλουν άλλη μια και θα καπνίζετε από κάτω. άντε και κάνα μαγκάλι με καστανα :D

Δημοσ.

στο σαιτ της ερτ λεει πως

Οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων και των μπαρ που ο χώρος τους δεν ξεπερνά τα 70 τ.μ. έχουν την δυνατότητα να αποφασίσουν αν το κατάστημά τους θα είναι αποκλειστικά για καπνιστές ή όχι.

παλι καλα

Όσο άστοχο (και "ρατσιστικό") είναι να απαγορευτεί τελείως από παντού, τόσο άστοχο (και "ρατσιστικό") είναι να στηθούν καφετέριες "μόνο για καπνιστές".

το 1ο ειναι ρατσιστικο, το 2ο οχι. Δες τι εγραψα και παραπανω. Το 2ο ειναι απλα μαγαζια που παρεχουν "αλλου ειδους υπηρεσιες". Τετοια μαγαζια ΗΔΗ υπαρχουν. ΠΑΝΤΑ υπηρχαν.

Δημοσ.
και άκρε, δεν γίνετε αυτό που λες. δεν γίνετε τόσο καιρό και θα το κάνουν τώρα?

Μωρέ κάτσε να αρχίσουν οι μαζικές καταγγελίες τώρα που τα πρόστιμα είναι σχετικά υψηλά (και μάλιστα θα πέφτουν όχι μόνο στους ιδιοκτήτες αλλά και σε όσους καπνίζουν σε απαγορευμένες ζώνες!) και θα σου πω εγώ. Μην ξεχνάς άλλωστε πως δεν είναι καθαρά εγχώριος νόμος όπως αυτός του 2002, αλλά οδηγία της Ε.Ε.

να βγει και νομος να μην μπορεί ο ανήλικος να πιει αλκοόλ και να αγοράσει τσιγάρα και θα σου πω πως αλλάζει η κοινωνία σε 2-3 γενιές

Από το ίδιο νομοσχέδιο:

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την απαγόρευσης πώλησης προϊόντων καπνού σε ανήλικους και της εισόδου σε μπαρ όσων είναι μέχρι 18 ετών.
στο σαιτ της ερτ λεει πως

Λογικό μου ακούγεται, σε μια επιχείρηση ίσως να μην υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για να υλοποιηθεί σωστός διαχωρισμός.

Βέβαια αν ο εσωτερικός χώρος είναι 50 τ.μ. και ο εξωτερικός 100 δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

το 1ο ειναι ρατσιστικο, το 2ο οχι. Δες τι εγραψα και παραπανω. Το 2ο ειναι απλα μαγαζια που παρεχουν "αλλου ειδους υπηρεσιες". Τετοια μαγαζια ΗΔΗ υπαρχουν. ΠΑΝΤΑ υπηρχαν.

Εγώ και τα δυο τα θεωρώ περισσότερο άστοχα (καθώς αν πρόκειται για υπάρχοντα μαγαζιά και στις δυο περιπτώσεις -παίζει- να χάσουν πελατεία) παρά ρατσιστικά, εξ'ου και τα εισαγωγικά. Μια τέτοια κίνηση προς οποιαδήποτε από τις δυο κατευθύνσεις θα τη θεωρούσα σίγουρα ρατσιστική μόνο εφόσον μπορεί να γίνει σωστός διαχωρισμός, αλλά λόγω επιλογής του ιδιοκτήτη δεν γίνεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...