Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Hello Αΰπνιακς! Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σημαντικό, που με μια γρήγορη ματιά και ενα απλό search δεν βοηθήθηκα με κάτι υπάρχων.. Το ερώτημα είναι.. To Be Vista or not to Be? Σχεδιάζω λοιπόν να κάνω Upgrade το PC μου (QuadCore CPU, 4GB RAM, New moBo, HD etc..) και εκεί που μιλούσα με τον φίλο μου Vatos-Locos, μου πρότεινε χωρίς ΚΑΝΕΝΑ δισταγμό να βάλω Vista με το SP1, διότι αυτά είναι πια το μέλλον (Πάντα πρίν τα win7 και το 1ο τους SP που θα διωρθώσει τα Bug τους..) και όχι τα XP. Εγω είμουν ακόμα εποχή sVista, με την ασυμβατότητα στο ζενίθ, τα προβλήματα δυσλειτουργίας, και το βαρύ λειτουργικό χωρίς κανένα κέρδος παρα την εμφάνηση (Που δε νιάζομαι τόσο..). Έτσι λοιπόν με πληροφόρησε οτι τώρα πια τα Vista με το SP1 έχουν 99% συμβατότητα με όλα τα Drivers και τις εφαρμογές. Επίσης απ'όσο ξέρω μερικά παιχνίδια σου δίνουν περισσότερη λεπτομέρια στα γραφικά, και μιας και θα έχω πολύ καλό σύστημα μετά απο μερικά Clockαρίσματα θα το χρειαστώ αυτό το "παραπάνω". Τελευταίο και καλύτερο, μου είπε οτι ξεκινούν και βγένουν Games "Vista Only!" τα οποία μάλλον αρχίζουν να υποδηλώνουν το τέλος των XP.. ( ? ) Τώρα είμαι σε δίλημμα..Format θα κάνω που θα κάνω..Ο μεγαλύτερος εφιάλτης θα ήταν να ξανακάνω Format στα επόμενα 2 χρόνια επειδή θέλω Vista! Θα ήθελα να ρωτήσω και εσάς (Όχι επειδή δεν εμπιστεύομαι τον Vatos-Locos, αλλα επειδή εμπιστεύομαι και άλλα παιδιά που μου λένε οτι δεν αξίζουν και βάζουν στοίχημα οτι θα τα βγάζω μετά απο μερικούς μήνες που "δεν θα πάει άλλο"..).. Αξίζει λοιπόν να βάλω Vista ή να μείνω στα XP?? Αν ναί σε ποιά Vista? Στα x64bit ή στα x32bit?? Εννοείτε τα 64bit θα έλεγα, λόγω των 4ων GB of RAM που θα εγκαταστήσω..αλλα άλλοι είχαν άλλη άποψη και γι'αυτά! Ο καθένας μου λέει τα δικά του, όπως πάντα, και δεν λέει να το ρισκάρω.. Εσείς standard θα με βοηθήσετε μιας και δεν υπάρχει κάτι που δεν ξέρετε σαν σύνολο.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! /Koritsi_Gia_PC!
dkoum Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 εφοσον θα βαλεις τετραπυρηνο και 4gb ram θα σου ελεγα να βαλεις 64bit vista με το service pack 1 τα vista γινονται ενα σταθερο λειτουργικο θα σε εκνευρισει λιγο στην αρχη το user account control λογικο ειναι αφου οι χρηστες των windows 11 χρονια δεν το ηξεραν (windows 95 μεχρι windows xp) επισης βαζοντας windows vista στο pc η μεταβαση στα windows 7 θα ειναι ποιο απροβληματιστη μιας και τα windows 7 βασιζονται στον kernel των windows vista
Moderators Gi0 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Ημουν κ γω της αποψης sVista κλπ κλπ. Αναγκαστικα μετα απο ενα format κ αλλαγη μητρικης να τα βαλω γιατι ειχα ξεμεινει απο cd windows xp!Eβαλα λοιπον τα ultimate 64 sp1. Μετα απο λιγο πειραγμα(δεν καιγομαι να βλεπω glass effect,δεν με νοιαζουν οι"σκιες"γυρω απο το δεικτη του ποντικιου,pagefile σε γρηγορο σκληρο,μερικα tweaks απο το παρα πολυ καλο www.vistax64.com) και απλα π-ε-τ-α-ν-ε!Eχω ακριβως το ιδιο configuration με τα xp.Ιδιο antivirus,ιδια startup programs κλπ και εχω μεινει αφωνος.Δεν περιμενα να ναι τοσο καλα.Με drivers δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα(αν και δεν εχω τιποτα αρχαιες συσκευες να πω την αληθεια) Τα συνιστω ανεπιφυλακτα με λιγο tweaking μια και πληρεις ανετα τις προυποθεσεις(ram,cpu etc).
million_voices Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 οτι και να ακους για καινουργιο PC με τις προδιαγραφες που λες τα Vista 64bit ειναι σιγουρα καλυτερη επιλογη απο πολλες αποψεις ομως τα προβληματα γενικως δεν λειπουν και ναι οι επιδοσεις τους ειναι χειροτερες απο XP
parsifal Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Προσωπικά λόγω MSDNAA - όπως και αρκετοί ακόμη συνφορουμίτες - έχω νόμιμα πρόσβαση σε οποιαδήποτε έκδοση Windows και τα Vista είναι διαθέσιμα από εκεί σε ISO εδώ και καιρό. Παρ' όλο που έχω αρκετά δυνατό hardware (και πολύ προσεχώς, ακόμη δυνατότερο), δεν έχω νοιώσει την ανάγκη να «σφάξω» το XP installation μου που το προσέχω με αγάπη και Proderm εδώ και πολλούς μήνες. Βέβαια, δεν είμαι και gamer ώστε να ζυγίσω τα όποια πλεονεκτήματα σε αυτόν τον τομέα. Ο άλλος αποτρεπτικός παράγοντας είναι το πόσο απειλητικά κοντά είναι τα Windows 7. Στην περίπτωσή σου όμως, αφού μιλάς για εντελώς νέο hardware, είναι λογικό να βάλεις το πιο φρέσκο software στο οποίο έχεις γκουχ-πρόσβαση-γκουχ...
washcloud Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 ...εγώ αφού-πάνω συμφωνήσω με τους προδακτυλογραφήσαντες, να υπερθεματίσω, θυμίζοντας μια παλιά ('80κάτι) αμερικάνικη ταινία : Γιατί όχι "Και Την Μια Και Την Άλλη" ; ...Kάνε μια "παράλληλη" εγκατάσταση Vista (λογικά είτε διαθέσιμο δίσκο έχεις, είτε έστω partition - αλλιώς θα ήσουν Koritsi_Gia_Ksylo ), και εντρύφησε στις χά-ρές ΚΑΙ των δύο ! Ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να "στήνεις" σιγά-σιγά και την εγκατάσταση των νέων σου Win , έχοντας την "πολυτέλεια" της ύπαρξης των προηγούμενων σαν γνώμονα, αλλά και την "ασφάλεια" του να μπορείς να "ξαναγυρίσεις στα παλιά", αν κάτι σου στραβώσει, μυρίσει, ξυνίσει... (αν είναι να κάνεις φορμάτ anyway, κάνε και πάλι 2 εγκαταστάσεις... Σιγά...) * α, υπάρχει και η επιλογή του "Virtual PC" (..ομοιοκαταληκτεί και με το nick σου... )
johnykim Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Θα συμφωνήσω με τον washcloud,το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα δοκιμάσεις.Αν δεν θέλεις να μπλέξεις με particion μπορείς να έχεις έναν δίσκο για πειράματα-δοκιμές.Τοσο ακριβό hardware αγοράζετε παρτε κ έναν δίσκο παραπάνω
gherudos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Εγώ μόλις έβαλα τα Vista με Dual Boot δεν ξαναγύρισα ποτέ στα ΧΡ.Μέχρι σήμερα δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα και πίστεψε με τα χρησιμοποιώ καιρό.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Αν και λίγες μόνο ώρες παρέα με τα Vista x64 sp1 μπορώ να πω πως δεν με προβλημάτισαν πουθενά. Όλα δίχνουν να δουλεύουν κανονικά και χωρίς προβλήματα.
lef50 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Eγω οταν αλλαξα τα xp με vista κατεληξα στο linux!
grimpr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Έχουνε γραφτεί αρκετά threads απο άλλους και αρκετές αναφορές απο εμένα για ποιους λόγους η 64bit έκδοση των Vista με το SP1, είναι το καλύτερο 64bit λειτουργικό της Microsoft μέχρι στιγμής και γιατί κανένας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την μεταφορά στην 64bit πλατφόρμα. Όσοι περισσότεροι στα 64bit τόσο το καλύτερο.
teo64x Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Eγω οταν αλλαξα τα xp με vista κατεληξα στο linux! Λολ, εγώ όταν άλλαξα τα XP με Linux κατέληξα στα Vista
Vatos_locos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Eγω οταν αλλαξα τα xp με vista κατεληξα στο linux! :lol: ωραίος ρε εγώ πάλι όσες φορές δοκίμασα *UNIX γύρισα στα windows καρφωτά
johnykim Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Εγώ πάλι μένω κ στα 3(XP,SVista,(K)Ubuntu).Exω όμως μια αδυναμία στα παράθυρα εμπειρίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.