Προς το περιεχόμενο

Ένα ακόμα Gaming PC

Theodore Tsi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

case: coolermaster haf

psu: enermax 625w

cpu: intel core 2 duo 8400

cpu cooling: xigmatek hdt-s1283

motherboard: dfi lp dk 45-t2rs plus

memory: adata ram 4gb ddr2 kit 800+

gpu: sapphire 4870x2 2gb

hd: western digital 640gb HDD

Monitor: eizo flexscan s2231w

Η αγορά πρόκειται να γίνει σε κομμάτια τις επόμενες μέρες... Τα σχόλια σας λοιπόν μήπως και κάνω μερικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής. ;)

Δημοσ.

Πολύ καλές επιλογές man. +1

Απλά να σου αναφέρω πως η επιλογή της κάρτας γραφικών σου είναι overkill για την οθόνη σου (1680χ1050). Σε 6μήνες-1χρόνο θα έχουν βγει κάρτες με τα μισά λεφτά που την ισοφαρίζουν σε απόδοση, και θα κλαις τα λεφτά σου. Επίσης, επειδή η κάρτα είναι διπλή, θα πρέπει να ξέρεις πως το Xfire δεν δουλεύει όπως πρέπει σε αρκετά παιχνίδια (όπως και το SLI δεν δουλεύει στα ίδια ή σε άλλα), ενώ όταν δουλεύει και πάλι το scaling είναι ανακόλουθο της κατανάλωσης, θερμοκρασίας και θορύβου της κάρτας.

Με άλλα λόγια. Πάρε με 4870 1gb που παίζει τα πάντα σε 1680x1050 στο full, και σε ένα χρόνο που μπορεί να μην σε καλύπτει (δύσκολο αλλά γίνεται) πούλησε την και πάρε μια καινούρια. Και λεφτά γλυτώνεις, και κατανάλωση/θόρυβο/θερμοκρασίες, ένω θα έχεις και ανώτερη κάρτα γραφικών μετά από ένα χρόνο...^^

Δημοσ.

GAINWARD 9580 HD4870 GOLDEN SAMPLE 512MB PCI-E RETAIL αυτη η καρτα θα κρατησει τουλαχιστον 1,5 χρονια και μεχρι τοτε 4870χ2 θα γινει μιση τιμη , θα βγουνε και πιο καλες καρτες με καλιτερες τιμες.

ASUS P5QC αυτη η μητρικη καρτα για τωρα ειναι πολυ καλη και για μετα επειδη υποστηριζεται ddr3 που θα γινει σε καλη τιμη σε λιγο καιρο..

και γαι το CPU E8500 η 8600..

Δημοσ.

ASUS P5QC αυτη η μητρικη καρτα για τωρα ειναι πολυ καλη και για μετα επειδη υποστηριζεται ddr3 που θα γινει σε καλη τιμη σε λιγο καιρο..

Μακριά από hybrid μητρικές. Επίσης δεν χρειάζεται 8500 ή 8600, ο 8400 είναι μια χαρά imo...

Δημοσ.
Μακριά από hybrid μητρικές. Επίσης δεν χρειάζεται 8500 ή 8600, ο 8400 είναι μια χαρά imo...

ναι εχιες δικιο ομωσ ADATA 4GB DDR2 800+ και δεν ειναι πολι κοντα απο hybrid.

όχι άξιος συναντιέται με ένα υβρίδιο και drr2 800. επίσης θα αλλάξει το PC του σε δύο έτη πάλι, τόσο ακόμη και P5QC είναι πολύ. αυτη είναι η σκέψη μου

Δημοσ.

Να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις καταρχήν!

Εννοείται ότι η CPU θα είναι boxed!

Οπότε κατεβάζω την κάρτα γραφικών.... Μετά όμως τα ποστς έχω το δίλλημα:

gtx260 ή 4870 1gb;

Βάση του τεστ που πόσταρε ο John-lamia η gtx260 υπερέχει. Αξίξει λοιπόν να δώσω 30€ παραπάνω από την sapphire 4870 για την υλοποίηση της gainward;

Δημοσ.

Φιλε αν έχεις την άνεση να περιμένεις μέχρι τις 11/12 όπου θα βγούν οι νεοι drivers της ατι που λέγεται οτι θα είναι πλέον η 4870 512 ή 1024 ίση ή ακόμα καλύετερη απο GTX 260 κανονική ή core 216 αντίστιχα. Εγω έχω 4870 512 και στα 1920*1200 είμαι ευχαριστημένος. Τόσο καιρό είχα νβίντια και πήρα ΑΤΙ τώρα... Η επιλογή δική σου. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ισάξιες οι καρτούλες...

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν είναι αντιπροσωπευτικό αυτό το αποτέλεσμα, δεν έχουν βάλει το hotfix για το X58 στις κάρτες της ATI. Επίσης, έχουν επιλέξει μερικά παιχνίδια που δεν έχει προλάβει η ΑΤΙ να εκδώσει profile για αυτά μέσω των 8.12. ΜΑΚΡΙΑ.

Αυτή την στιγμή, 4870 1gb και 260 c216 είναι ίσες σε απόδοση, με μικρές διακυμάνσεις η μια από την άλλη. Η μόνη σοβαρή διαφορά τους αυτή την στιγμή, είναι τα 30 euro που κοστίζει η δεύτερη.

Δημοσ.

denthnpalevw δεν έχεις και άδικο αλλά ότι και αν δώσεις το δίνεις με τη λογική να σου αποδώσει κάτι...μικρό ή μεγάλο...Μιας και ξεκίνησα λοιπόν με Ati αυτό το pc θα την κρατήσω... Έχω και μία ιδιαίτερη συμπάθεια στην Sapphire οπότε έκλεισε και αυτό.

Και κάτι τελευταίο και το έκλεισα το pc.

Είδα ότι το εν λόγω monitor δεν έχει full hd κάτι που θα το ήθελα. Με μία γρήγορη έρευνα ανέβηκα μάλλον και είπα μήπως πάω σε 24".:X

http://www.eizo.com/products/lcd/hd2441w/index.asp

Ξέρω ότι ξεφεύγει απλά θέλω να μου πείτε την γνώμη σας και γι αυτό ή αν έχετε κάποιες εναλλακτικές (ίσως οικονομικότερες).

Δημοσ.

Ό, τι και να λέμε, είναι Eizo με S-PVA panel και Full HD...

Ξέρω οτι αρκετοί θα διαφωνήσουν, αλλά κάτι δε μου αρέσει στο Full HD σε 24άρα...

Πιστεύω πως μέχρι τις 22" είναι μια χαρά για χρήση με το pc. Από κει και πέρα μπορείς να τη συνδέσεις στην LCD TFT TV (που οι περισσότεροι έχουν πλέον, καλώς ή κακώς).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...