Προς το περιεχόμενο

iantivirus

SCORPIO777

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eγκατεστησα σημερα το iantivirus της pc tools.εκανα scan και δεν βρηκε τιποτα.τωρα ξερω θα μου πειτε οτι τα mac δεν εχουν πολλους ιους.η ερωτηση μου ειναι.καλου-κακου

και εφοσον προσεξα οτι το συγκεκριμενο,δεν καταναλωνει σχεδον καθολου πορους

συστηματος ακομα και με το real time ενεργοποιημενο,να εχουμε καποιο εγκατεστημενο?εχετε εσεις καποιο?

• Super Moderators
Δημοσ.
Eγκατεστησα σημερα το iantivirus της pc tools.εκανα scan και δεν βρηκε τιποτα.τωρα ξερω θα μου πειτε οτι τα mac δεν εχουν πολλους ιους.η ερωτηση μου ειναι.καλου-κακου

και εφοσον προσεξα οτι το συγκεκριμενο,δεν καταναλωνει σχεδον καθολου πορους

συστηματος ακομα και με το real time ενεργοποιημενο,να εχουμε καποιο εγκατεστημενο?εχετε εσεις καποιο?

Για την ακρίβεια, το MacOS X δεν έχει κανέναν ιό.

Οπότε γιατί να βάλω κάτι που θα καταναλώνει έστω και το 1 τοις χιλίοις των πόρων μου;

Φυσικά και δεν έχω antivirus/antispyware/anti... εγκατεστημένο.

Δημοσ.
Για την ακρίβεια, το MacOS X δεν έχει κανέναν ιό.

Οπότε γιατί να βάλω κάτι που θα καταναλώνει έστω και το 1 τοις χιλίοις των πόρων μου;

Φυσικά και δεν έχω antivirus/antispyware/anti... εγκατεστημένο.

στην virus list της pc tools που κοιταξα εχει γυρω στους 86.το βλεπεις προς απατεωνια

δηλαδη?

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά δεν έχω ακούσει για κανέναν ιό στο MacOS Χ. Οπότε ναι, το θεωρώ απατεωνιά. Μπορείς να μου βρεις κάποιο link για αυτούς τους 86 ιούς εκτός PC Tools;

Και τι εταιρεία είναι η PC Tools; Για Windows PC ή για Macs; Το ρωτώ επειδή όλα τα προϊόντα που βλέπω στη σελίδα τους (πλην του iAntivirus) είναι για Windows...

Οι ελάχιστοι "ιοί" έχουν κατασκευαστεί (για να δείξουν ότι μπορεί να υπάρξει ιός στο MacOS X) ζητούν την άδεια του χρήστη για εγκατάσταση - ζητούν δηλαδή κωδικό admin! Κατ'αυτόν τον τρόπο όμως ενεργούν και τα κανονικά προγράμματα.

Ο ιός εγκαθίσταται χωρίς τη γνώση σου και χωρίς να σε ρωτήσει αν θα 'μολύνει' το σύστημά σου.

Δημοσ.
Προσωπικά δεν έχω ακούσει για κανέναν ιό στο MacOS Χ. Οπότε ναι, το θεωρώ απατεωνιά. Μπορείς να μου βρεις κάποιο link για αυτούς τους 86 ιούς εκτός PC Tools;

Και τι εταιρεία είναι η PC Tools; Για Windows PC ή για Macs; Το ρωτώ επειδή όλα τα προϊόντα που βλέπω στη σελίδα τους (πλην του iAntivirus) είναι για Windows...

Οι ελάχιστοι "ιοί" έχουν κατασκευαστεί (για να δείξουν ότι μπορεί να υπάρξει ιός στο MacOS X) ζητούν την άδεια του χρήστη για εγκατάσταση - ζητούν δηλαδή κωδικό admin! Κατ'αυτόν τον τρόπο όμως ενεργούν και τα κανονικά προγράμματα.

Ο ιός εγκαθίσταται χωρίς τη γνώση σου και χωρίς να σε ρωτήσει αν θα 'μολύνει' το σύστημά σου.

μπορεσα να βρω αυτοhttp://www.viruslist.com/en/analysis?pubid=204792010και το kaspersky απο οτι ξερω δεν βγαζει antivirus

για mac

• Super Moderators
Δημοσ.
μπορεσα να βρω αυτοhttp://www.viruslist.com/en/analysis?pubid=204792010και το kaspersky απο οτι ξερω δεν βγαζει antivirus

για mac

Στην παραπάνω λίστα βρίσκω δύο 'ιούς' για Mac (το Trojan.Mac.Dnscha.d και το Trojan.Mac.Dnscha.e) για τους οποίους δεν υπάρχει καν περιγραφή. Οπότε δεν καταλαβαίνω ούτε πώς εγκαθίστανται ούτε πού βρέθηκαν ούτε πού κυκλοφορούν.

Δεν είμαι και κανάς έμπειρος αλλά στα περίπου τρία χρόνια που ασχολούμαι ενεργά (και στο σπίτι αποκλειστικά) με Macintosh, δεν έχω δει ποτέ μου ιό.

Ποτέ.

Δημοσ.
Στην παραπάνω λίστα βρίσκω δύο 'ιούς' για Mac (το Trojan.Mac.Dnscha.d και το Trojan.Mac.Dnscha.e) για τους οποίους δεν υπάρχει καν περιγραφή. Οπότε δεν καταλαβαίνω ούτε πώς εγκαθίστανται ούτε πού βρέθηκαν ούτε πού κυκλοφορούν.

Δεν είμαι και κανάς έμπειρος αλλά στα περίπου τρία χρόνια που ασχολούμαι ενεργά (και στο σπίτι αποκλειστικά) με Macintosh, δεν έχω δει ποτέ μου ιό.

Ποτέ.

εσυ εισαι 3 χρονια,εγω ειμαι 4 μηνες πολυ πιο απειρος απο εσενα,παντως πιστευω θα ηταν ουτοπια ολων μας να πιστευουμε οτι ειμαστε απορθητο καστρο.το εγκλημα ειναι

παντα ενα βημα μπροστα.η αληθεια ειναι αν προσεχεις τι κανεις ειτε σε pc ειτε σε mac

ποτε δεν θα εχεις προβλημα.

Δημοσ.

Είναι η UNIX βάση του MacOS αυτό που το κάνει ουσιαστικά "απόρθητο" στους ιούς. Μπορεί να υπάρχουν ιοί, αλλά είτε πρέπει να τους δώσεις άδεια για να κάνουν κάτι, είτε είναι τελείως αδύναμοι προς εκμετάλλευση του συστήματός σου.

Προγράμματα antivirus για MacOS, φυσικά και υπάρχουν. Αλλά όχι για να προστατέυουν το ίδιο το MacOS. Όπως και στα Linux αντι-ιικά, ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν τους Windows υπολογιστές που πιθανόν να συνδέονται στο μηχάνημα, αν αυτό λειτουργεί ως εξυπηρετητής.

Δημοσ.

συμφωνω απόλυτα με paredwse 2,5 χρόνια με τρελη χρηση σε ιντερνετ κλπ ουτε εχω διαβασει ουτε εχω αντιμετωπισει καποιο ιο......

Δημοσ.
Προγράμματα antivirus για MacOS, φυσικά και υπάρχουν. Αλλά όχι για να προστατέυουν το ίδιο το MacOS. Όπως και στα Linux αντι-ιικά, ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν τους Windows υπολογιστές που πιθανόν να συνδέονται στο μηχάνημα, αν αυτό λειτουργεί ως εξυπηρετητής.

Ακριβώς. Για να καταλάβεις καλύτερα, να ένα παράδειγμα:

Έστω πως λαμβάνεις ένα email με ένα αρχείο Word μολυσμένο με virus. Εσύ στο Mac δεν θα καταλάβεις, ούτε θα πάθεις τίποτα. Αν όμως κάνεις forward αυτό το email σε κάποιον φίλο σου με Windows, αν αυτός δεν έχει antivirus θα κολλήσει τον ιό.

Αυτό το σκοπό λοιπόν εξυπηρετεί το antivirus στο Mac: να μην μολύνεις κατά λάθος κάποιον υπολογιστή με Windows.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...