analwsimos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Παιδια έχω αγοράσει τον εξής σκληρό δίσκο WD 640gb Caviar ο οποίος αν και έγραφε SATA ήταν SATA II και στον υπολογιστή μου έχω το εξής καλώδιο SATA(που συνδεει με τον παλιό σκληρό 120GB με τη μητρική).. πως μπορώ να συνδέσω τον καινούριο WD 640gb σκληρό με τη μητρική μου? υπάρχει κάποιος adaptor για να κάνω την έξοδο SATA 1 ---> SΑΤΑ 2 τι να κάνω..? παιδιά όσο μπορείτε help γιατί είμαι άσχετος..:cry::cry:
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 το καλώδιο για SATA κάνει και για SATA 1 και για SATA 2... αυτό που έχεις στην φωτογραφία δεν είναι για SATA αλλά για PATA (IDE) χρειάζεται τελείως διαφορετικό καλώδιο και ασφαλώς διαφορετικό ελεγκτή στην μητρική...
drm Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Το καλώδιο που δείχνεις στην φωτογραφία είναι ΑΤΑ (Parallel ATA) και όχι SATA 1. Τα καλώδια SATA 1/2 είναι ολόιδια και οι δίσκοι + controllers είναι compatible μεταξύη τους...
analwsimos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 ωχ..ωχ.. και τώρα τι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να το βάλω στη μητρική..που απο οτι θυμάμαι έχει μόνο pata/ide συνδέσεις..?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 πρέπει να πάρεις SATA 2 Controller που μπαίνει σε PCI θύρα...
analwsimos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 πρέπει να πάρεις SATA 2 Controller που μπαίνει σε PCI θύρα... καταρχήν ευχαριστώ πάρα+πάρα πολύ για την βοήθεια ..υπάρχει αυτό ε?θα το βρω σε κάποιο μαγαζί...φαντάζομαι..?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 ναι eshop, plaisio έχουν αρκετούς
analwsimos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 ναι eshop, plaisio έχουν αρκετούς ουφ..πάω να παραγγείλω.. σευχαριστώ φίλε ThReSh..να είσαι καλά:-):-)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 ελπίζω να είσαι 1000% σίγουρος ότι δεν έχει sata controller η μητρική σου... np, καλορίζικος ο δίσκος
washcloud Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 ..αν δε σε παίρνει για PCI controller card (αν δεν σου περισσεύουν PCI) , υπάρχουν άλλες 2 λύσεις : adaptor που κουμπώνει πάνω στον IDE connector και μετατροπέας για χρήση του δίσκου ως USB http://www.skroutz.gr/c/699/adaptors.html?keyphrase=sata+to+ide για controller card, προτείνω την Sweex του e-shop http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=CONTROLLER%20CARD&category2=SERIAL%20ATA ...υπάρχει περίπτωση αν πάρεις controller card, να είναι συμβατή με SATA1 δίσκους, οπότε θα χρειαστεί να τοποθετήσεις κατάλληλα το τζαμπεράκι στον δίσκο για ν' αναγνωριστεί ως SATA1 επίσης, ΟΝΤΩΣ δεν έχει SATA connectors η μητρική ; http://www.pcbuyerbeware.co.uk/Motherboard_sata_connectors.jpg ..θα πρέπει να είναι ΠΟΛΥ παλιά (5-7 χρόνων) για να μην έχει *...πρόσεξε αν είναι τόσο παλιά μην πάρεις καμμία που δεν κάνει για το PCI version της μητρικής σου (και απλά δε θα δουλεύει)
parsifal Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 analwsime, γνωρίζεις την ακριβή ονομασία μοντέλου της μητρικής σου... ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.