giorgos147 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Καλησπέρα σας. Χρειάζομαι τα φώτα σας.Σήμερα που λέτε πήγα και πήρα τον φορητό της αδερφής μου να του ρίξω ένα φορμάτ.Ενώ έκανα συμπίεση κάτι φωτογραφίες,εκεί που ήταν κάπου στο 50 τα εκατό,ακούγεται ένα τσακ και σταματάει...κλείνει....Μετά πήγαινα να τον ανοίξω,άνοιγαν τα λαμπάκια αλλά εκείνος γιοκ....Θα δοκιμάσω σε πέντε λεπτά που θα κρυώσει για να δω αν ανοίγει,αλλά τι λέτε να φταίει και να υπερθερμάνθηκε;Στις άκρες δε βλέπω σκόνες...Καμία ιδέα;Όταν τον πιάνω είναι θερμός σε όλη τη μεριά που είναι ο σκληρός.Δεν είναι στη μπαταρία.Έπιασα τις ραμ και τον επεξεργαστή,και απο αυτά τα δύο η ραμ θα έλεγα οτι ήταν πιο θερμές... Ο υπολογιστής ήταν περίπου ένα τέταρτο ανοιχτός.Τι λέτε να κάνω τώρα; Τι λέτε να φταίει; Edit:Μόλις τον άνοιξα(πέντε λεπτά μετά το "τσακ" και ανοίγει κανονικά) υ.γ.Τα χαρακτηριστικά του λαπτοπ είναι intel centrino duo,με windows Vista,nvidia Geforce Go 7400...δε θυμάμαι πόση ραμ έχει
nnannos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 τον ανοιγεις και βάζεις θερμοαγωγιμη πάστα στη cpu-εκτος αν εχει εγγυηση
21century Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Εφόσον ειναι εκτός εγγύησης μπορεις να κάνεις άνετα επεμβάσεις στο εσωτερικό του και εκτός απο τα κατάλληλα εργαλεία θα χρειαστεις βοήθεια απο κάποιο έμπειρο χρήστη...
grlazy Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Ενα αλλο πραγμα που πρέπει να κανεις ειναι ενα καλο καθαρισμα στην ψυκτρα του επεξεργαστη.Στην δική μου περιπτωση ηταν φρακαρισμενη απο χνούδι....
giorgos147 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Ευχαριστώ πολύ παιδια!Διάβασα κάπου οτι μπορεί να φταίει το BIOS....Λενε οτι οι φορητοί που είναι ίδια μάρκα και ίδιο μοντέλο με το δικό μου έχουν έκδοση BIOS f19,πρέπει να αναβαθμιστεί...Εγώ έχω f17 ...Ξέρετε πως να κάνω αναβάθμιση;Λέτε να φταίει αυτό; Δεν έχω ξανακάνει αναβάθμιση και απο οτι ξέρω αν σου σβήσει πάνω στην αναβάθμιση χαλάει η μητρική Και τώρα...για καθάρισμα που είπατε,δεν έχω πρόβλημα να τον ανοίξω,απλά φοβάμαι μη σπάσω τίποτα(δεν είναι και δικός μου...).Ξέρετε που μπορώ να βρω οδηγίες για να τον ανοίξω;Το μοντέλο είναι HP Pavilion dv6000. Άνοιξα εκεί που είναι επεξεργαστής+ραμ και έχει κάτι αυτοκολητάκια...να τα βγάλω ή όχι;Λένε πάνω Replace with HP SPARE.... και πάνω ακριβώς στον επεξεργαστή έχει μία διαφανής μεμβράνη που λέει intel κ.λπ..... υ.γ. Πωπω ρε παιδιά...αυτή η τεχνολογία...όλο και χαλάει Εγώ έχω έναν φορητό 5 ετών και ποτέ δεν έσβησε και για κανέναν λόγο!( είναι και γεμάτος σκόνη,είναι και ανοιχτός 14h/d...το καθαρίζω όσο μπορώ βέβαια,αλλά και πάλι).Και τώρα της αδερφής μου,νέας τεχνολογίας και "χαλάει" τόσο εύκολα
manost Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Το μοντέλο είναι HP Pavilion dv6000. Του αδερφού μου το HP dv9393 είχε παρόμοιο πρόβλημα, το οποίο εμφανίστηκε μετά το 2μηνη της αγοράς του. Ανέβαζε θερμοκρασία έως και 92°C και τότε έκλεινε. Το πήγε σε αντιπρόσωπο της HP και άλλαξαν mobo & cpu. Από τότε όλα καλά. Αν έχεις εγγύηση, χωρίς συζήτηση το πηγαίνεις σε εξουσιοδοτημένο service της HP.
giorgos147 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Πφφφ....Μη μου λέτε οτι πρέπει να κάνω τέτοιο....Θα δω και αν το ξανακάνει θα το κοιτάξω.Δε νομίζετε να φταίει το bios ε; Πόσο περίπου θα κοστίσει μία νέα mobo και ένας νέος επεξεργαστής;(intel centrino duo) Έψαξα σε e-shop,αλλά δε προλαβαίνω και σε άλλα(μαθήματα...)Όποιος ξέρεις ας μου πει...Ευχαριστώ
carib Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Πφφφ....Μη μου λέτε οτι πρέπει να κάνω τέτοιο....Θα δω και αν το ξανακάνει θα το κοιτάξω.Δε νομίζετε να φταίει το bios ε; Πόσο περίπου θα κοστίσει μία νέα mobo και ένας νέος επεξεργαστής;(intel centrino duo) Έψαξα σε e-shop,αλλά δε προλαβαίνω και σε άλλα(μαθήματα...)Όποιος ξέρεις ας μου πει...Ευχαριστώ Καλησπέρα! Το πρόβλημα είναι μάλλον στο σύστημα ψύξης του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών ή βλάβη στο σκληρό δίσκο.Αν δεν είσαστε εξοικιωμένος με την αποσυναρμολόγιση του φορητού μπορείτε να τον φέρετε από το εργαστήριό μου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, Ίμβρου 23. Ο καθαρισμός θα σας κοστίσει 10Ευρώ συν ΦΠΑ. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.