tsolaki Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Γεια σας παιδιά! Θα ήταν εύκολο αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει για τη δημιουργία ενός προγράμματος σε Prolog το οποίο θα λύνει κρεμάλα? Ευχαριστώ!!!
teo64x Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 ξερεις prolog? Το βασικό είναι: Ξέρεις κρεμάλα;
tsolaki Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Prolog ξερω...και λιγο κρεμαλα.Εχω σκεφτει τον κυριο κορμο του προγραμματος αλλα στην υλοποιηση κολαω...Με μπερδευει!!!
georgemarios Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 οκ, θες να μας εξηγησεις αυτον τον "κυριο κορμο" του προγραμματος που λες και που μπερδευεσαι? Δε μπορουμε να σου πεταξουμε μια ετοιμη λυση (οχι οτι εχω μια) αλλα απο καπου πρεπει να πιαστουμε για αν σε βοηθησουμε.
tsolaki Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Ωραια!!!Αρχικά σκέφτηκα ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μια εντολή write() ώστε να γράφουμε απ το πληκτρολόγιο το γράμμα,δεύτερον μια εντολή read() ώστε να το διαβάζει και πιθανότατα μια find() ώστε να ψάχνει αν υπάρχει το γράμμα. Εμείς θα έχουμε δηλώσει αρχικά τη σωστή λέξη π.χ.word([w,o,m,a,n]). Και το πρόγραμμα θα ψάχνει.Θα υπάρχουν 2 περιπτώσεις.1 για το σωστό γράμμα και 1 για το λάθος. Σκέφτομαι ότι πρέπει να γίνει με ορθογράφο αλλά δεν ξέρω πως θα βάλω μια συνθήκη τερματισμού(π.χ. μετά τις 5 λαθος φορές ΤΕΛΟΣ).Επίσης πως περίπου θα τα συνθέσω όλα αυτά και αν χρειάζεται κάτι επιπλέον.Εκανα κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες.... Ευχαριστώ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.