vtsafantakis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά επειδη και εγω κανω κατι εργασίες, ξερει κανεις που μπορω να βρώ τον Extended Greatest Common Divisor του ευκλείδη σε C ,C++ . Η ακομα καλητερα σε visual basic. TO χρειάζομαι άμεσα κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη. Thanks kai pali.
bilco Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Googling "Extended Euclidean Algorithm C" ... (0.33 δευτερόλεπτα) Πρώτο αποτέλεσμα: http://www.mindspring.com/~pate/crypto/chap02/exteuc.c Σαφώς πιο γρήγορα απ'το να περιμένεις απάντηση εδώ ...
vtsafantakis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 thanks man.το ειδα και αυτο αλλά θελω σε visual basic.
georgemarios Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%95%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7
bilco Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%95%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7 Τον extended θέλει, που για δυό ακέραιους a, b σου βρίσκει τα x, y τ.ω a * x + b * y = ΜΚΔ(a, σε vb.net > Function Extended_Euclidean(ByVal a As Long, ByVal b As Long, ByRef lastx As Long, _ ByRef lasty As Long) As Long Dim x As Long, y As Long, q As Long, temp As Long x = 0 lastx = 1 y = 1 lasty = 0 While (b <> 0) temp = b q = a \ b b = a Mod b a = temp temp = x x = lastx - q * x lastx = temp temp = y y = lasty - q * y lasty = temp End While Extended_Euclidean = a End Function Sub Main() Dim a as Long, b as Long, x As Long, y As Long, gcd As Long a = 55 b = 15 gcd = Extended_Euclidean(a, b, x, y) Console.WriteLine("(" & x & ") * " & a & " + (" & y & ") * " & b & " = " & gcd) End Sub
vtsafantakis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 thanks man. αλλα εγω θέλω την εκτεταμένη μορφή σε visual basic..
bilco Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 thanks man. αλλα εγω θέλω την εκτεταμένη μορφή σε visual basic.. Η παραπάνω είναι η εκτεταμένη μορφή σε visual basic Αν βέβαια εννοείς ότι θέλεις να βρίσκεις τον αντίστροφο ενός ακέραιου a σε mod b, τότε πάλι την ίδια θα χρησιμοποιήσεις. Απλά σε ενδιαφέρει μόνο το χ (χ mod b θα είναι ο αντίστροφος) και θα υπάρχει αν η συνάρτηση σου επιστρέφει 1 (a και b είναι πρώτοι μεταξύ τους)
vtsafantakis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 δεν πηγαινε σε εσενα σε αλλο ποστ. thanks man. Σιγουρα λειτουργει η απλος δεν ξερεισ και εσυ,? παντως ευχαριστω παρα πολυ με εχεισ διευκολυνει παρα πολυ μαν κοιταξε για να καταλαβεις, θα βαλω τον κωδικα στhn visual studio, απο εκει και περα το textbox σαν μεταβλητη πως θα το εισαγω στον κωδικα?
bilco Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Σιγουρα λειτουργει η απλος δεν ξερεισ και εσυ,? Το μόνο σίγουρο, είναι ο ουρανός πάνω απ'το κεφάλια μας και η αίσθηση δικαίου που έχω μέσα μου (Κάντ μουστάκια)
vtsafantakis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 kalooo man,αλλά ξερεις να μ απαντησεις. τον κωδικα τον εχεις δουλέψει ?
bilco Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 kalooo man,αλλά ξερεις να μ απαντησεις. τον κωδικα τον εχεις δουλέψει ? Πιστή μεταφορά από τον αλγόριθμο που δίνει η wikipedia. Αν ξέρεις δυο πράγματα τσεκάρεις και δεν έχεις ανάγκη τον κάθε τυχάρπαστο (σαν κι εμένα) να σου πει αν δουλεύει ή όχι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.