x_maras Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Θέλω να φτιάξω ένα μικρό standalone πρόγραμμα με python. Το προβλημά μου είναι η σύνδεση με τη βάση. Είναι πολύ εύκολη η συνδεση με MySQL, αλλά θα ήθελα μια βάση που να πηγαίνει μαζί με το πρόγραμμα, δηλαδή να μη χρειάζεται προσβαση στο internet για να δει τη βάση. Δοκίμασα να το κάνω με ms access, αλλά τα πράγματα δε ήταν τόσο εύκολα, όσο με τη java. Κατέβασα τα win32 extensions της γλώσσας, οπώς βρήκα σε κάτι οδηγείες, και ακολουθώντας τα βήματα αυτών των οδηγειών, σταμάτησα ακριβώς στη πρώτη γραμμή κώδικα. "import dbi" και μου εμφάνισε οτι δεν υπάρχει τέτοιο module. Έψαξα αρκετά αλλά δε βρήκα κάτι. Αν κάποιος μπορεί να με συμβουλέψει στο αν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια άλλη βδ ή κάποιο τρόπο για access?? Θα προτιμούσα απαντήσεις που να μου λένε τι μπορώ να κάνω με τη συγκεκριμένη γλώσσα και όχι να μου λένε να δοκιμάσω με κάποια άλλη γλώσσα. Ευχαριστώ!!!
fromaz Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δεν σου κάνει η sqlite; Είναι ότι καλύτερο υπάρχει στις embedded βάσεις δεδομένων (μιλώ εκ πείρας). Υπάρχουν αρκετά bindings με την python, αλλά υποστηρίζεται και επίσημα μέσω db-api.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.