Nightclad Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Γεια σας φιλοι μου... Θα ηθελα τα "φωτα" σας και την συμβουλη σας για να συνδεσω τον υπολογιστη μου με την νεα μου αποκτηση, μια SAMSUNG LE32A756F1R. To PC διαθετει 8800GT και Windows XP. Η τηλεοραση εχει εισοδους HDMI και VGA. Απο τις δοκιμες που εκανα, ειχα τα εξης αποτελεσματα: 1. Συνδεση DVI σε HDMI. Πολυ καλη, ακριβης εικονα, με σταθερο framerate. Aλλα και ενα ακρως ενοχλητικο "προσθετο καδρο" στην εικονα, 1εκ. πανω και κατω, 2εκ δεξια κι αριστερα. Δοκιμασα και να ρυθμισω ανεξαρτητα τις δυο οθονες (μονιτορ και τηλεοραση) αλλα και Clone Display. Το καλυτερο που μπορεσα να πετυχω ειναι το παραπανω. 2. Συνδεση DVI σε VGA Input στην τηλεοραση. Εδω πετυχαινω εναν προς ενα Scalling αναμεσα στις δυο. Κι αυτο γιατι η TV εχει επιλογη σε αυτη την συνδεση να κανει AutoConfigure και να επιτυχει 1:1 scaling. Aλλα παρατηρησα καποια αλλοιωσεις στην εικονα[οριζοντιες θολες γραμμες] οταν ετρεξα 3DMark06. Οι δοκιμες εγιναν κυριως μεσω Nvidia Control Panel. To καλωδιο DVI σε HDMI ειναι Clicktronic [5m] Η Συνδεση DVI σε VGA Input στην τηλεοραση εχει γινει με ενα καλωδιο VGA se VGA και ανταπτορα για την DVI. Τι μπορει να κανω λαθος η να ξεχνω? Με δεδομενα τα αποτελεσματα, τι με συμβουλευεται να κανω? Τι να επιλεξω αναμεσα στα δυο αν δεν μπορεσω να βελτιωσω κανενα απο τα δυο? Σας ευχαριστω...
Finn Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Έχω συνδέσει επιτυχώς το Laptop μου σε πολλές HD οθόνες με DVI to HDMI Απλά απο πριν φρόντισε να θέσεις την σωστή ανάλυση στον υπολογιστή σου.Δλδ αν η τηλεόραση είναι HD Ready τότε η ανάλυση της οθόνης του υπολογιστή σου να είναι 1368χ720 και αν η τηλεόραση είναι Full HD τότε βάλε ανάλυση 1920x1080 Πάντα είχα το επιθυμιτό αποτέλεσμα έτσι
Veltiwths Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Παιξε λιγο με το κουμπι ζοομ απο τηλεκοντρολ μεχρι να βρεις την καταλληλη αναλυση και εμενα ετσι μου τα εβγαζε και ετσρωσε μετα με το ζοομ!
PaokToTheBone Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Ειχα παρομοιο προβλημα και γω... Μπορεις να δοκιμασεις απο το Nvidia Control Panel να ρυ8μισεις τις διαστασεις της εικονας... Εμενα ειναι LG η HDTV και και οταν παω να επιλεξω το mode που 8ελω να εχω (δηλαδη TV HDMI 1 HDMI 2 RGB ) και τα λοιπα στο ΗDMI οταν παω το διαλεγω και μετα παταω το κουμπι δεξια η αριστερα που εχει στο τηλεκοντρολ και μου γραφει ΗDMI pc h HDMI TV οποτε διαλεγω αναλογα...Δεν ξερω αν υπαρχει τετοια επιλογη σε σενα...
caution Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 ...αν η τηλεόραση είναι HD Ready τότε η ανάλυση της οθόνης του υπολογιστή σου να είναι 1368χ720 και αν η τηλεόραση είναι Full HD... Και όχι 1280 x 720 ;
Finn Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 H ανάλυση ενός 720p video ναι είναι τόσο αλλά το native resolution μιας Hd ready WXGA είναι 1366χ720
caution Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 1366 x 768 = HDReady 1920 x 1080 = FullHD Δίκιο έχεις. Απλά όντας FullHD είχα καιρό να την δω την "μικρή" ανάλυση και σκάλωσα My bad!
Finn Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Κλαψ..κι εγώ ακόμη να πάρω μια hd ready να χαρώ εικόνα
caution Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μην στεναχωριέσαι. Αργά ή γρήγορα η τηλεόραση σου θα χαλάσει και θα κάνεις αναγκαστικά την μετάβαση... ( και μετά θα κλαίμε όλοι μαζί γιατί θα θέλουμε QHD )
giorgos147 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 και μετά θα κλαίμε όλοι μαζί γιατί θα θέλουμε QHD ε...τότε θα μαζέψουμε όλοι μαζί λεφτά,θα πάρουμε μια QHD και θα τη βάλουμε στο μπακάλικο της γειτονιάς
Nightclad Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Σας ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις σας. Μια μικρη λεπτομερεια. Η οθονη μου ειναι CRT 17". Δυστυχως, αν επιλεξω 1920χ1080 θα γινουν ολα μικροσκοπικα κι επομενως θα ειναι αχρηστη. Παλεψα με καποιες ρυθμισεις στον υπολογιστη και καταφερα να μικρυνω λιγο το παραπανω καδρο γυρω απο την 1920χ1080 εικονα στην τηλεοραση. Παρολα αυτα, εχω το μικρο καδρο. Μεγαλη μπλε οθονη και στο κεντρο το δεσκτοπ του υπολογιστη στις διαστασεις της 17". Περαιτερω δοκιμες δεν εκανα. Τις επιλογες της τηλεορασης τις εχω εξαντλησει. Να ψαξω και στο site της Samsung μπας κι υπαρχει τιποτα σε κανα FAQ ή Forum? Την αναλογικη συνδεση να την ξεχασω? την καταδικαζετε ολοι?
patentapc Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Εγώ στην θέση σου δεν θα έπερνα τηλεόραση! Οθόνη θα έπερνα!!!!! Πλάκα κάνω!!!! Απλά δίαβασα όλο το θέμα έχουν πει τα παιδια όλες τισ αναλύσεις και συ μας πετάς στο τέλος μία οθόνη CRT!!! Πάλι καλά που δεν ήταν και ATARI!!!!
Nightclad Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δεν θελω ειρωνιες... απαντησεισ θελω... θα γινει κι αυτο, θα παρω κι οθονουλα. ενα ενα...
KoGi Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να ρυθμισεις την καρτα σου σε DualView. Η επιλογη αυτη για να εμφανιστει (εκει που ειναι το Cloning και τα υπολοιπα) θα πρεπει οταν ανοιγει ο υπολογιστης σου, η τηλεοραση να ειναι στο HDMI που την εχεις συνδεσει. Ειναι ενα bug των driver και χρειαζεται να γινει ετσι ωστε να δεις το DualView. Αφου επιλεξεις το DualView, θα βαλεις διαφορετικη αναλυση στην οθονη σου και στην τηλεοραση. Μαλιστα μπορεις να ρυθμισεις ξεχωριστα to HDTV desktop σου, και οταν βλεπεις κατι στην TV το desktop του PC θα ειναι ελευθερο. Θα σου προτεινα να δωσεις αναλυση 1366χ768 για την τηλεοραση (η εγγενης αναλυση της TV δεν υποστηριζεται απο την καρτα και θελει να τροποποιησεις καποια αρχεια για να γινει). Δοκιμασε αυτο και δες αν σε ικανοποιει. Εγω παντως ετσι το εχω ρυθμισει και ειναι τελειο!
Nightclad Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Αν καταλαβα καλα, θα ρυθμισω σαν κυριο μονιτορ την τιβι κι εκει θα της δωσω την αναλυση που λες... το εχω κανει, τα αποτελεσματα ειναι πολυ καλα, αλλα το καδρακι γυρω γυρω δεν μπορω να το ξεφορτωθω... τι να κανω για αυτο. Υπενθυμιζω οτι τις επιλογες της τιβι τις εχω εξαντλησει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.