Προς το περιεχόμενο

Πρώτη απόπειρα γαργαλήματος..

1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

mb P5E3

Intel Core-2- Duo cpu E6750 2.66hz

Kingston 2x 1066MHZ DDR3/1G

Επειδή οι γνώσεις μου στο OC είναι πολύ περιορισμένες ακόμα έκανα μια πρώτη προσπάθεια χρησιμοποιώντας το Ai Suite. (πρόγραμμα της Asus που συνοδεύει το mb για τέτοιες δουλειές)

Ουσιαστικά το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω τις ρυθμίσεις στη cpu. Δηλ. αντί για 8χ333 το πήγα 8χ400. Οτιδήποτε άλλο το άφησα σε auto. Προσπάθησα και πιο πολύ αλλά δεν.. Μου έβγαζε OC error όταν έκανα επανεκκίνηση και με έβαζε μεταξύ άλλων (ρύθμιση παραμέτρων) αν θέλω να πατήσω F2 προκειμένου να επανέλθω στα εργοστασιακά, κάτι το οποίο και έκανα προκειμένου να μη φάω κάνα σκάλωμα βγαίνοντας εκτός ελέγχου.. ( ;) :lol: )

Το μηχάνημα πράγματι έχει πάρει γκάζι και είναι φανερό.

Η ερώτηση είναι η εξής: Καλά το πάω;

Δείτε λίγο:

post-99475-129062977078_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με Vcore 1,32 είσαι καλά. ;)
Τι άλλο με παίρνει να κάνω; Να αυξήσω το Vcore και μετά το cpu frequency;

Δοκίμασα να χαμηλώσω το cpu ratio αυξάνοντας το cpu frequency δηλ. αντί για 8 χ400 που έχω τώρα, έβαλα τη πρώτη φορά 6χ 533 και τη 2η φορά 7χ457 προσδοκώντας πάλι το ίδιο αποτέλεσμα (3200MHZ) αλλά μου έβγαλε OC error.

Έχεις το PCI-E στα 100/101; Τo cpu spread spectrum κλπ disabled;

Τσίμπα λίγο το ρεύμα στο northbridge.

Αυτά τι το επιπλέον θα μου δώσουν;

Από bios αυτή τη φορά του έδωσα 8χ425 και όλα τα υπόλοιπα στο auto. Η θερμοκρασία στο Aisuite σε σχέση με το πρόγραμμα ΤΑΤ έχει απόκλιση 8c προς τα κάτω.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό: (Ακούω γνώμες για το αν υπάρχει κάτι στραβό στη ρύθμιση)

post-99475-129062977332_thumb.jpg

Μια βοήθεια παιδιά.. Το κεφάλι μου έχει γίνει καζάνι και ρετάρει πλέον..

Δείτε λίγο τη φωτό και πείτε μου τη γνώμη σας για το ποια είναι η σωστότερη από τις 3 επιλογές για OC στις μνήμες.

Εγώ έτσι όπως το έχω καταλάβει είναι η επιλογή 1.

Ουσιαστικά αυτό που με μπερδεύει είναι αν θέλουμε πιο πολλά MHz ή πιο μικρά timings.

Ή μήπως και τα 2? :shock::whistle::fear::eek::mad:

post-99475-129062977427_thumb.jpg

Ο 6750, μπορει να παει παραπανω = 3.6 -3.7 :devil:

Απλως θελει "σωστα" ρευματα, για να ανεβει :P

Γαι τις μνημες, εαν ηταν DDR2 θα σου ελεγα να δοκιμασεις χαμηλοτερα timings ακομη και 4-4-4-12,

μιας και το 1066 τους ειναι πολυ επανω απο το 840, αλλα εισαι με DDR3 και γι' αυτες δεν εχω ιδεα :whistle:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...