xavier Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Έχω ενα προβληματακι με το ρουτερ, μερικες φορές αποσυνδεεται(οχι συχνα), αλλα ενταξει αυτο υποθετω οτι ειναι φυσιολογικο να συμβαινει, αυτο που μου την σπαει ειναι οτι το λαμπακι που δειχνει αν ειναι συνδεδεμενο στο ιντερνετ δεν ειναι κοκκινο, οπως συμβαινει οταν εχω προβλημα με την γραμμη, αλλα σβηστο...Πρεπει να σβησω τον υπολογιστη και να κλεισω εντελως την παροχη του ρευματος απο το πολυμπριζο και οταν ανοιξω παλι τον υπολογιστη συνδεεται κανονικα στο ιντερνετ... Γιατι συμβαίνει αυτο?υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω για να διορθωθει? η συνδεση ειναι 24αρα dsl της forthnet, σε λειτουργικο winxp sp3 firmware το 1.01.08
nt2376 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Αυτο το προβλημα το ειχα αντιμετωπιση κ εγω, αλλα δεν χρειαζοταν να κανω ολες αυτες τις κινησεις, απλα τραβαω το ρευμα του ρουτερ (cold reset). μετα σεταρετε μονο του σε 2 λεπτα
poulinos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 οταν χανεις την συνδεση μιπως πεφτει το margin?????μηπως δηλαδη σου αλλαξουν το profile της γραμμης σου.επισης οταν σεταρεις τον ρουτερ εχει δυο επιλογες η μια απο αυτες γραφει always connected redial period 20 seconds.καπως ετσι το γραφει.αυτο θα τσεκαρεις και οχι το αποπανω που ειναι απο default.
nkats_99 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Τα πράγματα είναι απλά! Πρώτα πήγαινε στο basic setup και στο connect on demand βάλε περισσότερα λεπτά! Η σύνδεση πέφτει γιατί αν δεν υπάρχει ανταλλαγή δεδομένων για τα λεπτά που έχεις ορισει τότε το ρουτερ κόβει σύνδεση! Σε περίπτωση που δεν θέλεις να αλλάξεις τα λεπτά μόλις πέφτει η σύνδεση θα πηγαίνεις στο setup και μετα στην καρτέλα status και θα πατάς connect
xavier Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 θα το δοκιμασω και θα δω πως θα πάει. εγω το connect on demand το ειχα ατσεκαριστο και ηταν στα 5 λεπτά... ενα ακομα πρόβλημα που μου κάνει, είναι οτι μερικες φορές μου αποσυνδεεται και ανάβει το κοκκινο λαμπάκι, πιθανοτα πρεπει να εχει σχέση με το utorrent και πάλι οταν βγάλω το ρουτερ εντελως απο το ρευμα, επανέρχεται... btw, απο τη στιγμη που η ip ειναι δυναμικη, υπάρχει τροπος να εχω τη port του utorrent συνέχεια ανοιχτή? ή οποτε αλλάζει η ip πρέπει να την ανοιγω?
accipio Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 btw, απο τη στιγμη που η ip ειναι δυναμικη, υπάρχει τροπος να εχω τη port του utorrent συνέχεια ανοιχτή? ή οποτε αλλάζει η ip πρέπει να την ανοιγω? Θα πας Applications & Gaming ››› Single Port Forwarding και θα κάνεις μια ρύθμιση σαν αυτή (θα βάλεις την πόρτα που έχεις ορίσει στο uTorrent) και Save Settings.
poulinos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 το οτι η Ip σου ειναι dynamic δεν εχει σχεση με το port forward.το port forward δεν το νοιαζει τι Ip εχεις με τοn provider αλλα σου ζηταει την ip που εχει το Pc σου.οποτε στην καρτα δικτυου σου θα βαλεις καρφωτα ip.opote sto παραδειγμα που εχει βαλει ο φιλος πιο πανω δεν θα βαλεις 192.168.1.100 αλλα την ip που θα εχεις βαλει στο pc σου.εποσης να μην κοβει την πορτα καποιο firewall.kai oxi connect on demand ειπαμε αλλα keep alive θα βαλεις.
xavier Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 μα αν η ip μου ειναι ας πουμε 192.168.1.100 μετα απο μερικες ώρες θα αλλάξει σε 192.168.1.101 και μετα σε 192.168.1.102 δηλαδή, οπως ειναι στην pic του accipio, έχω τρία τέτοια και ανάλογα τι ip βλέπω οτι έχω γράφοντας ipconfig/all στη γραμμη εντολών, βάζω το αντίστοιχο...
poulinos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 οχι δεν θα κανεις αυτο.θα πας στην καρτα δικτυου σου και στο tcp ipκαι στα properties και θα ββαλεις εκει καρφωτα px 192.168.1.100 subnet 255.255.255.0 default gateway 192.168.1.1 μετα θα κανεις αυτο που ειπε ο φιλος πιο πανω αλλα στην 100.το Pc σου θα περνει παντα την 100.αυτο δεν εχει καμια σχεση με το dynamic και static του provider.αλλο η lan ip και αλλο H wan ip.εσενα η lan σε νοιαζει και αυτην θα την δωσεις καρφωτα sto pc soy για ναμην αλλαζει
xavier Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 για αρκετο καιρο, ολα λειτουργουσαν κανονικα, μεχρι που σε καποια φάση χρειαστηκε να κλεισω τον υπολογιστη, μερικες φορες οταν κανω επανακινηση, μου βγαζει μια παπαρια οτι το το antivirus(nod32) και το firewall(των windows xp),ειναι απενεργοποιημενα (ενω τρεχει και το spybot στο ξεκινημα) και μετα ενα σφάλμα των windows που λεει οτι υπάρχει διένεξη ip και μου βγαζει ενα εικονιδιο λες και ο υπολογιστης ειναι συνδεδεμενος με αλλον υπολογιστη ή κατι τετοιο( οχι το εικονιδιο συνδεσης στο ιντερνετ παντως) και δεν μπορει να συνδεθει στο ιντερνετ, ενω τα λαμπακια στο ρουτερ αναβουν κανονικα... Μόνο τις ιδιοτητες στο προτωκολο tcpip είχα αλλαξει σε αυτο που εγραψε ο poulinos, επρεπε να κανω τιποτα ακομα? Τωρα το γυρισα παλι στην αυτοματη απόδοση διεύθυνσης ip και συνδέθηκε κανονικά...
poulinos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 μαλον καποιος αλλος υπολογιστης εχει την ip που εδωσες καρφωτα σε αθτο το μηχανημα .δωσε αλλη .254 ip μπορεις να δωσεις τοσο ατυχος τυχερος ισουν να δωσεις την ιδια με αλλο pc στο δικτυο σου?και κλειδωσε το ασυρματο.
xavier Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 πως κλειδωνει το ασυρματο? Αλλα το θελω, για να συνδεεται το ps3 ασυρματα...Μπορω να εχω το ps3 συνδεδεμενο ασυρματα και να αποκλεισω ολα τα υπόλοιπα... όταν λες "δωσε αλλη .254 ip" γράψε λιγο τι ακριβως πρεπει να γράψω? 192.168.1.100 subnet 255.255.255.0 default gateway 192.168.1.1 τι αλλάζω?
poulinos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 192.168.1.200 subnet 255.255.255.0 ktl κτλ. το ασυρματο στο λινκσυς κλειωνει απο καρτελλα wireless kai meta wireless security.bale wpa2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.