Προς το περιεχόμενο

Νεα συνθεση

nikos_lef

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ζητησε ενας φιλος να του κανω μια συνθεση.Το pc το θελει για internet,office και ταινιες-μουσικη κυριως..(οχι ιδιαιτερες απαιτησεις για gaming και overclock).

Το κουτι κ η οθονη ειναι επιλογες του...Επισης βασικο ειναι ο θορυβος και η δυνατοτητα για αναβαθμιση αργοτερα...

Λοιπον εχουμε:

Case : THERMALTAKE VB1000BWS SOPRANO WINDOW BLACK (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700278)

Mobo : Asus P5Q Deluxe (P45,DDR2) (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1119338&HYMOTHERBOARDFSB=1600+MHz&Manufacturer=Asus&category=69977721&catalog=20)

PCU : Corsair 750W CMPSU-750TXEU (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1030116&Manufacturer=Corsair&category=69977705&catalog=20)

CPU : Intel Core 2 Duo 8600 (s775, 3.33 GHz, Cache 6MB, Tray) (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1150936&page=2&Manufacturer=Intel&category=69977713&catalog=20) with ZALMAN CNPS8700 LED CPU COOLER (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806319)

VGA : Connect3D HD 4850 SVGA (PCI-Express, HDTV, 512MB) (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1136089&Manufacturer=Connect3D&category=69977735&catalog=20)

RAM : Mushkin Ram DDR2 4GB Kit XP-8500 5-5-5-15 (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1113283&Manufacturer=Mushkin&category=69977727&catalog=20)

HDD : Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS) (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1120727&Manufacturer=Western+Digital&category=69977741&catalog=20 )

DVD-RW : Samsung SH-S223F/BEBE Black DVDRW +/- (Dual Layer ReWriter, Sata 22X) Bulk (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1140353&Manufacturer=Samsung&category=69977751&catalog=20)

Monitor : LG TFT 20" L206WU-WF (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1100424&Manufacturer=LG&category=69978102&catalog=23)

ΗΧΕΙΑ : Creative Hχεία Inspire T3100 (2.1) (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=931500&page=2&category=69977637&catalog=19)

MOUSE + KEYBOARD : Microsoft Business Pack

Λειτουργικο μαλλον xp

Το κουτι βγαινει γυρω στα 1000 ευρω.Συν την οθονη και ενα Modem που θελει παει στα 1300 περιπου...

Περιμενω τις γνωμες σας για το αν χρειαζεται να προσθεσω-αφαιρεσω-αλλαξω κατι...

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Δημοσ.

βασικα θα σου προτεινα μια motherboard της gigabyte οπως αυτο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526769

πιστευω πως και θα ριξει την τιμη αλλα και θα ανεβασει και την αποδοτικοτητα του pc

ελπιζω να βοηθησα την εχω βαλει εδο και καιρο στο ματι

Δημοσ.

Η σύνθεση που παραθέτεις είναι μάλλον υπερβολική για κάποιον που θέλει υπολογιστή για "internet,office και ταινιες-μουσικη" και χαλαρό gaming.

Μητρική μπορείς να βάλεις την απλή Asus P5Q ή την Asus P5QL-E που θα του είναι υπεραρκετές. Λογικά δε θα χρειάζεται κανένα απ τα extras της Deluxe έκδοσης.

Δεν υπάρχει λόγος να δώσει 300€ για επεξεργαστή και ψύκτρα. Με αρκετά λιγότερα (8400 ή 8500) και το stock cooler θα κάνει μια χαρά (κι αθόρυβα) τη δουλειά του.

Κάποιο Enermax Pro82/Mod82 ή Corsair τροφοδοτικό @ 500-550Watt θα τον υπερκαλύψει επίσης. Τα 750Watt δεν πρόκειται να τα χρειαστεί ποτέ.

Η 4850 είναι μια gaming κάρτα. Αν δεν είναι gamer, μια κάρτα γραφικών όπως η 4670 θα τον καλύψει άνετα.

Τα 1066MHz στις μνήμες του είναι επίσης περιττά. Οι φθηνότερες 800άρες 2x2 GB είναι καλύτερη λύση για την περίπτωσή του.

Εκεί που θα λεγα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πιάσει τόπο είναι η οθόνη. Μια 22άρα Samsung νομίζω ότι θα του ταίριαζε καλύτερα.

Δημοσ.

antonl +1. Φίλε nikos_lef, η σύνθεση που έχεις βάλει είναι πολύ κακή χρηματικά για τον φίλο. Μπορεί να κάνει την δουλειά του με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος, λίγο παραπάνω από τα μισά λεφτά και με αξιώσεις για αναβάθμιση στο μέλλον. Ρίξε μια ματιά στις προτάσεις του antonl....;)

Δημοσ.
Η σύνθεση που παραθέτεις είναι μάλλον υπερβολική για κάποιον που θέλει υπολογιστή για "internet,office και ταινιες-μουσικη" και χαλαρό gaming.

Μητρική μπορείς να βάλεις την απλή Asus P5Q ή την Asus P5QL-E που θα του είναι υπεραρκετές. Λογικά δε θα χρειάζεται κανένα απ τα extras της Deluxe έκδοσης.

Δεν υπάρχει λόγος να δώσει 300€ για επεξεργαστή και ψύκτρα. Με αρκετά λιγότερα (8400 ή 8500) και το stock cooler θα κάνει μια χαρά (κι αθόρυβα) τη δουλειά του.

Κάποιο Enermax Pro82/Mod82 ή Corsair τροφοδοτικό @ 500-550Watt θα τον υπερκαλύψει επίσης. Τα 750Watt δεν πρόκειται να τα χρειαστεί ποτέ.

Η 4850 είναι μια gaming κάρτα. Αν δεν είναι gamer, μια κάρτα γραφικών όπως η 4670 θα τον καλύψει άνετα.

Τα 1066MHz στις μνήμες του είναι επίσης περιττά. Οι φθηνότερες 800άρες 2x2 GB είναι καλύτερη λύση για την περίπτωσή του.

Εκεί που θα λεγα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πιάσει τόπο είναι η οθόνη. Μια 22άρα Samsung νομίζω ότι θα του ταίριαζε καλύτερα.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις...

Το οτι θελει τον υπολογιστη κυριως για Internet μουσικη-βιντεο δεν σημαινει οτι θα του φτιαξω ενα pc που να θελει αναβαθμιση σε ενα χρονο,ουτε που ενα παιχνιδι με υψηλες απαιτησεις αυριο δεν θα μπορει να το παιξει στο φουλ...ακομα και αν δεν πολυ παιζει games...και γενικοτερα να του κρατησει οσο το δυνατον περισσοτερο.

Η λογικη απο την αρχη ηταν,καλο κουτι,καλο Mobo και καλο τροφοδοτικο να του κρατησουν για πολυ καιρο...και για ολα τα αλλα οτι καλυτερο-οικονομικοτερο γινεται.

Για τον επεξεργαστη ειπαμε αφου δεν θα παει για 4core να παρει τον γρηγοροτερο 2 core με 70 ευρω παραπανω να ειναι ποιο ανετο το pc.(και αφου δεν προβλεπεται Overclock για να τον ανεβασει αργοτερα...)

Για της μνημες...αφου παμε σε DDR2 προτιμοτερο ειναι κατι καλο (εγω απο τις Mushkin ειμαι ευχαριστημενος...) και αφου δεν ξεφευγε το μπατζετ , που θα το εκμεταλευεται και η καλη Mobo.

Για την καρτα γραφικων...ενταξει ρε παιδες...δεν του εβαλα και καμια με 250 ευρω...μια καλη με 150 ευρω...ποσο ποιο κατω.(για να του κρατησει,να την εκμεταλευεται η mobo του , να βλεπει διαφορα στην οθονη του γενικοτερα...)

Για το τροφοδοτικο στην αρχη ειχαμε ενα 650W ( corsair με 91 ευρω ) αλλα επειδη η επομενη αναβαθμιση ισως να αργησει...δεν ξερω τοτε τι απαιτησεις θα εχουν οι καινουργιες vga-cpu κτλ κ εβαλα αυτο με τα 116 ευρω για μεγαλυτερη σιγουρια...

Mobo θελουμε asus φιλε sirboux...ισως να ειναι υπερβολικη απλα δεν βρηκα καποια αλλη με 1600fsb , 4 DDR2 στα 1200 , δυνατοτητα sli-crossfire , p45 chipset , 8 sata 2 κτλ...και οπως προ ειπα θελουμε καλη Mobo..

Οσο για την οθονη...πηρε ενας φιλος μου μια Samsung και του εχουν καει 2 pixels ( το ενα στο κεντρο...πολυ σπαστικο...) και εγω απο την LG μου ειμαι ευχαριστημενος γι'αυτο και καταληξαμε εκει ( εκτος αν εχει βαλει και η Samsung 0 pixel εγγυηση οποτε να το κοιταξω...? )

Οντως συμφωνω και εγω οτι το Pc ειναι για gamer ( κατι αναλογο σκοπευω να παρω και εγω , με καλυτερη vga , οταν αγορασω λεφτα :P ) αλλα απο το να δωσει 200 ευρω λιγοτερα για κατι ποιο μετριο πανω σε μια "παλια" τεχνολογια...το θεωρω λαθος...και εξαλλου για εκει ηταν το μπατζετ ετσι κι αλλιως.

Εγω εχω αμφιβολια για την mobo ( κατι εξισου καλο - ποιο φθηνο ? ) , τις μνημες ( που ειναι 5-5-5-15 μηπως να παμε σε 4-4-4-12 ? ) κατα τα αλλα πιστευω το συστημα ειναι αρκετα καλο για τα λεφτα του.

Ευχαριστω και παλι για τον χρονο σας.:-)

Δημοσ.

Φίλε Νίκο, οι LG δεν δίνει 0 pixel σε οθόνες άνω των 19''. Σε όλα τα μεγάλα πανελ υπάρχει η πιθανότητα για καμένα pixel κατά την παράδοση, όχι μόνο για την samsung...

Για το υπόλοιπο σύστημα, έχεις επιλέξει κάποια κομμάτια που αφενός δεν θα του κρατήσουν πολύ περισσότερο, αφετέρου έχουν πολύ κακό value/cost.

Προτείνω να πας σε combo 8400+P5Q pro (από γραμμή στα 113euro)+4850. Είναι η ακριβώς ίδια τεχνολογία, στημένη όμως για τις ανάγκες του φίλου σου. Μνήμες να πάρεις τις Geil Ram 4GB Kit DDR2 B-Dragon 800MHz 5-5-5" με 50euro, δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο, ειδικά την στιγμή που δεν θα κλοκάρει.

To PSU είναι overkill (to say the least) μιας και το σύστημα που έστησες με δυσκολία θα ξεπεράσει τα 300watt σε (μόνο με benching επιτεύξιμο) full load. Να πάρει ο φίλος το ENERMAX PRO82+ 525W, θα τον καλύψει και μάλιστα με πολύ λιγότερο θόρυβο από το συγκεκριμένο CWT made corsair.

Με την διαφορά, οπωσδήποτε να πας σε οθόνη 22'', θα την χαρεί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από κάθε άλλο περιφερειακό. Τα καλύτερα value/cost ποιοτικα TN της αγοράς, είναι τα συγκεκριμένα...

LG M2294D-PZ LCD-TV 22''

Samsung SyncMaster T220 22"

Δημοσ.

[offtopic]

Η 2253BW:http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1157841&category=69978102&page=2&x=30&catalog=23 δε λέει τίποτα; Είναι υποδεέστερη της T220;

Γιατί νομίζω οτι η μόνη τους διαφορά έγκειται στη δυναμική αντίθεση...

Κι όχι τίποτ' άλλο, απλά την έχω βάλει στο μάτι...

[/offtopic]

Δημοσ.

H T220 είναι ο αντικαταστάτης της 2253, αλλά ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν, το ίδιο πάνελ είναι σε νέο revision. Προσωπικά έχω την 2232 ΒW, και μπορώ να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις οθόνες της samsung, αλλά και της Eizo και της LG (έχω μπόλικες τρομάρα μου).

Μεταξύ 220 και 2253, την στιγμή που έχουν την ίδια τιμή (γραμμή για t220) θα πήγαινα για το πιο καινούριο μοντέλο...το μαγαζί που θα την αγοράσεις δεν παίζει ρόλο, η εγγύηση είναι πάντα της αντιπροσωπίας.

Δημοσ.

Το να θέλει ένα pc που αύριο να μπορεί να παίξει ένα απαιτητικό παιχνίδι στο full, όπως είπες, αλλάζει τελείως το τι είδους υπολογιστή ζητάει. Από κυρίως μουσική-internet-ταινίες πάει σε καθαρά (ψιλο-high) gaming pc. Αλλά και πάλι το μόνο διαφορετικό που θα πρότεινα είναι η κάρτα γραφικών.

Νομίζω είναι εντελώς ασύμφορο να δώσει ~+80% σε χρήματα για να πάρει +5% σε επεξεργαστική ισχύ. (E8600+cooler vs E8500+stock ψύξη)

Η ίδια ακριβώς αναλογία ισχύει και για τις μνήμες.

Οι απαιτήσεις σε ισχύ του συστήματος που παρέθεσες δεν ξεπερνάνε τα ~300Watt (full load) σε καμία περίπτωση. Δε λέω να πάρεις κανα 400άρι αλλά και τα 750Watt είναι υπερβολικά και άχρηστα εκτός κι αν μελλοντικά το επόμενο pc του έχεις καθαρά hardcore gaming προσανατολισμό. Επίσης έχε υπόψη πως τα τροφοδοτικά δεν έχουν το καλύτερο efficiency όταν "υπολειτουργούν" αλλά κάπου σε 50% load (+/- κάμποσο). Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως είναι προτιμότερο να πάρει τώρα ένα στα ~60€ και σε ~3 χρόνια που θα αλλάξει τελείως υπολογιστή δίνει άλλα τόσα να πάρει ένα 800άρι, αν το χρειάζεται (οι μελλοντικές τιμές είναι καθαρά προσωπική εκτίμηση αλλά νομίζω ρεαλιστική).

Τη μητρική με FSB στα 1600MHz τι τη χρειάζεται; Μόνο καν 2 επεξεργαστές λειτουργούν σ αυτή τη συχνότητα και πρόκειται για κάποιες extreme εκδόσεις. Στο μέλλον δεν πρόκειται να βγουν κάποιοι που να κουμπώνουν στη μητρική και να απαιτούν κάτι τέτοιο. Για την υποστήριξη υψηλά χρονισμένα μνημών τα πα παραπάνω. Crossfire τα χουμε πει πολλές φορές ότι είναι ασύμφορη λύση, πόσο μάλλον σε ένα pc με μη hardcore gaming προσανατολισμό. Ικανοποιητικό αριθμό SATA ports έχουν όλες οι μητρικές. Το P43 (της Asus P5QL-E) τι χαρακτηριστικά έχει που δεν αρκούν;

Όλες οι οθόνες έχουν πιθανότητα καμμένων pixels ανεξαρτήτως κατασκευαστή. Προσωπικά δε θα λειτουργούσε αυτό σαν ανασταλτικός παράγοντας για να επιλέξω μεταξύ μιας 22-24άρας και μιας 20άρας (με 0 pixel εγγύηση).

Γενικά έχω την εντύπωση πως προσπαθείς να υπερκαλύψεις τις ανάγκες του φίλου σου, και να μαντέψεις πιθανές μελλοντικές, με όλες τις επιλογές που έκανες, ώστε να μη σου πει αύριο "ξέρεις δε μου παίζει τέλεια το Crysis με τα πάντα full/η οθόνη έχει ένα καμμένο pixel κλπ". Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καλείται να χρυσοπληρώσει για τις δυνατότητες ενός συστήματος που κατά πάσα πιθανότητα δε θα εκμεταλλευτεί ποτέ. Το κατανοώ αυτό, μιας και έχω έρθει σε αντίστοιχα δίλημμα, αλλά σκέψου και την τσέπη του και τις σημερινές/πραγματικές του ανάγκες.

Δημοσ.

Εγώ νομίζω, χωρις να θελω να σε θίξω, ότι φτιάχνεις περισσότερο ενα pc για σένα παρα για τον φίλο σου. Δλδ, με τις δικες σου απαιτήσεις. Αφού η βασική του λειτουργία είναι office,internet,ταινιες, αυτα που του βάζεις εσύ, κάνουν ισχυρότερο το pc κατα 10-15%, πράγμα που αποκλείεται ο φίλος σου με την χρήση αυτή να καταλάβει ποτε. Και ακόμα και κάποιο παιχνίδι να παίξει, αφού δν είναι gamer, πάλι δεν θα πολυκαταλάβει διαφορά. Εγώ θα πρότεινα την σύνθεση του antonl.

Δημοσ.
Το να θέλει ένα pc που αύριο να μπορεί να παίξει ένα απαιτητικό παιχνίδι στο full, όπως είπες, αλλάζει τελείως το τι είδους υπολογιστή ζητάει. Από κυρίως μουσική-internet-ταινίες πάει σε καθαρά (ψιλο-high) gaming pc. Αλλά και πάλι το μόνο διαφορετικό που θα πρότεινα είναι η κάρτα γραφικών.

Νομίζω είναι εντελώς ασύμφορο να δώσει ~+80% σε χρήματα για να πάρει +5% σε επεξεργαστική ισχύ. (E8600+cooler vs E8500+stock ψύξη)

Η ίδια ακριβώς αναλογία ισχύει και για τις μνήμες.

Οι απαιτήσεις σε ισχύ του συστήματος που παρέθεσες δεν ξεπερνάνε τα ~300Watt (full load) σε καμία περίπτωση. Δε λέω να πάρεις κανα 400άρι αλλά και τα 750Watt είναι υπερβολικά και άχρηστα εκτός κι αν μελλοντικά το επόμενο pc του έχεις καθαρά hardcore gaming προσανατολισμό. Επίσης έχε υπόψη πως τα τροφοδοτικά δεν έχουν το καλύτερο efficiency όταν "υπολειτουργούν" αλλά κάπου σε 50% load (+/- κάμποσο). Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως είναι προτιμότερο να πάρει τώρα ένα στα ~60€ και σε ~3 χρόνια που θα αλλάξει τελείως υπολογιστή δίνει άλλα τόσα να πάρει ένα 800άρι, αν το χρειάζεται (οι μελλοντικές τιμές είναι καθαρά προσωπική εκτίμηση αλλά νομίζω ρεαλιστική).

Τη μητρική με FSB στα 1600MHz τι τη χρειάζεται; Μόνο καν 2 επεξεργαστές λειτουργούν σ αυτή τη συχνότητα και πρόκειται για κάποιες extreme εκδόσεις. Στο μέλλον δεν πρόκειται να βγουν κάποιοι που να κουμπώνουν στη μητρική και να απαιτούν κάτι τέτοιο. Για την υποστήριξη υψηλά χρονισμένα μνημών τα πα παραπάνω. Crossfire τα χουμε πει πολλές φορές ότι είναι ασύμφορη λύση, πόσο μάλλον σε ένα pc με μη hardcore gaming προσανατολισμό. Ικανοποιητικό αριθμό SATA ports έχουν όλες οι μητρικές. Το P43 (της Asus P5QL-E) τι χαρακτηριστικά έχει που δεν αρκούν;

Όλες οι οθόνες έχουν πιθανότητα καμμένων pixels ανεξαρτήτως κατασκευαστή. Προσωπικά δε θα λειτουργούσε αυτό σαν ανασταλτικός παράγοντας για να επιλέξω μεταξύ μιας 22-24άρας και μιας 20άρας (με 0 pixel εγγύηση).

Γενικά έχω την εντύπωση πως προσπαθείς να υπερκαλύψεις τις ανάγκες του φίλου σου, και να μαντέψεις πιθανές μελλοντικές, με όλες τις επιλογές που έκανες, ώστε να μη σου πει αύριο "ξέρεις δε μου παίζει τέλεια το Crysis με τα πάντα full/η οθόνη έχει ένα καμμένο pixel κλπ". Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καλείται να χρυσοπληρώσει για τις δυνατότητες ενός συστήματος που κατά πάσα πιθανότητα δε θα εκμεταλλευτεί ποτέ. Το κατανοώ αυτό, μιας και έχω έρθει σε αντίστοιχα δίλημμα, αλλά σκέψου και την τσέπη του και τις σημερινές/πραγματικές του ανάγκες.

Κοιτα...200 ευρω παραπανω δεν νομιζω να ειναι χρυσοπληρωσει...και ο φιλος μου δεν ειναι ασχετος....ξερει τι παιζει και ξερει οτι του βαζω εξτρα σε ολα για να ειναι καλυμενος...και εξαλου αυτο μου ζητησε και ο ιδιος...απλα αυτος θα επερνε Quadcore , μια μετρια Mobo τον 80-100 ευρω , τροφοδοτικο Noname μαζι με κουτι χωρις ανεμιστηρακια και μια vga τον 100 ευρω.

Και απλα εγω τον επεισα για τους λογους που σας ειπα να παει σε core2duo , καλη Mobo και καλη vga , κουτι , PSU ...για να μην το βρει μπροστα του μετα...

Οσο για το crysis δεν ειναι θεμα να μπορει να το παιξει , απλα επειδη τα παιχνιδια εχουν τις περισσοτερες απαιτησεις (εκτος απο καποια προγραμματα ) φτιαχνεις ενα μηχανημα που αυτη τη στιγμη θα παιζει το "καλυτερο" game στο φουλ ακομα και αν δεν χρειαστει ποτε!Σαν ειδος μετρησεις του ποσο καλο pc εχεις...Δεν ειναι βλακεια να φτιαξεις κατι καινουργιο και να ειναι μετριο ενω μπορεις να το κανεις καλο-αρκετα καλο? ( απο την στιγμη που σε παιρνει οικονομικα ).Να εχεις δωσει 800 ευρω για καινουργιο pc και να ερθει το ξαδερφακι σου σπιτι με το καινουργιο Call of duty , και να μην το παιζει ανετα...

Οσο για την LG , η δικη μου ( 20΄) ειχε 0 pixels εγγυηση( οταν την πηρα ) ..και υπεθεσα οτι ισχυει ακομα...θα το κοιταξω ευχαριστω.

alexjm...εμενα δεν μου αρκει αυτο το μηχανημα...απλα δυστηχος δεν διαθετω περισσοτερα λεφτα ...οποτε για κατι τετοιο θα παω ;)...οταν παω...:cry:

Δημοσ.

Μην το πάρεις στραβά, ειλικρινά φιλικά το λέω :), αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν postαρες για να ρωτήσεις γνώμες και προτάσεις για το τι να πάρεις αλλά για να πεις τι έχεις αποφασίσει, τετελεσμένα, ότι θα πάρεις.

Κι αυτό γιατί παρόλο που προτείναμε κάποια διαφορετικά parts αναφέροντας το λόγο και συγκρίνοντάς τα με αυτά του αρχικού σου post, δε σχολίασες κάτι πέρα απ την κάρτα γραφικών που είπες ότι ενδιαφέρεται να έχει και high gaming επιδόσεις και συνεπώς δεν του αρκεί κάτι λιγότερο από την 4850.

Συνεπώς το μόνο που μένει να πω είναι πως όλα αυτά που επέλεξες είναι συμβατά μεταξύ του και δε θα χει κανένα πρόβλημα με τη χρήση για την οποία θέλει τον υπολογιστή.

edit: @phanispal: :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...