Προς το περιεχόμενο

Jaunty Jackalope Alpha,beta,rc

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια γρήγορη ερώτηση.

Είχα βάλει το Ubuntu 8.10 μέσω της επιλογή ''Install inside windows'' αλλά τώρα που βγήκε η νέα έκδοση θέλω να το κάνω κανονική εγκατάσταση.Επειδή δεν έχω χρόνο για να το ψάξω από μόνος μου,το μόνο που έχω να κάνω είναι να κάνω uninstall το 8.10 και μετά θα γράψω το 9.04 σε CD και θα το κάνω εγκατάσταση όπως τα windows(βάζεις όταν κάνει boot το σύστημα να διαβάζει πρώτα το DVD player,επιλέγεις το partition που θέλεις να κάνεις εγκατάσταση κτλ) ή χρειάζεται και κάτι επιπλέον;

EDIT:Έψαξα λίγο και μάλλον το βρήκα μόνος μου(δηλαδή δε χρειάζεται να κάνω κάτι extra) αλλά ας με επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος.Btw μιας και έχω ήδη χωρισμένα partition όταν κάνω την εγκατάσταση θα διαλέξω Guided – use entire disk και θα διαλέξω το partition που θέλω ή θα διαλέξω Guided – resize ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

jannos απο οτι ξερω και εγω με το update γινεσαι stable.

Merdock στην αυτοματη εγκατασταση η του δινεις ολο τον δισκο η του δινεις τα γιγα που θελεις εσυ πχ περιπτωση dual boot απο 8 και επανω και μπορεις να επιλεξεις και γλωσα εγκαταστασης ελληνικα.

Μόλις πέρασα κι εγώ απο την 8.10 σε 9.04 και έχω το εξής πρόβλημα. Μόλις επιλέγω απο το grub τον kernel 2.6.27-12 μου βγάζει το εξής μήνυμα ata1 failure device not ready σε δύο γραμμές μαζί με κάποιο νούμερο. Κάνει boot κανονικά αλλά δεν μου εμφανίζει καθόλου τον εξωτερικό σκληρό(μονο αν τον βγάλω και τον ξαναβάλω) και δεν κάνει mount τον άλλο δίσκο που έχω τα xp. Στον παλιότερο kernel που υπάρχει στο grub όλα λειτουργούν κανονικά όπως και στο 8.10. Καμία ιδέα;

Ο 2.6.27 ειναι ο πυρηνας του 8.10, και μαλλον εχεις προβλημα με την -12 εκδοση του (2.6.27-12).

Για αρχη δοκιμασε να μπεις στον 2.6.28 που ειναι του 9.04 να δεις τι κανει και μετα σιγουρεψου οτι τα xp τερματιζονται σωστα και οτι στον εξωτερικο σκληρο εχει γινει "ασφαλη καταργηση υλικου".

Jim καταρχήν σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Έγραψα λάθος τον kernel που δεν δουλέυει, με τον 2.6.28-11 βγάζει το λάθος που ανέφερα πιο πάνω ενώ με τον 2.6.27-12 όλα λειτουργούν κανονικά. Στα windows έχω να μπώ πολλές μέρες και με την 8.10 που χρησιμοποιώ αυτές τις μέρες τον εξωτερικό τον έβλεπε κανονικά.

Δοκίμασε να κάνεις κανονικά ένα restart χωρίς τον εξωτερικό και μέτα όταν είσαι μέσα στο σύστημα βάλτον κανονικά και κάνε ένα restart με τον εξωτερικό πάνω να δούμε τι θα γίνει. Δεν πιστεύω να έχεις κάνει κάποιο edit στο fstab?

• Members

Εγώ ξεκίνησα το upgrade στο Ubuntu μέσω του update manager, αλλά αργούσε να κατεβάσει όλα τα πακέτα και το σταμάτησα για να το συνεχίσω την επομένη (έπρεπε κάποια στιγμή να πάω για ύπνο:P)

Τώρα μου βγάζει ένα "partial upgrade", λέγοντάς μου ότι δεν έχουν κατέβει όλα τα πακέτα (λογικό) και ότι θα επιχειρήσει να εγκαταστήσει μόνο όσα έχει. Να προχωρήσω άφοβα ή θα πρέπει να κάνω κάτι άλλο που δεν είναι τόσο προφανές;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...