censOred Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 έχω αυτόν τον κωδικα #include <stdio.h> main() { int number; printf("Tell me a number:\n "); scanf("%d", &number); if(number > 0) { printf("The number is positive!\n"); } else if(number < 0) { printf("The number is negative!\n"); } else { printf("The number is zero!\n"); } } όταν κανω compile kai run μου ζητάει τον αριθμό τον δίνω μετα πατάω enter όμως δεν συνεχίζεται η εκτέλεση..τι μαλακία κάνω?
Evgenios1 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 έχω αυτόν τον κωδικα #include <stdio.h> main() { int number; printf("Tell me a number:\n "); scanf("%d", &number); if(number > 0) { printf("The number is positive!\n"); } else if(number < 0) { printf("The number is negative!\n"); } else { printf("The number is zero!\n"); } } όταν κανω compile kai run μου ζητάει τον αριθμό τον δίνω μετα πατάω enter όμως δεν συνεχίζεται η εκτέλεση..τι μαλακία κάνω? βγαλε else if και βαλε σκετο if
censOred Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 βγαλε else if και βαλε σκετο if tha same result.
Evgenios1 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 βασηκα ασχολουμε με c# αλλα αποτι θημαμε το %d ειναι για double
fromaz Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 όταν κανω compile kai run μου ζητάει τον αριθμό τον δίνω μετα πατάω enter όμως δεν συνεχίζεται η εκτέλεση..τι μαλακία κάνω? Η εκτέλεση συνεχίζεται, αλλά δεν την βλέπεις γιατί κλείνει η κονσόλα. Βάλε ένα getch() στο τέλος (ή sleep()), και θα είσαι Ok...
GrandGamer Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Μάλλον αυτό συμβαίνει. Μπορείς να το τρέξεις μέσα από κονσόλα και να δεις ακριβώς τι γίνεται. ΥΓ: Το %d είναι για ακεραίους, σωστά το έχει κάνει.
Evgenios1 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 παντος το else if δεν χριαζετε για αυτο που θελεις
censOred Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 δεν μ δούλεψε πάλι ρε γαμώτο..μου βγάζει μια γραμμη κοκκινη στο getch έβαλα το getch() (αυτό ειναι το ίδιο με getchar()? θέλει ερωτηματικό μετά? και αν μπορείς εξηγησε τι ακριβώς κανει (θα σου μουν ευγνωμων) και φίλε μου τι εννοείς να το τρέξω από κονσόλα. σορρυ παιδιά αλλα είμαι αρχαριος
geo1st487 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 δεν μ δούλεψε πάλι ρε γαμώτο..μου βγάζει μια γραμμη κοκκινη στο getchέβαλα το getch() (αυτό ειναι το ίδιο με getchar()? θέλει ερωτηματικό μετά? και αν μπορείς εξηγησε τι ακριβώς κανει (θα σου μουν ευγνωμων) και φίλε μου τι εννοείς να το τρέξω από κονσόλα. σορρυ παιδιά αλλα είμαι αρχαριος #include <conio.h> Δοκιμασε: getch(); ή char ch; ch=getch(); Ελπιζω ενα απο τα δυο να πιασει. Ερωτιματκο θελει σιγουρα.
WordUp Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 έχω αυτόν τον κωδικα #include <stdio.h> main() { int number; printf("Tell me a number:\n "); scanf("%d", &number); if(number > 0) { printf("The number is positive!\n"); } else if(number < 0) { printf("The number is negative!\n"); } else { printf("The number is zero!\n"); } } όταν κανω compile kai run μου ζητάει τον αριθμό τον δίνω μετα πατάω enter όμως δεν συνεχίζεται η εκτέλεση..τι μαλακία κάνω? Όχι αδερφέ, απλά η εφαρμογή τερματίζει άμεσα και δεν προλαβαίνεις να δεις το αποτέλεσμα. Η μια λύση είναι να εκτελέσεις το πρόγραμμα από την γραμμή εντολών. Η άλλη είναι να προσθέσεις στο τέλους του κώδικα την συνάρτηση getchar(); που ζητάει να πληκτρολογήσεις έναν χαρακτήρα για να συνεχιστεί η ροή του προγράμματος. (όταν λέμε να το εκτελέσεις από κονσόλα εννούμε: ανοίγεις το cmd (Win+R->cmd) και μετά πηγαίνεις στον φάκελο που είναι το πρόγραμμα με την εντολή cd. (π.χ. για να πας στον φάκελο "lalala" από εκεί που είσαι πατάς cd lalala. Αν θες να γυρίσεις πίσω "cd..") Από εκεί πληκτρολογείς τ'όνομα του προγράμματος και voila)
vaggelisk Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 #include <stdio.h> #include <stdlib.h> main() { int number; printf("Tell me a number:\n "); scanf("%d", &number); if(number > 0) { printf("The number is positive!\n"); } else if(number < 0) { printf("The number is negative!\n"); } else { printf("The number is zero!\n"); } system("pause"); } πραγματικα κλεινει γρηγορα απλα εβαλα 2 γραμμες τη βιβλιοθηκη το include και το system pause για να σταματησει πριν κλεισει το παραθυρο
vasilios123 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 απο οτι θυμαμε στα include για την dev c++ δεν χρειαζεται .h εγω δουλευω με cout/cin αντι τα scan/print δοκιμασε να εισαγεις την include <iostream> και καπου στο προγραμμα σου δηλωσε μια μεταβλητη π.χ.: int delay; cin>>delay;
evabb Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 έχω αυτόν τον κωδικα #include <iostream> using std namespace; void main() // edo borei na fas porta, to allazeis me int { int number; cout<<"Tell me a number"<<endl; cin>>number; switch(number) case 1(number>0) cout<<"The number is positive"<<endl; case 2 (number < 0) cout<<"The number is negative"<<endl; case3 (number==0) cout<<"The number is zero"<<endl; } μπορεις να αλλαξεις το switch if-else-if
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.