KaizerSoze Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Επειδη τραβαγα κατι ζορια με ενα σαιτ που μου εκανε νερα, εψαξα λιγο πως να μπαινω μεσω free proxy server (και αυτο μονο στον Firefox) Εχω καποιες αποριες 1. Βαζωντας τον proxy μειωθηκε αισθητα η ταχυτητα μου στο σερφαρισμα ή ιδεα μου? Παρολαυτα μπηκα στο κωλοσαιτ και δεν τους χαλασε 2. Πρεπει να κανω τιποτα ρυθμισεις στο ρουτερ για βελτιωση του browsing? 3. Θα με επηρεασει αυτο σε τιποτα σε προγραμματα downloading?Θεωρητικα δεν πιστευω, του πουστη δεν περναω μεσα απο proxy γενικα, στον Firefox ειναι η ρυθμιση, λογικα δεν ισχυει για τοιδηποτε δεν γινεται μεσω του browser 4. Υπαρχει κανα καλο tutorial οχι για απλο web browsing αλλα για να περνανε τα παντα μεσα απο κανα proxy?Emails, downloading κτλ
PCharon Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δεν είναι κάτι το περίεργο ο proxy server, μια IP : port είναι. Σε όσα προγράμματα που έχεις κι επικοινωνούν με το διαδίκτυο και υπάρχει δυνατότητα να βάλεις proxy, γράφεις το παραπάνω και αυτό ήταν. Ναι, σωστά είπες πως αφορά το πρόγραμμα που γίνεται η ρύθμιση (πχ τον Firefox) και δεν θα σου επηρεάσει τα πάντα. Η ρύθμιση βρίσκεται στο εκάστοτε πρόγραμμα που χρησιμοποιείς και δεν είναι θέμα tutorial. Ειδικά για τα e-mails αν είναι τύπου web mail τότε αρκεί η ρύθμιση στον firefox, αλλιώς στον client που έχεις.
KaizerSoze Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Βασικα η αποριες ειναι 2 1. Αν οντως ειναι λογικη η μειωση ταχυτητας στο surfing μεσω proxy 2. Αν υπαρχει τροπος να φευγω απο το router μεσω proxy γενικα κατι που μου φαινεται βεβαια εντελως απιθανο αλλωστε τι ρολο θα βαραγε η Forthnet(ή να το πω αλλιως αν υπαρχει τροπος να παιζω μεσω proxy σε ολα τα προγραμματα βαζωντας καποια ρυθμιση στο modem/router)
kleidokratwr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Εξαρτάται απο το bandwidth που διαθέτει ο proxy σου. Αν είναι απο τους free που έχουν Limit είναι λογικό να σέρνεται. Αν είναι απαυτούς που τους πληρώνεις και συνήθως έχουν bandwidth για να σου δώσουν τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Φαντάσου οτι εσύ κάνεις ένα request για ένα αρχείο. Ο proxy ξεκινάει να κατεβάζει το αρχείο και παράλληλα να το ανεβαζει σε σένα. Αν το upload του είναι χαμηλό τότε λογικά αργεί. Αντίστοιχα αν είναι απο τους δωρεάν τότε φαντάσου οτι μπορεί να κάθονται πάνω στον ίδιο proxy άλλα χιλιάδες άτομα οπότε το σούρσιμο είναι αναπόφευκτο. Σε ενδιαφέρει μόνιμα ο proxy ή είπες να το κάνεις μόνο για το συγκεκριμένο site? Για το ρούτερ δεν ξέρω. Όλο και κάποιο ρούτερ θα υπάρχει που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο αλλα δεν ξέρω κάποιο συγκεκριμένο να σου προτείνω. Εδώ θα μπορούσε να μας βοηθήσει κανένας δικτυάς. Συνήθως η μπινιά γίνεται μέσα απο τις επιλογές του κάθε προγράμματος.
KaizerSoze Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 To proxy τον ψιλοεψαξα για ενα site με υποτιτλους που τραβαγε ζορια, δεν ξερω τι φλασια εφαγε με τον γαμωApache παντως μεσω proxy (ναι, public free ειναι οποτε λογικο να σερνεται) μπηκα μια χαρα και εκανα την δουλεια μου. Τωρα τον εχω καρφωμενο πανω στον Firefox και οποτε θελω τον ενεργοποιω αλλα συνηθως παιζω χωρις proxy
jpavly Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Ελπίζω να μην είναι ένας από τους χίλιους μύριους Supah Dupah Free Proxy server που παίζουν εκεί έξω, γιατί άλλη μία από τις "καλές" λειτουργίες του proxy είναι ότι κάνει capture όλα τα πακέτα (μαζί με passwords κλπ κλπ)
random Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Συνήθως χρησιμοποιούμε εναν ξένο proxy (δηλ. όχι εγκατεστημένο στο σπίτι/γραφείο μας), για να κρατήσουμε την ανωνυμία μας απο κάποιον τρίτο (πχ. το σαιτ που επισκεπτόμαστε, ή κάποιον ενδιάμεσο στη διαδρομή. Παντως όχι τον ιδιοκτήτη του προξυ. αυτον αναγκαστικά τον εμπιστεύεσαι) σε συγκεκριμένες επικοινωνίες (πχ. browsing,webmail). και για χάρη της ανωνυμίας, θυσιάζουμε την ταχύτητα (ειδικά αν η υπηρεσία proxy ειναι δωρεάν). Για p2p, και γενικά downloading μεγάλων αρχείων, δεν κάνουν οι proxies. ειτε δεν θα σε αφήσουν να το κάνεις, και αν σε αφήνουν μάλλον ειναι ερασιτέχνες. θα σέρνεται το download σου, θα σερνεται και ο προξυ τους.
KaizerSoze Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Εχουμε καμια λιστα με τσεκαρισμενους proxy? Με αγχωσε ο jpavly με τις μπινιες των free proxies και επειδη μου ειχε φανει καλη ιδεα για browsing ειπα να δοκιμασω Δεν θελω κατι σουπερ, απλα ενα proxy να παιζει και να μην γινονται λαμογιες(και ας χασω λιγο σε ταχυτητα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.