Προς το περιεχόμενο

nvidia MX 440 & TFT Resolution

Dreamtrap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια 20'' Wide TFT οθόνη που έχει εγγενή ανάλυση 1680x1050 (στην οποία πρόκειται να δουλέψω κιόλας). Θα συνδεθεί με (VGA βύσμα) σε κάρτα γραφικών MSI nVidia GeForce MX440 AGP x8. Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα λειτουργήσει σωστά στην ανάλυση 1680x1050 καθώς στο site της MSI για το συγκεκριμένο μοντέλο δε γράφει να υποστηρίζει τέτοια ανάλυση παρά μόνο την 1600x1200. Υπάρχει κάποιος που έχει αντιμετωπίσει ίδια περίπτωση, με παλιές κάρτες γραφικών και νέες Wide TFT οθόνες;

Γνωρίζω επίσης οτι υπάρχει και το πρόγραμμα PowerStrip με το οποίο μπορείς να ρυθμίσεις ο ιδιός τα χαρακτηριστικά της κάρτας γραφικών στην επιθυμητή ανάλυση και συχνότητα (μαζί με πλήθος ρυθμίσεων). Λειτουργεί στη περίπτωση που αναφέρω παραπάνω;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Δεν θα έχεις πρόβλημα. Και τα 64ΜΒ (?) που πρέπει να έχει η συγκεκριμένη αρκούν και για 32bit χρώμα :-)

Σ' ευχαριστώ για την πληροφορία. Αυτή στηρίζεται σε δική σου εμπειρία; Έχεις δοκιμάσει Wide TFT με τέτοια κάρτα; (που παρεπιπτόντως έχει 64ΜΒ μνήμης, όπως λες).

Δημοσ.

Η κάρτα σου υποστηρίζει αναλύσεις μέχρι 2048x1536. Η ζητούμενη ανάλυση είναι μικρότερη άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Κατέβασε τους τελευταίους drivers και το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να μην σου "δίνει" την συγκεκριμένη ανάλυση και να πρέπει να την ρυθμίσεις χειροκίνητα ( 99% ούτε αυτό δεν θα κάνεις ;) ). Με την 2ΜΧ (που είναι παλαιότερη από την ΜΧ440) έχω δει 1920 X 1200 οπότε...

Ααα και αν η κάρτα σου έχει DVI (που νομίζω ότι έχει) να το προτιμήσεις :-)

Δημοσ.
Η κάρτα σου υποστηρίζει αναλύσεις μέχρι 2048x1536. Η ζητούμενη ανάλυση είναι μικρότερη άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Κατέβασε τους τελευταίους drivers και το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να μην σου "δίνει" την συγκεκριμένη ανάλυση και να πρέπει να την ρυθμίσεις χειροκίνητα ( 99% ούτε αυτό δεν θα κάνεις ;) ). Με την 2ΜΧ (που είναι παλαιότερη από την ΜΧ440) έχω δει 1920 X 1200 οπότε...

Ααα και αν η κάρτα σου έχει DVI (που νομίζω ότι έχει) να το προτιμήσεις :-)

Να'σαι καλα Caution....ελπιζω να λειτουργησουν ολα σωστα και να μη φαινεται θαμπο το συμπαν στη συγκεκριμενη αναλυση....Η "εν λογω" οθονη ειναι της LG W2042S-PF η οποία δε βγάζει απ'ότι φαίνεται σύνδεση DVI....έχει μόνο 15pin VGA....Οπότε η DVI της MX440 δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σωστά τα λέω;

Δημοσ.

Σωστά τα λες. Βέβαια μπορείς να χρησιμοποιήσεις την DVI της κάρτας σου με τον μετατροπέα DVI --> 15pin αλλά είναι άσκοπο μιας και πάλι αναλογικά θα μεταφέρεται η εικόνα. Πάντως μην σε πτοεί αυτό. Εξ άλλου η διαφορά ανάμεσα στις δύο αυτές συνδέσεις είναι μικρή... Όλα καλά θα πάνε :-)

Δημοσ.

γειά σας φίλοι

πρόβλημα με κάρτα γραφικών ....

...έχω nvidia GeForce 440 MX AGP.8 όπως και ο φίλος, και έχω παλιό σχετικά pc Pentium4, 2.66GHz, 768 ΜΒ RAM.

Τρέχω wrml-editor και ταυτόχρονα πάω να εμφανίσω προεπισκόπιση αυτού που φτιάχνω είτε με τον player είτε με τον browser (VRML_browser_plugin εννοείται, είτε σε ie είτε σε firefox το ίδιο παρακάτω πρόβλημα παρουσιάζει.. ) και μου λέει "low video memory" και δεν το παίζει.

Λέτε να αλλάξω κάρτα οθόνης και εαν ναι, ποια να βάλω?

Η οθόνη μου είναι DELL 20" όχι wide αλλά κανονική, δεν νομίζω να επηρεάζει αυτό (μήπως ; ).

ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά

Σωστά τα λες. Βέβαια μπορείς να χρησιμοποιήσεις την DVI της κάρτας σου με τον μετατροπέα DVI --> 15pin αλλά είναι άσκοπο μιας και πάλι αναλογικά θα μεταφέρεται η εικόνα. Πάντως μην σε πτοεί αυτό. Εξ άλλου η διαφορά ανάμεσα στις δύο αυτές συνδέσεις είναι μικρή... Όλα καλά θα πάνε :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...