gm4486 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Αλλη μια ερώτηση από άσχετο. Λοιπόν, θέλω να συνδεθώ στον υπολογιστή μου μέσω ssh, αλλά έχω ένα πρόβλημα με τις ρυθμίσεις.... έκανα εγκατάσταση το open ssh client + server, αλλά μετά τί πρέπει να κάνω? πατάω ssh username@wanIP και ζητάει ένα pass, που δε ξέρω τί να βάλω. ... βέβαια προσπαθώ να συνδεθώ από τον ίδιο μου τον υπολογιστή. χρειάζονται ρυθμίσεις και στον server? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Οι default ρυθμίσεις του server, οι οποίες βρίσκονται στο /etc/ssh/sshd_config, συνήθως είναι λογικές, οπότε για αρχή δεν υπάρχει λόγος να τις αλλάξεις. Εκ προεπιλογής στις ρυθμίσεις του OpenSSH συνήθως ορίζεται η αυθεντικοποίηση να γίνει μέσω του PAM, του οποίου οι ρυθμίσεις (/etc/pam.d/sshd) συνήθως ορίζουν να χρησιμοποιηθεί η βάση λογαριασμών του συστήματος (που υπάρχει κωδικοποιημένη στο /etc/shadow), οπότε απλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα στοιχεία (username και κωδικό) ενός υπάρχοντος λογαριασμού συστήματος του συγκεκριμένου υπολογιστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coolman Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Αν κάνεις ssh gm4486@wanip θα βάλεις σαν password τον κωδικό του gm4486 στον server. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gm4486 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 thanx για την άμεση ανταπόκριση..... τελικά μάλλον το πρόβλημα είναι το εξής...... έχω modem-router, στο οποίο συνδέονται 2 υπολογιστές. Δίνοντας usernameROUTER@wanIP και βάζοντας τον κωδικό του router, συνδέομαι κανονικά στον ρουτερ................πώς όμως από εκεί θα μπω στον υπολογιστή μου? (ο ρουτερ μου δίνει σταθερή lanIP, είναι dlink της forthnet και έχει κλειστές τις περισσότερες πόρτες) ** να δίνω username k pass του λινουχ, παρακάμπτοντας το παραπάνω, δεν με βάζει.... κ φαντάζομαι δε θα γόνεται ε?.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coolman Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Για αρχή θα βάλεις το router να προωθεί την πόρτα 22 στο pc που θέλεις να συνδεθείς. Έτσι θα παρακάμπτεις το ρουτερ και θα πας απευθείας στο PC. Επειδή όμως η πόρτα 22 είναι πολυ γνωστή καλό θα ήταν να την αλλάξεις. Θα πείράξεις το /etc/ssh/sshd_config και θα αλλάξεις εκεί την πόρτα. Έπειτα θα πάς στο ρουτερ και θα το βάλεις να προωθήσει την καινούρια πόρτα. Και τέλος θα δίνεις την εντολή ssh username@wanip -p νεα_πορτα για να συνδεθείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gm4486 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 xmm, άνοιξα την πόρτα (22), αλλά δε κατάφερα να συνδεθώ......(Permission denied, please try again. ..... σαν να βάζω λάθος κωδικό ένα πράγμα) ακόμα και όταν προσπαθώ με άλλον χρήστη. Αν μπορεί να φανταστεί κανείς τί κάνω λάθος, (ξέρω, πρέπει να μυρίσετε τα νύχια σας)... ας το πεί ... thx anyway Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 ssh -l user user ή βαλε το putty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrismfz Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Αν δεν κάνω λάθος, τα DLink τρέχουν SSH Server στην 22 οποτε γιαυτο σου πετούσε μήνυμα λάθους επειδη προσπαθούσες -λογικα- να κανεις login στο router και όχι στο κουτι σου. Δοκίμασε όπως είπαν τα παιδιά να αλλάξεις την port που "ακουει" το μηχανημα σου απο το αρχειο /etc/ssh/sshd_config την παραμετρο Port 22 (λογικα και έχει και ένα # μπροστά, βγαλτο). και βάλε κατι αλλο πχ 2222. Οποτε θα μοιάζει κατι σαν αυτο: >Port 2222 Μπες μετά στο ρουτερ στις ρυθμίσεις του Port Forwarding και πες την port 2222 να την κάνει forward στο δικό σου μηχάνημα (ΙΡ) στην ίδια πορτα 2222. edit: Ξέχασα επίσης να σου πω, αν πας να κάνεις Login απο αλλο λινουξακι: >ssh -l user 123.123.123.123 -p2222 ή απο το Putty, μη ξεχάσεις να του πεις την νεα port γιατι λογικα η θα τρώει block απο το ρουτερ ή πάλι θα συνδέετε στο ρουτερ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jojos170304 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Τα παρακάτω δουλεύουν σε καθαρό debian: 1. # apt-get install ssh και στους δύο (client & server) 2. επεξεργάσου με έναν text editor σαν su το /etc/ssh/ssh_config στις εξής σειρές: α. ForwardAgent yes b. Forward X11 yes (εάν θες να κάνεις remote τον X ή οποιαδήποτε εφαρμογή που τον χρησιμοποιεί) γ. Port 2222 (δεν είναι απαραίτητο να αλλάξεις το port αλλά συνηθίζεται για λόγους ασφαλείας - αντί 2222 βάλε ένα δικό σου -) 3. # /etc/init.d/ssh restart 4. Από κονσόλα του client δίνεις: $ ssh (ip server) π.χ. $ ssh 192.168.1.5 - για να συνδεθείς με τον default user - 5. Δίνεις password κ λογικά είσαι σε κονσόλα του server 6. Αν θες να χειριστείς remote κάποια εφαρμογή στον server που χρησιμοποιεί X (π.χ. amarok) τότε δίνεις από την κονσόλα του client: $ ssh -X 192.168.1.5 κ amarokapp 7. Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις έναν file manager για να πάρεις και να δώσεις αρχεία σε linux boxes (server κ client έχουν linux) θα συνέστηνα sftp αντί του fish που δείχνει προβληματικό, τουλάχιστον σε εμένα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Τ7. Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις έναν file manager για να πάρεις και να δώσεις αρχεία σε linux boxes (server κ client έχουν linux) θα συνέστηνα sftp αντί του fish που δείχνει προβληματικό, τουλάχιστον σε εμένα χρησιμοποιω konqueror, τι πρέπει να γραψω στην τοποθεσία για να κανω browse τα αρχεια του remote ; ακυρον, αργησα αλλα το καταλαβα fish://user@host Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoD Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Στο /etc/hosts.allow πρέπει να δηλωθεί η ip που θα επιτραπεί να συνδεθεί remotely. Κάτι σαν το παρακάτω δηλαδή: > # let everyone connect to you sshd: ALL # OR you can restrict it to a certain ip sshd: 192.168.0.1 # OR restrict for an IP range sshd: 10.0.0.0/255.255.255.0 # OR restrict for an IP match sshd: 192.168.1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gm4486 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 thx paidia. το πρόβλημα πρέπει να είναι στον ρουτερ τελικά.... , σε κτ επιλογές, βρήκα Remote managment ssh -->disabled ... k εγώ παιδεύομαι τόσες μέρες ... (τώρα δε μπορώ να φτιάξω τις πόρτες σωστά... δε ξέρω γτ)... αν βρείτε κπ documentation gia to dlink G624T, δώστε λινκ please (ούτε πώς να απενεροποιήσω το firewall δε ξέρω..) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jojos170304 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 χρησιμοποιω konqueror, τι πρέπει να γραψω στην τοποθεσία για να κανω browse τα αρχεια του remote ; ακυρον, αργησα αλλα το καταλαβα fish://user@host Δημήτρη δεν θα πρότεινα fish αλλά sftp όπως είπα κ στο προηγούμενο post μου. Δηλ: sftp://host ή sftp://user@host. Το fish έχει πολλά προβλήματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.