Προς το περιεχόμενο

Ποιος είναι ο τύπος αρχείου/codec Video που μπορούν να αναπαράγουν περισσότερα PC;

drm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία ερώτηση:

Πρέπει να φτιάξω ένα αρχείο video (μόνο εικόνα), σε ανάλυση 640χ480 ή 800χ600 και θέλω να παίζει σε όσο το δυνατόν περισσοτέρα WindowsPCs out of the box (χωρίς να θέλει επιπλέων codecs).

Ποιο είναι το καλύτερο φορματ μεταξύ avi - mpeg (δεν μας βολεύουν wmv/flash/...) και ποιον codec θα πρέπει να χρησιμοποιήσω...

Μέγεθος αρχείου ποιότητα κτλ είναι δευτερέυοντα, αλλά μην προτείνεται ασυμπιέστα formats

Ευχαριστώ πολύ...

Δημοσ.

Ευχαριστώ parsifal,

αλλά μάλλον το wmv δέν είναι επιλογή. - Κακώς δεν το διευκρίνισα στο post μου... εάν έχεις κάποια άλλη ιδέα...

Δημοσ.

Επειδή δεν "δείχνει" τόσο σοβαρο όσο τα mpeg/avi ... (και δυστυχώς δεν είναι μόνο στο χέρι μου να αποφασίσω) εάν ήταν θα έβαζα xvid....

Δημοσ.

Α, ΟΚ. Σεβαστό, αν δεν αποφασίζεις εσύ.

Η επόμενη επιλογή σου είναι MPEG-1, για το οποίο υπάρχει ενσωματωμένος decoder στα Windows. Δε θυμάμαι από ποια έκδοση Windows ακριβώς. 2000, Millenium; XP και δώθε τον έχουν σίγουρα πάντως.

Δημοσ.

Επίσης, να προσθέσω και την εξής εναλλακτική για αναπαραγωγή που δεν ξέρω αν τη σκέφτηκες: Την portable έκδοση του VLC Media Player από το PortableApps.com. Έτσι, δεν χρειάζεται ούτε να εγκαταστήσεις νέους codecs ούτε έξτρα προγράμματα. Δεν περιορίζεσαι επίσης στην out-of-the-box υποστήριξη των Windows, το VLC παίζει απροβλημάτιστα τα περισσότερο διαδεδομένα formats αυτήν τη στιγμή...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...