drm Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Μία ερώτηση: Πρέπει να φτιάξω ένα αρχείο video (μόνο εικόνα), σε ανάλυση 640χ480 ή 800χ600 και θέλω να παίζει σε όσο το δυνατόν περισσοτέρα WindowsPCs out of the box (χωρίς να θέλει επιπλέων codecs). Ποιο είναι το καλύτερο φορματ μεταξύ avi - mpeg (δεν μας βολεύουν wmv/flash/...) και ποιον codec θα πρέπει να χρησιμοποιήσω... Μέγεθος αρχείου ποιότητα κτλ είναι δευτερέυοντα, αλλά μην προτείνεται ασυμπιέστα formats Ευχαριστώ πολύ...
drm Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Ευχαριστώ parsifal, αλλά μάλλον το wmv δέν είναι επιλογή. - Κακώς δεν το διευκρίνισα στο post μου... εάν έχεις κάποια άλλη ιδέα...
parsifal Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Χμμμ, για ποιο λόγο όμως; Είναι «κουτί» για την ανάγκη που περιγράφεις...
drm Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Επειδή δεν "δείχνει" τόσο σοβαρο όσο τα mpeg/avi ... (και δυστυχώς δεν είναι μόνο στο χέρι μου να αποφασίσω) εάν ήταν θα έβαζα xvid....
parsifal Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Α, ΟΚ. Σεβαστό, αν δεν αποφασίζεις εσύ. Η επόμενη επιλογή σου είναι MPEG-1, για το οποίο υπάρχει ενσωματωμένος decoder στα Windows. Δε θυμάμαι από ποια έκδοση Windows ακριβώς. 2000, Millenium; XP και δώθε τον έχουν σίγουρα πάντως.
parsifal Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Επίσης, να προσθέσω και την εξής εναλλακτική για αναπαραγωγή που δεν ξέρω αν τη σκέφτηκες: Την portable έκδοση του VLC Media Player από το PortableApps.com. Έτσι, δεν χρειάζεται ούτε να εγκαταστήσεις νέους codecs ούτε έξτρα προγράμματα. Δεν περιορίζεσαι επίσης στην out-of-the-box υποστήριξη των Windows, το VLC παίζει απροβλημάτιστα τα περισσότερο διαδεδομένα formats αυτήν τη στιγμή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.