kakovatos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Εδώ και 2 εβδομάδες έχω το ακόλουθο πρόβλημα: Έχω ένα notebook με vista home premium ελληνικά προεγκατεστημένα, και μου βγάζει το εξής μήνυμα, στο boot: " Αρχείο : \Windows\system32\winload.exe Κατάσταση : 0xc000000f Πληροφορίες : Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση της επιλεγμένης καταχώρησης, επειδή η εφαρμογή λείπει ή είναι κατεστραμμένη." Μέχρι στιγμής έχω κάνει τα εξής. Του έβαλα το cd ανάκτησης των vista, το οποίο όμως δε σου δίνει τη δυνατόtητα να μπεις σε repair console (για να κάνω copy το αρχείο από το cd και να το επαναφέρω στο system32). Με αυτό το cd μπορώ να κάνω επιδιόρθωση των windows αλλά ο σκληρός δεν είχε αρκετό χώρο (είχε περίπου 11 GB ελεύθερα, τα vista από όσο ξέρω θέλουν γύρω στα 20GB) για να κάνει πάλι εγκατάσταση των vista και υποπτεύομαι ότι αυτός είναι ο λόγος που το repair κόπηκε στη μέση. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος αν υπάρχει κάποια άλλη λύση εκτός από το να του κάνω format και επανεγκατάσταση, γιατί έχω αρχεία που δε θέλω να χαθούν? Ευχαριστώ πολύ.
micos000 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Το θέμα του backup των αρχείων σου είναι εύκολο να διορθωθεί με κάποιο live cd linux ή xp. Για το πρόβλημα με το WInload.exe, στο techforum της microsoft αναφέρθηκε ότι διορθώνεται αν βάλεις από το BIOS την ρύθμιση της ανίχνευσης των δίσκων στο AUTO. Αυτό πρέπει να είναι σε κάποιο σημείο που αναγράφονται οι δίσκοι. Μετά πρέπει να βάλεις σαν 1η boot συσκευή το DVD και 2η τον σκληρό δίσκο. Μην με ρωτάς πως γίνεται, δεν ξέρω για το laptop σου. Συμβουλέψου το manual. Αλλιώς, βρες ένα dvd με τα Vista Home Premium ή τουλάχιστον με τα ultimate και κάνε repair με το δισκάκι αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.