Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για Sata Drivers

nrg85

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να περάσω ΧΡ στο Toshiba Satellite P300D-12C.Έχω βρει όλους τους drivers από το site της toshiba πλην των drivers του σκληρού δίσκου που είναι sata.Χαρακτηριστικά έχει AMD Turion X2 RM-70 2.00 GHz με σκληρό 5.400 στροφών.Ως συνήθως κατά την εγκατάσταση μου εμφανίζει μήνυμα ότι δεν βρέθηκε σκληρός και όταν βρήκα κάτι drivers από googlάρισμα δεν λειτούργησαν (έκανα την διαδικασία με το nLite ,δημιούργησα ένα iso cd με τα XP και τους sata drivers που βρήκα και δεν δούλεψε,απογοητεύτηκα εντελώς !!).Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος στην εύρεση τους ?

Help....όποιος μπορεί ας μου δώσει τα φώτα του και τον υπερευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια

Δημοσ.

TA windows που έχω είναι SP3.Βρήκα έναν driver sata και μου ξεκινάει την διαδικασία (δεν μου εμφανίζει το μήνυμα ότι δεν αναγνωρίζει σκληρό) αλλά μου εμφανίζει ένα άλλο μήνυμα:

το αρχείο ahcix64.sys είναι κατεστραμμένο.Ψάχνοντας είδα ότι το αρχείο αυτό έχει την παρακάτω περιγραφή:

AMD TECHNOLOGY AHCI COMPATIBLE CONTROLLER DRIVER FOR WINDOWS-AMD64 PLATFORM

Τι είναι αυτό πάλι ? Θέλει κάποιο driver ???

Δημοσ.

Aπο το bios κάνε πρώτα τις κατάλληλες ρυθμίσεις και πριν την δημιουρία του διαμερίσματος περασε με ένα bootable usb flash τους 'οδηγούς'...

Δημοσ.

Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με ενα amilo pi 1505 και ενα toshiba, με μια αναζητηση στο google (βρηκα και κατεβασα τους drivers για τους sata δισκους) και με το nlite ελυσα αμεσως το προβλημα και εκανα κανονικα την εγκατασταση των win xp

Δημοσ.
...το αρχείο ahcix64.sys είναι κατεστραμμένο...

Το μηνυμα για κατεστραμενο αρχειο μου το χει πεταξει οταν εκανα εγκατασταση απο επανεγραψιμο (που τα χε φτησει).

Μπς κανεις το ιδιο?

Δημοσ.

Το δισκάκι που έφτιαχνα με το nlite ήταν κανονικό cd-r.To θέμα είναι ότι είχα βρεί τους sata drivers και μου έβγαζε αυτο το μήνυμα.

Οπότε πήγα στο BIOS και εκεί που λέει sata controller και απο ahci το έκανα compatibility.Μετά πήρα το ατόφιο δισκάκι με τα ΧΡ (ούτε sata από nlite ούτε τίποτα,μόνο το λειτουργικό) και έκανα φορμάτ κανονικότατα.Κάποιος μου είπε ότι αυτό για τους καινούριους φορητούς είναι αρκετό,ούτε οδηγούς sata ούτε τίποτα και Ν Α Ι.....

ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΑ sVISTA !!!!

Δουλεύει κανονικότατα,πάει κομμάτια,σφαίρα.Με τα σΒΗΣΤΑ ήταν λες και είχε γρίπη...από κεί που για boot ήθελε 2 λεπτά (και αυτο πειράζοντας το msconfig,όταν τον πήρα έκανε πάνω από 3 λεπτά να φορτώσει) και τώρα σε 45" είναι πανέτοιμο.

Με τους drivers της toshiba όλα ρολόι εκτός από την κάρτα ήχου που ναι δουλεύει μια χαρά αλλά όταν κάνω κλικ στο εικονίδιο με το ηχείο δίπλα στο ρολόι και πάω στις πρόσθετες ρυθμίσεις εκεί που είναι τα μπάσα και τα treble είναι και οι δύο μπάρες τέρμα αριστερα και απενεργοποιημένες.Δεν μπορώ να κάνω τίποτα...πράγμα που σημαίνει ότι βγάζει ήχο με μηδέν πρίμα και μπάσα.Και δεν υπάρχει επιλογή για διόρθωση παρά μόνο αν παίζω μουσική με το winamp να ρυθμίζω το equalizer tou winamp οπότε και διορθωνεται η κατάσταση άρα δεν είναι προβληματική η κάρτα ήχου.Ο driver ίσως να είναι μάπα.Τί να κάνω με αυτό ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...