Powder Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Γειά σας, Σκέφτομαι να βγάλω πιστωτική κάρτα... Έχω τσεκάρει μια βίζα και βλέπω ότι έχει συνδρομή τον χρόνο 14 ευρώ. Αυτό το καταλαβαίνω... Μετά όμως βλέπω εδώ ένα: Επιτόκιο Συμβατικό 17,75% Αυτό σημαίνει δλδ ότι ΟΠΟΤΕ κάνω αγορές σε μαγαζιά, ίντερνετ, κτλ (εκτός από όταν βγάζω μετρητά που είναι 18,5%) θα πληρώνω +17,75% των αγορών μου; δηλαδή άμα δίνω 2,500 ευρώ τον χρόνο στην κάρτα θα μου καρφώνουν, 17,75*25= 437 ΕΥΡΑ παραπάνω; δηλαδή 2937 ευρώ συνολικά (χωρίς τα 14 τις συνδρομής). Σημειωτέον είμαι σπαθί στις πληρωμές έτσι; δεν αργώ ούτε κάνω μεταφορές και τέτοιες ταρζανιές. Με λίγα λόγια δλδ όποτε χρησιμοποιώ την κάρτα θα μου ρίχνουν τόκους ακόμη και εάν είμαι οκ στις υποχρεώσεις μου ; Όποιος μπορεί να με διαφωτήσει θα το εκτιμούσα πολύ. Ευχαριστώ...
jimarass Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Πρώτα από όλα πρέπει να είσαι πολύ λαλάκας ώστε να δεχτείς σήμερα να σου πουλήσουν πιστωτική με ετήσια συνδρομή. Υπάρχουν πολλές με μηδενική. Το επιτόκιο, εφόσον πλερώνεις σωστά, μη σε νοιάζει τόσο, όσο τα προγράμματα ανταμοιβής. Πχ εγώ έχω visa citibank vodafone και έχω κέρδος 2% από ΚΑΘΕ αγορά στο λογαριασμό του κινητού μου. Επιτόκιο κοντά στο 20% , αλλά αφού πληρώνω πάντα , δε με νοιάζει. Όταν κάνεις μια αγορά, χρεώνεις την πιστωτική και σε λίγες μέρες έρχεται ο λογαριασμός. Αν πληρώσεις μέχρι και την ημερομηνία λήξης, τότε δεν πληρώνεις ΚΑΘΟΛΟΥ τόκο. Αν αργίσεις έστω και μια μέρα, πληρώνεις αναλογικά του ετήσιου επιτοκίου, που για εσένα είναι 17%. Άρα αν αγοράσεις σήμερα ένα λαπτοπ 1000 ευρώ, και αργήσεις 2 μήνες να πληρώσεις, τότε ακουμπας 170*(2/12) = 170/6 γύρω στα 30 ευρώ. Τώρα, αν το πάρεις πχ σε 12 δόσεις , και πληρώνεις κάθε δόση κανονικά, τότε πάλι είσαι οκ. Προσοχή, υπάρχει και ο όρος ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ, που αφορά το ελάχιστο αποδεκτό ποσό που πρέπει να πληρώνεις σε κάθε λογαριασμό, ώστε να μην μπαίνουν τόκοι υπερημερίας (extra τόκοι) και να μη σε κυνηγάνε. Αυτό συνήθως είναι το 5% της οφειλής. Άρα, στο συγκεκριμένο παράδειγμα, στον πρώτο λογαριασμό σκας 1000 και είσαι οκ. Αν θες σκας 50, την ελάχιστη δηλαδή καταβολή, και πάλι είσαι οκ, αλλά ο τόκος για το υπόλοιπο 950 τρέχει!! Αν δε πληρώσεις τίποτα, πάλι τρέχει τόκος, ΚΑΙ έχτρα τόκος και μετά θα έχεις και τηλεφωνάκια!!! Καταλαβαίνεις τώρα τι σημαίνει αν χάσεις τον έλεγχο. Την έχεις βάψει. Αυτά λένε στις ειδήσεις. Πολλοί πχ χρωστάνε 5000 σε πιστωτική και πληρώνουν μόνο την ελάιχστη καταβολή, που εδώ είναι 250 ευρώ!!!! Άρα μένουν άλλα 4750, τα οποία τοκίζονται με 20%, άρα στον επόμενο μήνα η οφειλή θα είναι 4750 + 80 = 4830 περίπου, άρα πλήρωσες 250 και ουσιαστικά έδωσες 170!! Για να ξεκινήσεις να πεις ότι πάω να εξοφλείσω, πρέπει να σκας 400 το μήνα, οπότε σε 1,5 χρόνο έχεις τελειώσει! Ποιος όμως έχει να σκάει 400 το μήνα??
Powder Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Πρώτα από όλα πρέπει να είσαι πολύ λαλάκας ώστε να δεχτείς σήμερα να σου πουλήσουν πιστωτική με ετήσια συνδρομή. Υπάρχουν πολλές με μηδενική. Το επιτόκιο, εφόσον πλερώνεις σωστά, μη σε νοιάζει τόσο, όσο τα προγράμματα ανταμοιβής. Πχ εγώ έχω visa citibank vodafone και έχω κέρδος 2% από ΚΑΘΕ αγορά στο λογαριασμό του κινητού μου. Επιτόκιο κοντά στο 20% , αλλά αφού πληρώνω πάντα , δε με νοιάζει. Όταν κάνεις μια αγορά, χρεώνεις την πιστωτική και σε λίγες μέρες έρχεται ο λογαριασμός. Αν πληρώσεις μέχρι και την ημερομηνία λήξης, τότε δεν πληρώνεις ΚΑΘΟΛΟΥ τόκο. Αν αργίσεις έστω και μια μέρα, πληρώνεις αναλογικά του ετήσιου επιτοκίου, που για εσένα είναι 17%. Άρα αν αγοράσεις σήμερα ένα λαπτοπ 1000 ευρώ, και αργήσεις 2 μήνες να πληρώσεις, τότε ακουμπας 170*(2/12) = 170/6 γύρω στα 30 ευρώ. Τώρα, αν το πάρεις πχ σε 12 δόσεις , και πληρώνεις κάθε δόση κανονικά, τότε πάλι είσαι οκ. Προσοχή, υπάρχει και ο όρος ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ, που αφορά το ελάχιστο αποδεκτό ποσό που πρέπει να πληρώνεις σε κάθε λογαριασμό, ώστε να μην μπαίνουν τόκοι υπερημερίας (extra τόκοι) και να μη σε κυνηγάνε. Αυτό συνήθως είναι το 5% της οφειλής. Άρα, στο συγκεκριμένο παράδειγμα, στον πρώτο λογαριασμό σκας 1000 και είσαι οκ. Αν θες σκας 50, την ελάχιστη δηλαδή καταβολή, και πάλι είσαι οκ, αλλά ο τόκος για το υπόλοιπο 950 τρέχει!! Αν δε πληρώσεις τίποτα, πάλι τρέχει τόκος, ΚΑΙ έχτρα τόκος και μετά θα έχεις και τηλεφωνάκια!!! Καταλαβαίνεις τώρα τι σημαίνει αν χάσεις τον έλεγχο. Την έχεις βάψει. Αυτά λένε στις ειδήσεις. Πολλοί πχ χρωστάνε 5000 σε πιστωτική και πληρώνουν μόνο την ελάιχστη καταβολή, που εδώ είναι 250 ευρώ!!!! Άρα μένουν άλλα 4750, τα οποία τοκίζονται με 20%, άρα στον επόμενο μήνα η οφειλή θα είναι 4750 + 80 = 4830 περίπου, άρα πλήρωσες 250 και ουσιαστικά έδωσες 170!! Για να ξεκινήσεις να πεις ότι πάω να εξοφλείσω, πρέπει να σκας 400 το μήνα, οπότε σε 1,5 χρόνο έχεις τελειώσει! Ποιος όμως έχει να σκάει 400 το μήνα?? Δωρεάν είναι η συνδρομή απλά ήθελα να ξεκαθαρίσω τι καταλαβαίνω και τι δεν καταλαβαίνω από τους όρους των πιστωτικών καρτών. Πάντως σε ευχαριστώ που πήρες την ώρα και ασχολήθηκες. Ήσουν σαφής. Υ.Γ. Θα ρωτούσα στην τράπεζα αλλά είναι ορισμένοι υπάλληλοι είναι πολύ σαχλαμάρες και ρωτάς κάτι και αυτός κοιτάζει να βγάλει κάνα bonus από τα ομόλογα...
smartdeal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Πλήρωνε πάντα όλο το ποσό στην ώρα σου και όλα θα είναι ΟΚ, αν και δεν θα είσαι έτσι κάλός τους πελάτης! H Marfin σου επιστρέφει 3% των αγορών σου σε επιταγή για να την εξαργυρώσεις σε Super MArket και η Millenium σου δίνει πόντους για δώρα. Σε κάθε περίπτωση συμφέρει αρκεί να μην ξεφύγεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.