Προς το περιεχόμενο

ερωτηση ασχετου

Odious

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά.Θέλω να κανω μια ερώτηση και όποιος μπορεί να βοηθήσει καλώς.Λοιπόν,έχω ενα 500αρι για Primary master που εχω εγκατεστημενο το ubuntu(πρωτοτυπο ε;),και στο secondary master εχω xp.Θέλω να βαλω debian(μαλλον)στον 500 αρι.Καθαρη εγκατασταση,no more ubuntu,οποτε η ερώτηση ειναι η εξής:Πως θα γινει μη μπερδεψω τα μπουτια μου με το grub κατα την εγκατασταση?

Ευχαριστώ πολύυυυυυυυυυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πεις στο debian να εγκατασταθει εκει που το θες, στη θεση του ubuntu δηλαδη.

Τα υπολοιπα, format και grub, θα τα αναλαβει ο installer με αναλυτικες επεξηγησεις για ολα τα βηματα που κανει (δεν ειναι 5-6 οπως του ubuntu).

Επισης, μιας και εχεις τοοοσο πολυ χωρο διαθεσιμο, κανε οπωσδηποτε ξεχωριστα /home και / partitions. Εχει ετοιμη επιλογη ο installer για την περισταση.

Αυτο θα το κανεις για να μην κανει καθε 30 boots, fchk και εχει να ελεγξει 500GB του / και κανει 10 λεπτα να bootαρει.

Όχι μόνο 2. Πολλοί φτιάχνουν ξεχωριστά partitions για τους υποφακέλους του /

( /boot, /bin,/mnt ή /media, /etc, /home κλπ.)

Αλλά οι περισσότεροι μένουν στα 2. Αν δώσεις 20 gb για τον / (root) και τα υπόλοιπα στο /home για τα media σου, είσαι οκ πιστεύω.

Ξεχασα και το swap, μην το κανεις πανω απο 2GB.

Οποτε 3 partitions.

Τα /mnt και /media δεν κερδιζει κατι αν τα εχει σε διαφορετικο partition. Ετσι και αλλιως περιεχουν τα mountpoints των αλλων partitions και σκληρων του pc σου, το /mnt, και των αφαιρουμενων μεσων, το /media.

ετσι αναφορικα,

εκτος των /, /swap, /home, βλεπω στο νετ οτι πολλοι εχουν και το /var (μαλλον αυτοι που εχουν server και το /etc επιπλεον με ξεχωριστα partitions

Όχι μόνο 2. Πολλοί φτιάχνουν ξεχωριστά partitions για τους υποφακέλους του /

( /boot, /bin,/mnt ή /media, /etc, /home κλπ.)

Αλλά οι περισσότεροι μένουν στα 2. Αν δώσεις 20 gb για τον / (root) και τα υπόλοιπα στο /home για τα media σου, είσαι οκ πιστεύω.

δεν μπορούν όλοι οι υποφάκελοι του / να μπουν σε ξεχωριστά partitions γιαυτό χρειάζεται λίγη προσοχή αν έχει σκοπό κάποιος να δημιουργήσει ξεχωριστά partions για υποφακέλους του / .

το /mnt , /media , /home , /boot και μερικά άλλα μπορούν να μπουν σε ξεχωριστά partitions (κάποτε είναι αναγκαίο το /boot να είναι σε ξεχωριστό partition)

το /etc , /bin , /dev και μερικά άλλα θα πρέπει να μείνουν στο ίδιο partition με το /

ετσι αναφορικα,

εκτος των /, /swap, /home, βλεπω στο νετ οτι πολλοι εχουν και το /var (μαλλον αυτοι που εχουν server και το /etc επιπλεον με ξεχωριστα partitions

το /var (και ορισμένοι υποφάκελοι) μπαίνουν σε ξεχωριστά partitions σε διάφορους servers (τουλάχιστον έτσι έχω ακούσει)

πάντως για ένα απλό pc που έχουμε στο σπίτι νομίζω ότι ένα / ένα /home και ένα swap είναι αρκετά. άντε και ένα boot αν θέλουμε να πειραματιστούμε με ext4 κτλ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...