denthnpalevw Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Enhanced Intel SpeedStep® Technology το αντιστοιχο της Intel Θα σου κανω και εγω τις δικες μου προτασεις INTEL CORE 2 DUO E7300 2.66 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX Adata Ram 2GB DDR2 Kit 800+ Foxconn P43 A (s775, DDR2, P43) και Sapphire HD 4850 SVGA (PCI-Express, 512MB) ή Sapphire 4670 SVGA (PCI-Express, 512MB)Μονο αν το budget σου ειναι πολυ πιεσμενο 380 περιπου ευρω θα βγει αλλα πιστευω οτι αξιζει. Το ποσο θα πουλουσα εγω το συστημα σου δεν εχει και παρα πολυ νοημα αλλα μητρικη cpu vga και rams ισως φτασουν και τα 120-150 ευρω (εντελως προσωπικη αποψη)
george___ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Tι θα ελεγες αν εβαζα μια μητρικη με ddr/s939 οπότε θα αλλαζε μόνο η καρτα γραφικων? Μόνο μία βρηκα να υπαρχει, αυτη εδω η Asrock http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528399 MicroATX τι σημαινει? οτι εχει μικρο μεγεθος? Φιλε denthnpalevw, παρατηρω οτι εχεις πολύ απαρχαιωμενο συστημα, πως κι ετσι?
denthnpalevw Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Με καλυπτει αυτο που εχω. Μου δημιουργηθηκε η αναγκη για νεο pc την προηγουμενη εβδομαδα. το εφτιαξα και το δωρησα στον αδερφο μου. 400 ευρω μου βγηκε κοντα με case cpu mobo ram vga cooler psu + σκληρο. ο 7300 εχει και 12.5 πολλαπλασιαστη. αν πιστευεις οτι το pc σου σε καλυπτει δεν εχει νοημα να τον αλλαξεις τοσο πολυ. μπορεις να κανεις υπομονη και να παρεις μια mobo και μια vga μτχ. και οικονομια θα κανεις και στην νεα πλατφορμα θα πας
Dante80 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Tι θα ελεγες αν εβαζα μια μητρικη με ddr/s939 οπότε θα αλλαζε μόνο η καρτα γραφικων?Μόνο μία βρηκα να υπαρχει, αυτη εδω η Asrock http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528399 MicroATX τι σημαινει? οτι εχει μικρο μεγεθος? Ναι, έχει μικρότερο μέγεθος. Να ΜΗΝ πάρεις νεκρό socket όπως το 939. Αν δεν έχεις τα λεφτά για σωστό upgrade, τρέναρε το ένα-δύο μήνες ώστε να τα μαζέψεις...
denthnpalevw Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Να τον ακους τον Dante...... Με βοηθησε αρκετα στην επιλογη των συστηματων για το νεο pc καθως ειχα μεινει αρκετα πισω. Thx Dante (οπως και ολα τα αλλα παιδια)
xristakits Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Με καλυπτει αυτο που εχω. Μου δημιουργηθηκε η αναγκη για νεο pc την προηγουμενη εβδομαδα. το εφτιαξα και το δωρησα στον αδερφο μου. 400 ευρω μου βγηκε κοντα με case cpu mobo ram vga cooler psu + σκληρο. ο 7300 εχει και 12.5 πολλαπλασιαστη. αν πιστευεις οτι το pc σου σε καλυπτει δεν εχει νοημα να τον αλλαξεις τοσο πολυ. μπορεις να κανεις υπομονη και να παρεις μια mobo και μια vga μτχ. και οικονομια θα κανεις και στην νεα πλατφορμα θα πας ο 7300 εχει 10.0 multi....
george___ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Bασικα, δεν εχω ιδεα τι σημαινει 12.5 πολλαπλασιαστη ή 10.0 multi. Φιλε denthnpalevw, με μόνο 400€ πηρες πληρες συστημα (case-cpu[ιδια με αυτη που μου συστησες]-mobo-ram-vga-cooler-psu-σκληρο) ενω μου προτεινεις με τα ιδια λεφτα πακετο cpu-mobo-vga-ram... Πως γινεται αυτο? Aν καταλαβα, αφενος μου λες να μεινω με τον cpu αν με καλυπτει(δεν κανω και τιποτα ιδιαιτερο) αρα να παρω αυτη τη mobo, αφετερου να ακουσω τον Dande και να μην την παρω Φιλε Dante80, νομιζω οτι μια ετικετα τυπου "dead socket" δεν εχει και τοση σημασια δεδομενου οτι σε 1-2 χρονια και το σημερινο socket θα ειναι dead:-) Αυτη η Αstrock κανει μολις 64€ και θα μου επιτρεψει να κρατησω για την ωρα και τον 64 X2 4400+ και τα 3GB DDR400 που εχω. Και απο κει και περα θα της βαλω μια καρτα απ τις pci χpress μου μου προτεινατε. Mικροτερο μεγεθος τι σημαινει πρακτικα? Μηπως δεν θα βιδωνει στο -ευρυχωρο- case μου?
Dante80 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μια χαρά θα βιδώνει στο case σου. Και πάλι, δεν θα στην πρότεινα, είναι προϊόν που έχει ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του. Υπάρχει πάντα ένα σημείο στο οποίο επιλέγεις να αναβαθμίσεις το σύστημά σου. Η λογική της απαξίωσης της τεχνολογίας δεν ισχύει, παρά μόνο σε αγορές που έχουν κακό value/cost σε συνάρτηση και με τις ανάγκες του καταναλωτή. Άλλο πράγμα είναι να μπορείς να αναβαθμίσεις τον υπολογιστή σου για τα επόμενα 4-5 χρόνια, και άλλο να είσαι "ήδη και με τα 2 πόδια στο τάφο" ψάχνοντας μητρική διετίας για PCI express... Με άλλα λόγια, μια AM2+ μητρική θα σου δώσει την δυνατότητα να αναβαθμίζεις με καινούρια κομμάτια μέχρι και το τέλος του 2010 που προβλέπεται να σταματήσουν οι καινούριοι επεξεργαστές για αυτήν. Φυσικά, αυτό μπορείς να το κάνεις και πολύ αργότερα, ανάλογα με τις ανάγκες σου για τον H/Y. Αντίθετα, η 939 είναι μια μητρική με socket που έχει σταματήσει να υποστηρίζεται από νέο hardware σχεδόν 2 χρόνια τώρα. Βρίσκω την αγορά της περιττή, αλλά και επιζήμια. Μάζεψε λεφτά λοιπόν, και κάνε αναβάθμιση της προκοπής... Αν το μόνο σου πρόβλημα στο setup είναι η κάρτα γραφικών, με την συγκεκριμένη mobo πάλι μια τρύπα στο νερό θα κάνεις, μιας και έχει 1 x PCI Express x1 slot το οποίο σημαίνει τρελό throttling στην κάρτα γραφικών που θα επιλέξεις. (Για να μην με ρωτήσεις για το throttling, σου λέω απλά πως θα δουλεύει πολύ πιο αργά από την προδιαγραφή της).
george___ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Aν ειναι ετσι ενταξει... Αλλα οπως ειδες, μου λενε να μην παω σε ΑΜ2, να παρω τον Intel 7300, ο οποιος λεει ειναι σκαλες ανωτερος. Συμφωνεις?
pcfan Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Σκεψου οτι μπορεις να πουλησεις και το προηγουμενο πισι ητε σε κομματια ητε ολοκληρο και θα σου βγει πιο φτηνα. Τον 7300 εβαλα εγω σε ενα νεο συστημα χθες και σου λεω οτι ειναι αρκετα καλος. και λιγο οφτοπικ (idle ςιναι 38-39 βαθμους καλα ειναι?) Ναι , ναι μια χαρα είναι. -----Προστέθηκε 23/11/2008 στις 05 : 04 : 55----- Aν ειναι ετσι ενταξει... Αλλα οπως ειδες, μου λενε να μην παω σε ΑΜ2, να παρω τον Intel 7300, ο οποιος λεει ειναι σκαλες ανωτερος. Συμφωνεις? Καλύτερα πάρε τον 5200 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558263 ο οποίος έχει και καλύτερο value/money. Κλάσεις ανώτερος είναι φίλε μου.
Dante80 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Aν ειναι ετσι ενταξει... Αλλα οπως ειδες, μου λενε να μην παω σε ΑΜ2, να παρω τον Intel 7300, ο οποιος λεει ειναι σκαλες ανωτερος. Συμφωνεις? Συμφωνώ, αν σου βγαίνουν τα λεφτά να πάς. Ο λόγος που σου έστησα rig με AM2 είναι γιατί το ζήτησες στο OP, και γιατί μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες σου με λιγότερα λεφτά. Ο 7300 είναι πολύ γρήγορος επεξεργαστής, με επιδόσεις κατά πολύ ανώτερες του athlon που είχες (αλλά και του 5050 που είχα βάλει). Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τον πολύ καλό dual core 5200
george___ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Οk λοιπον, οπως φαινεται καταληγω σε INTEL PENTIUM DUAL CORE E5200 2.50GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558263) GIGABYTE GA-EP35-DS3L (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526749) Adata Ram 4GB DDR2 Kit 800+ (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1175688&HYMNIMIMEGETHOS=2+x+2GB&category=69977727&catalog=20) τα οποια κανουν συνολο 224€(λετε αν περιμενω 1 μηνα ως τα Χριστουγεννα να φτηνηνουν?) Για καρτα γραφικων θα το σκεφτω, βασικα θα ηθελα μια με καλο(αθορυβο) συστημα ψυξης. Ευχαριστω οσους βοηθησαν Και μια απαντηση στον φιλο που με ρωτησε κατι για το psu: ...... θέλω να δεις είναι πόσα Α βγάζει στην τιμή των 12V (αυτό το βλέπεις από το αυτοκολητάκι που είναι πάνω απο το τροφοδοτικό σου) Φιλε pcfan, αυτη τη στιγμη δεν ειναι ευκολο να ανοιξω για να το δω αυτο, ωστοσο στο εντυπο γραφει(αγοραστηκε πριν 2+ χρονια) +12V1_____Min 1.0A_____18A +12V2_____Min 1.0A_____17A -12V______Min 0.0A_____1A Στο δε SpeedFan μου λεει +12V.....11,55V με 11,61V αν αυτο βοηθαει σε κατι.
Dante80 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Μια χαρά είναι το τροφοδοτικό σου, σε καλύπτει.. Μια τελευταία αλλαγή, διάλεξε μια μητρική με καινούριο chipset (για παράδειγμα, p43 και ICH10). Όχι το παλιό P35...^^ GIGABYTE GA-EP43-S3L
denthnpalevw Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 ο 7300 εχει 10.0 multi.... σωστος thx για την διορθωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.