SpyrosR Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Λέω εξ' αρχής πως το θέμα δεν έχει να πει και πολλά. Δε χρειάζομαι βοήθεια σε κάτι, ούτε έχω να προσφέρω εγώ τίποτε ιδιαίτερο. Απλά μια εμπειρία... που με έκανε να θυμηθώ ποιος ήταν ο λόγος (ένας απ' αυτούς) που με έκαναν να παρατήσω τα Windows οριστικά. Σήμερα διαμόρφωσα έναν παλιό μου εξωτερικό σκληρό σε Ext3, σκεφτόμενος να φτιάξω σωστά τα ID3 tags στα mp3 μου, (καλά και τα free formats, μα δυστυχώς το iPod δε τα αγαπά) και να τα περάσω όλα στο δίσκο. Για να 'ναι πιο τακτοποιημένα. Κι αρχίζω λοιπόν, με το EasyTAG, για όσους το γνωρίζουν. Πολλά από τα mp3 προέρχονταν από Windows, οπότε είχα το κλασσικό πρόβλημα με τα διαλυμένα ονόματα αρχείων. Μου κάνει την ερώτηση το EasyTAG, αν θέλω να μετονομάσει τα αρχεία βάση των ID3 tags, και λέω ναι. Έλα που όμως παρουσίασε κάποιο πρόβλημα, και αντί απλά να περιμένω ν' αλλάξουν τα ονόματα, πέταγε παραθυράκι αναφορικά με το πρόβλημα για ΚΆΘΕ ΈΝΑ αρχείο; Σε περίπτωση που είχα τώρα Windows... θα άνοιγα task manager προσπαθώντας να τερματίσω από 'κει τη διεργασία. Θέλετε να κλείσει; Ναι. Σίγουρα; Βρε ναι σε λέω! Επιμένω, σίγουρα; Ναι βρε γιαβρί μου! Αμάν! Καλά, κλείνω. Κλείσε. Ωχ, πρόβλημα. Τι έγινε πάλι; Πρόβλημα! Να στείλω αναφορά σφάλματος; Όχι, κάτσε στ' αυγά σου! Και επιτέλους, κλειστό! Με τα νεύρα κρόσια, γιατί όλη αυτή την ώρα η αποκρισιμότητα έχει πέσει κάτω απ' το 0, και φυσικά, μόλις (αν) το ξανανοίξω, θα κάνει τα ίδια, μη δίνοντάς μου καν το λόγο που το κάνει! Ως συνήθως, "παρουσιάστηκε σφάλμα! επικοινωνήστε με το διαχειριστή του συστήματός σας!" (εγώ είμαι, ζώον! ). Πόσο πιο εύκολο είναι να γράψει κανείς μισή γραμμούλα και να πατήσει το enter; >kill -9 $(pidof easytag) Και τσαφ! Σαν από μαγεία, εξαφανίστηκε! Κάτι αντίστοιχο και νωρίτερα σήμερα, προσπαθώντας να εγκαταστήσω το Anjuta (ένα IDE για C++). Βάζοντας οποιοδήποτε πρόγραμμα M$ Windows, θα μπει κι ένα συρφετό ακόμα προγράμματα/αρχεία/ρυθμίσεις που δε θα μάθω καν ότι μπήκαν, και θα ανακαλύψω εν καιρώ! Αντιθέτως, μέσω aptitude; Αν χρειαστεί κάτι extra (π.χ. make, gcc, κλπ) θα μου πει: μάγκα, θα βάλω αυτά επιπλέον. Θες; Αν όχι, τέλος, γιοκ, κόπηκε. Αν ναι, προχωράμε. Δε προχωράμε χωρίς άδεια από μένα όμως, ποτέ! Και γι αυτό έβαλα Linux, βγάζοντας τα γρουσουζο-Windows απ' το δίσκο μου! Δεν είναι οι ιοί, δεν είναι η ταχύτητα. Είναι η ελευθερία. Είναι η αίσθηση πως επιτέλους, τον έλεγχο του συστήματός μου τον έχω ΕΓΏ, κι όχι η M$, η Adobe και η οποιαδήποτε εταιρεία! Ασφάλεια έχεις και στα Windows, αφήνοντας ανοιχτό το UAC, προσέχοντας τι site επισκέφτεσαι και μην εκτελώντας ό,τι αρχείο να 'ναι. Και χωρίς καν Antivirus! Και ταχύτητα επίσης. Δεν είναι δα και δύσκολο να βγάλει κάποιος όλο το service-bloat κρατώντας μόνο ό,τι πραγματικά του είναι χρήσιμο. Εντάξει, ίσως το UNIX model να είναι ανώτερο, και το Ext καλύτερο του οποιουδήποτε NTFS τεχνικά, μα, η διαφορά δεν είναι εκεί! Είναι στη νοοτροπία των εταιρειών... και αυτή της κοινότητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Σε περίπτωση που είχα τώρα Windows... θα άνοιγα task manager προσπαθώντας να τερματίσω από 'κει τη διεργασία. Θέλετε να κλείσει; Ναι. Σίγουρα; Βρε ναι σε λέω! Επιμένω, σίγουρα; Ναι βρε γιαβρί μου! Αμάν! Καλά, κλείνω. Κλείσε. Ωχ, πρόβλημα. Τι έγινε πάλι; Πρόβλημα! Να στείλω αναφορά σφάλματος; Όχι, κάτσε στ' αυγά σου! Και επιτέλους, κλειστό! Με τα νεύρα κρόσια, γιατί όλη αυτή την ώρα η αποκρισιμότητα έχει πέσει κάτω απ' το 0, και φυσικά, μόλις (αν) το ξανανοίξω, θα κάνει τα ίδια, μη δίνοντάς μου καν το λόγο που το κάνει! Ως συνήθως, "παρουσιάστηκε σφάλμα! επικοινωνήστε με το διαχειριστή του συστήματός σας!" (εγώ είμαι, ζώον! ). Πόσο πιο εύκολο είναι να γράψει κανείς μισή γραμμούλα και να πατήσει το enter; >kill -9 $(pidof easytag) Και τσαφ! Σαν από μαγεία, εξαφανίστηκε! +1 ολα τα λεφτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
astrofos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Πόσο πιο εύκολο είναι να γράψει κανείς μισή γραμμούλα και να πατήσει το enter; >kill -9 $(pidof easytag) Ας πούμε οτι είσαι ένας απλός χρήστης. 1. Αγνοείς την ύπαρξη της εντολής kill. 2. Ακόμα και να την έχει πάρει κάπου το μάτι σου, δεν έχεις ιδέα τι εστί -9, τι $ και τι pidof. Πιθανόν θα καταλάβεις οτι τερματίζει προγράμματα, ομως δεν έχεις καμία σιγουριά οτι αν τη χρησιμοποιήσεις δεν θα καταστρέψεις κάτι στον υπολογιστή σου. 3. Είτε αγνοείς παντελώς την ύπαρξη της εντολής man, είτε όχι και στην προσπάθει να βγάλεις άκρη από το documentation, πείθεσαι οτι: 3.1. Είσαι τελείως τούβλο με τους υπολογιστές. 3.2. Θα κάνεις κάτι που θα χαλάσει τον υοπολογιστή σου. Οπότε το παραθυράκι με το ένα από τα συνολικά δύο κουμπιά που λέει "Τερματισμός τώρα" μπορεί να μην δουλεύει στην τέλεια, είναι όμως πολύ πιο εύχρηστο για αυτούς που δεν ξέρουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 1. Κακώς 2. Κακώς 3.(3.1, 3.2) Κακώς ubuntάδες, δεν κινείται το σύμπαν γύρω σας για να αυτοορίζεστε ως απλοί χρήστες, κι εγώ τα ξέρω αυτά και έχω 20 χρόνια να στήσω server και το νόημα του φίλου ήταν (δύσκολο, εύκολο, easy, nerdy παράδειγμα) ό,τι μπορείς να το κάνεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
astrofos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 και το νόημα του φίλου ήταν (δύσκολο, εύκολο, easy, nerdy παράδειγμα) ό,τι μπορείς να το κάνεις Όχι είπε οτι είναι πιο εύκολο, γιαυτό θέλησα να υπενθυμίσω οτι αυτό ισχύει υπο προυποθέσεις και σίγουρα όχι για τον περισσότερο κόσμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DragonlordP Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Το xkill βολεύει πάντως κι εμένα που είμαι *απλός χρήστης*. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Απο περιεργεια, αμα σου ξανακανει κατι τετοιο στα windows, δοκιμασε να το σκοτωσεις απο γραμμη εντολων με το taskkill, η αμα αυτο δεν δουλεψει, με το pskill Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 1. Κακώς2. Κακώς 3.(3.1, 3.2) Κακώς ubuntάδες, δεν κινείται το σύμπαν γύρω σας για να αυτοορίζεστε ως απλοί χρήστες, κι εγώ τα ξέρω αυτά και έχω 20 χρόνια να στήσω server και το νόημα του φίλου ήταν (δύσκολο, εύκολο, easy, nerdy παράδειγμα) ό,τι μπορείς να το κάνεις Oι ubuntάδες που κολανε τωρα?κανεις δεν ειπε την κακια λεξη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Οπότε το παραθυράκι με το ένα από τα συνολικά δύο κουμπιά που λέει "Τερματισμός τώρα" μπορεί να μην δουλεύει τέλεια, είναι όμως πολύ πιο εύχρηστο για αυτούς που δεν ξέρουν. Πράγματι, είναι πιο εύχρηστο γι αυτούς που δε ξέρουν και δε θέλουν να μάθουν. Βέβαια είναι λογικό να μειονεκτεί στους τομείς της αξιοπιστίας και του ελέγχου, perceived intuitivity - usability VS αξιοπιστία/χαρακτηριστικά/έλεγχος είναι ένα σύνηθες trade off. Ο καθένας τα ζυγίζει και αποφασίζει τι τον συμφέρει, όπως έκανε ο SpyrosR... (αν και για να είμαστε ειλικρινείς δε γίνεται να ζυγίσει κάποιος κάτι ενάντια σε κάτι άλλο του οποίου τα χαρακτηριστικά ή και την ύπαρξη αγνοεί) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Oι ubuntάδες που κολανε τωρα?κανεις δεν ειπε την κακια λεξη το παράκανα, έξυσα μαύρες σελίδες παρελθόντος:o απλά με ενόχλησε ότι και σε αυτό το θέμα βρέθηκε πάτημα για να αφορίσουμε την κονσόλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
getty Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Τρώει και το linux κάτι κολλήματα απίστευτα που για να γλιτώσεις το restart πρέπει να είσαι guru. Τώρα αν είναι να γίνεις guru για να γλιτώνεις κανένα restart μία στις τόσες... ok περί ορέξεως. Βέβαια δε θεωρώ πολύ σοφό το να κρίνεις ένα λειτουργικό αποσπασματικά από τη συμπεριφορά του σε 1-2 πράγματα. Το σωστό είναι να το κρίνεις ολοκληρωμένα, ποιό σε κάνει πιο αποδοτικό, ποιό απολαμβάνεις περισσότερο και δε σου σπάει τα νεύρα κλπ. κλπ. Αλλιώς μπορώ να βρώ κι εγώ πολλά μικρά παραδείγματα υπερ του ενός ή του άλλου. Π.χ. ανοίγω ένα thread... "γιατί διάλεξα windows: Γιατί έχει excel!" (πολύ καλός λόγος) ε και τί έγινε; Πάντως γενικά τα XP είναι επαρκώς σταθερό λειτουργικό για home users. Σε σημείο που σπανίως δημιουργεί πρόβλημα σε έναν συνετό χρηστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.