o_magazatoras Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 ...λέγεται και ειδική αντίσταση (ρ) και είναι το αντίστροφο της αντίστασης (Ρ)...
PCharon Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 στους βασικούς κανόνες της ηλεκτρονικής δεν είναι δηλαδή ότι η αύξηση του καλωδίου δηλαδή του παραπάνω χαλκού αυξάνει την αντίσταση και βάση του νομου του ohm έχουμε την πτώση και στην τάση και στην ένταση? Ναι... ΠΟΣΗ όμως? Έκανες τον κόπο να μετρήσεις την ωμική αντίσταση του καλωδίου? Σου λέω πως όσον αφορά την τροφοδοσία αποκλείεται να παίζει πρόβλημα όταν μιλάμε για τέτοια μήκη. Όσον αφορά τη μεταφορά δεδομένων, εκεί αλλάζει το θέμα διότι δεν μας ενδιαφέρει σκέτη η ωμική αντίσταση κι επιπλέον όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερα μαζεύει και παρεμβολές. Αλλά και πάλι από τα 30 στα 80 ή από τα 50 στα 80 εκατοστά δε νομίζω να μεταβάλλεται τόσο πολύ η ποιότητα της επικοινωνίας με τα pins δεδομένων. Να ξεχωρίζουμε τα πράγματα μεταξύ τους, αυτό λέω, δεν πάνε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Τέλος, μην ξεχνάμε πως μπορεί κάποιο από τα καλώδια που δοκιμάζουμε να έχει κάποιο αφανές ελάττωμα ή να μην γίνεται καλή επαφή στις συνδέσεις (πχ αν τα πιέσεις λίγο στραβώνουν, δεν είναι πολύ ανθεκτικά). Κι επειδή αυτά που σας λέω μπορεί ακόμα να σας φαίνονται λίγα, ιδού και οι ανοχές και ο λόγος που σε κάποιες non-standar συσκευές δεν αρκεί η μία USB... http://en.wikipedia.org/wiki/USB#Maximum_useful_distance
_BASSstarlet_ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 @antonl: αυτό που είπες τελευταίο είναι διαφορετικής φύσης. Άλλο πράγμα η πτώση τάσης και άλλο το να μην δίνει κάποια USB επαρκές ρεύμα, είναι τελείως διαφορετικό το να μιλάμε για το ένα ή το άλλο. Μα για να μην δίνει επαρκές ρεύμα,θα φταίει ή πτώση τάσης που οφείλεται στο επιπλέον καλώδιο από τη mobo προς την πρόσοψη. Δηλαδή επίτηδες το έχουν φτιάξει έτσι;
PCharon Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 _BASSstarlet_ αν νομίζεις πως τα 30 εκατοστά καλωδίου από τη μητρική προς την πρόσοψη θα σου κόψουν την τάση αυταπατάσαι (εκτός αν δεν γίνεται καλή επαφή στις επιπλέον συνδέσεις, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Το θέμα είναι πως αν βάλω εγώ μία απαιτητική σε ρεύμα συσκευή και η μία USB από μόνη της δεν μου δίνει αρκετό ρεύμα, ακόμα και ΠΑΝΩ ΤΗΣ να την κολλήσω τη συσκευή χωρίς ούτε εκατοστό καλωδίου δεν πρόκειται να δουλέψει. Απλό δεν είναι?.. [edit] Dark_son20 τώρα είδα τη φωτό σου. Δοκίμασε να μετρήσεις και πάνω στη USB θύρα χωρίς καλώδιο να δεις τι βγάζει...
Ros_Original Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Επαναφέρω αυτό το θέμα γιατί την τελευταία βδομάδα αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Έχω στην κατοχή μου 2 WD Passport (320Gb και 160GB) και το ένα από το καλώδιο του πρώτου σταμάτησε να δουλεύει (τεσταρισμένο και με τους 2 δίσκους, σε 5 διαφορετικούς υπολογιστές), ενώ το δεύτερο (πιο παλιό αλλά πιο κοντό) δουλεύει κανονικά. Τελικά leukonas βρήκες άκρη με το πρόβλημα σου?
tarantules Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ όπως έχω πει και παραπάνω το οτι δεν δουλεύει με μακρύ καλώδιο το οφείλω στην πτώση τάσης από το παραπάνω μήκος του καλωδίου. Και για να το επιβεβαιώσω δοκίμασα το εξής : 1.Δοκίμασα με 2πλάσιο μήκος καλωδίου USB από αυτό που δίνει η WD στους 2,5 δίσκους της και το έβαλα (Προσοχή) στην ΠΙΣΩ θύρα USB που βγαίνει από τη μητρική και δούλεψε κανονικά... 2.Δοκίμασα με το ίδιο καλώδιο με το 2πλάσιο μήκος και το έβαλα στις μπροστινές θύρες USB (που ΗΔΗ έχουν προεκταθεί με εσωτερικό καλωδιάκι από τις αντίστοιχες εξόδους πάνω στη μητρική) και δεν αναγνωρίστηκε ο δίσκος. Οι περισσότεροι όταν έχουν ένα φορητό δίσκο, για λόγους ευκολίας δεν τον συνδέουν από πίσω από το κουτί στις θύρες της μητρικής αλλά σε αυτές της πρόσοψης χάρην ευκολίας (γι' αυτό άλλωστε δημιουργήθηκαν),οπότε έχουν ΗΔΗ κάνει προέκταση στο καλώδιο USB πριν καν συνδέσουν οποιαδήποτε συσκευή USB. Tο γιατί συμβαίνει μόνο σε δίσκους της WD δεν ξέρω , ρωτήστε την ίδια την εταιρία.Προφανώς θέμα κατασκευαστικό για το minimum ρεύμα που χρειάζεται ο σκληρός κάθε εταιρίας για να δουλέψει απροβλημάτιστα.Μπορεί να έχει κάποιο εσωτερικό κύκλωμα ελέγχου που εαν το ρεύμα τροφοδοσίας δεν είναι από κάποιο minimum όριο και πάνω να μην εκκινεί καν ο δίσκος.Αυτό φαντάζομαι εγώ.Σε άλλες εταιρίες μπορεί να είναι διαφορεικό το minimum όριο για την εκκίνηση του δίσκου
liopyr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Χμ. Ο Vatos_locos αν θυμάμαι καλά, με αντίστοιχο πρόβλημα, είχε κόψει ένα μεγάλο καλώδιο (από αυτά που βρίσκετε παντού) και το είχε ξανακολλήσει απλά με μία μονωτική σε μικρότερο μήκος και έπαιζε. Για λεπτομέρειες μπορείτε ελεύθερα να τον ξεσκίσετε στα pm !
SOWHAT Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 1 λύση που προτείνω είναι να συμβιβαστείς με κάποιο Υ καλώδιο, όπως αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750608 Η δεύτερη είναι να ψάξεις καλά, μήπως βρεις κάποιο hub που να έχει παρόμοιο καλώδιο...Έχω ένα(δώρο ήταν με τον φορητό, δεν πουλιέται να σου έλεγα) και έχει απλά κάπως μακρύτερο καλώδιο...και ο δίσκος(τον έχω) δουλεύει με αυτό...Εναλλακτικά, γιατί δεν αξιοποιείς την εγγύηση(ή και την δωρεάν τηλ εξυπηρέτηση για 30 μέρες που λέει στο κουτί) για να σου στείλουν άλλο;;;;
Ros_Original Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Καταρχίν Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. @tarantules: το πρόβλημα είναι ότι το δοκίμασα τόσο στις πίσω θύρες του desktop όσο και σε usb hub με αυτόνομη τροφοδοσία και δεν είχα καμία τύχη @liopyr: η αλήθεια είναι ότι αυτή η λύση μου έχει περάσει από το μυαλό αλλά προς το παρόν ψάχνω μια έτοιμη λύση και αν δεν βρω θα πειραματιστώ έτσι. @sowhat: ο δίσκος δουλεύει κανονικά και είναι αρκετά πάλιος ώστε να χρησιμοποιήσω την εγγύηση του... Κάποιες εναλλακτικές που βρήκα είναι οι εξής: 1. http://cgi.ebay.com/Western-Digital-WD-My-Passport-USB-Cable-Black-NEW_W0QQitemZ320424792167QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item4a9ace5067&_trksid=p4634.c0.m14.l1262 2. http://www.liquidware.com/shop/show/USB-MN/12+inch+Type+B-Mini+USB+Cable αλλά δυστυχώς δεν ξέρω πόσο αξιόπιστες είναι...
tarantules Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Πάρε ένα 250άρι WD με 60 ευρώ να έχεις και 2ο δίσκο και καλωδιάκι και το κεφάλι σου ήσυχο....Εγώ αυτό θα έκανα.Άλλωστε έχουν πέσει αρκετά οι τιμές
Ros_Original Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Είναι και αυτό μια σκέψη, αλλά αν θέλεις να μεταφέρεις κάτι από τον ένα στον άλλο θα χρειαστεί να τα περάσεις πρώτα στο pc... Και επιπλέον, σκόπευα να αγοράσω ενα 3.5άρι στο 1TB και μου χαλάει τα σχέδια αυτό το άτιμο το καλώδιο...
SOWHAT Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 E τότε πάρε βρε συ το Υ καλώδιο(βασικά αυτό το χρησιμοποιείται εναλλακτικά με αυτό που σου χάλασε γιατί μερικά λάπτοπ, πιο παλιά, δεν δίνουν την απαραίτητη τροφοδοσία των 500mA, οπότε με το Υ καλώδιο επιτυγχάνεται η αναγκαία τροφοδοσία)...Πάρε λοιπόν τον 1ΤΒ σου...πάρε και το Υ να κάνεις τη δουλειά σου(μεταφορά από τον έναν στον άλλο) και όποτε και αν θες παίρνεις έναν καινούριο passport...Σιγά για ούτε 2€ καλώδιο, έχεις κάτι να χάσεις;;; Σίγουρα θα δουλέψει κατ' εμέ, μιας και έχε υπόψιν σου, ότι οι περισσότεροι(αν όχι και όλοι οι υπόλοιποι) 2.5'' που κυκλοφορούν, είτε έχουν Υ καλώδιο, είτε 2 βύσματα(και άρα 2 καλώδια) για να τροφοδοτηθούν!!!! Και στην τελική, αν μπορείς να συμβιβαστείς με το να "τρως" μία παραπάνω θύρα usb, κανένα έξοδο σχεδόν δεν θα έχεις!!!
denis72 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 USB mini τύπου Υ. Πάρτε τηλέφωνο και εδώ http://www.computerfood.gr
caution Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 ( εγώ με αυτό http://www.plaisio.gr/Peripherals/Connectivity/Cables/USB/Turbo-X-Type-A-To-Mini-5Pin-Mm-1M-551422.htm σε geeky γρι παίζω έναν 500άρι passport από τις μπροστινές usb του case, αν βοηθάω... )
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 1 λύση που προτείνω είναι να συμβιβαστείς με κάποιο Υ καλώδιο, όπως αυτόhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750608 Αν καταλαβα καλα συνδεουμε την εξοδο usb απο το καλωδιο του δισκου στην θυλικη usb και τις αλλες δυο στο pc για πιο πολυ ρευμα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.