Προς το περιεχόμενο

Western Digital Passport - Χαλασμενο καλώδιο

leukonas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οσο παράξενο και αν ακούγεται χάλασε το καλώδιο απο τον Western Digital Passport που έχω.Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ τόσο μικρό καλώδιο;Κοίταξα στο e-shop και Plaisio και δεν έχει κανείς τους.Εχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κανέναν άλλο;Εγγύηση δεν έχω οπότε δεν μπορώ να τον πάω πίσω.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είναι αρκετά μακρύ και πιστεύω πως θα χει πρόβλημα με τροφοδοσία.

Του passport νομίζω είναι αρκετά κοντό (~30cm) αν και μπορείς να βάλεις ένα λίγο μακρύτερο αρκεί να χει 2 usb απ το ένα άκρο. Βέβαια πού μπορείς να βρεις κάτι τέτοιο...

Δημοσ.

Όντως το μακρύ καλώδιο δεν δουλεύει στους 2,5' δίσκους.Τουλάχιστον τους WD Passport που το εχω τσεκάρει κι εγώ με τον δικό μου 250άρι.Μένα μακρύ καλώδιο που δοκίμαζα δεν έπαιζε και ψαχνόμουν.Νόμιζα οτι εφταιγε το pc αλλά προφανώς επειδή δεν έχουν εξωτερική τροφοδοσία και παίρνουν ρεύμα από το ίδιο το USB , αν είναι μακρύ το καλώδιο έχει πτώση τάσης αρκετή ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει.Δύσκολο να βρεις.Εγώ το δικό μου καλώδιο το προσέχω σαν τα μάτια μου μην το χαλάσω ή το χάσω

Δημοσ.
...προφανώς επειδή δεν έχουν εξωτερική τροφοδοσία και παίρνουν ρεύμα από το ίδιο το USB , αν είναι μακρύ το καλώδιο έχει πτώση τάσης αρκετή ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει...

Τώρα εμένα γιατί μου φαίνεται τελείως αβάσιμο και παράλογο αυτό? Ε, όχι βρε παιδιά και τέτοια πτώση τάσης, είπαμε!

Βασικά εκείνο που συμβαίνει με το συγκεκριμένο δίσκο είναι πως διαφέρει ελαφρώς σε διαστάσεις η θηλυκή mini-USB που έχει από τις στάνταρ και όταν του βάζεις άλλο καλώδιο πάνω δεν κάνει καλή επαφή και δεν δουλεύει ο δίσκος. Με λίγα λόγια μόνο με το δικό του καλώδιο δουλεύει. Βλακεία της WD μάλλον. Πάντως είναι πολύ βολικός δίσκος χωρίς εξωτερική τροφοδοσία και μου αρέσει τρελά.

[edit] Μόλις θυμήθηκα, για την περίπτωση που επιμείνει κάποιος για το μήκος του καλωδίου (!!) πως τον δικό μου τον συνδέω μέσω επιπλέον καλωδίου (επέκταση). Είναι καθαρά θέμα κουμπώματος που δεν παίζει...

Δημοσ.
Τώρα εμένα γιατί μου φαίνεται τελείως αβάσιμο και παράλογο αυτό? Ε, όχι βρε παιδιά και τέτοια πτώση τάσης, είπαμε!

[...]

Κι όμως ισχύει.

Για τον ίδιο λόγο, οι usb θύρες στην πρόσοψη κάποιων κουτιών δεν αρκούν για την τροφοδοσία ενός 2.5" hdd.

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Εμένα παίρνει κανονικά ρεύμα ακόμα και 2 προεκτάσεις να βάλω. Απλά υπάρχουν usb (πιο συχνά στα laptop) που δε δίνουν αρκετό ρεύμα για να φορτίσεις πχ ένα κινητό ή να καλύψουν τις ανάγκες του σκληρού.

Δημοσ.

Seagate Freeagent 2.5" (250GB) και καλώδιο με mini-usb απ τη μεριά του δίσκου και διπλό usb απ την άλλη.

Στον υπολογιστή Α και σε laptop αρκεί να συνδεθεί ένα απ τα δύο usb σε οποιαδήποτε θύρα του υπολογιστή.

Στον υπολογιστή Β αν συνδεθεί σε usb της μητρικής, ένα usb αρκεί. Αν συνδεθεί σε κάποια απ τις μπροστινές θέλει και το δεύτερο καλώδιο ή το κοντό καλώδιο του Western Digital Passport (120GB). Ο Passport έχει την ίδια συμπεριφορά με τα αντίστοιχα καλώδια.

link

Δημοσ.

Υπάρχουν και τα πολύμετρα... :devil:

@antonl: αυτό που είπες τελευταίο είναι διαφορετικής φύσης. Άλλο πράγμα η πτώση τάσης και άλλο το να μην δίνει κάποια USB επαρκές ρεύμα, είναι τελείως διαφορετικό το να μιλάμε για το ένα ή το άλλο.

Δημοσ.

Μα απ την αρχή αυτό που λέμε είναι όσο πιο μακρύ είναι το usb καλώδιο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μην τροφοδοτείται ικανοποιητικά ο δίσκος (προφανώς το ρεύμα που φτάνει στον δίσκο είναι -χοντρικά- αντιστρόφως ανάλογο του μήκους του καλωδίου). Δε μίλησα για "προβληματικές" usb θύρες.

ontopic: leukonas κάτι τέτοιο θα σου κάνει αλλά δεν ξέρω που μπορείς να το βρεις Ελλάδα.

Δημοσ.

antonl δεν με κατάλαβες και δε συνεννούμαστε, αλλά anyway...

(άλλο πράγμα ή πτώση τάσης λόγω μήκους - που δεν είναι "τραγική" και μπορείς να τη μετρήσεις κιόλας για να σου φύγει η απορία - και άλλο πράγμα η ανεπάρκεια ισχύος από τη USB σε κάποιες περιπτώσεις που δεν είναι θέμα μήκους καλωδίου)

Δημοσ.

και όμως τα volt-amp που δίνει η usb είναι ακριβώς ισα ισα για την τροφοδοσία, και το μεγάλωμα του μήκους το επηρεάζει τρομερά

είναι και ανάλογα τον εξωτερικό φυσικά

ο iZak μου στα 50cm δεν δίνει

ο Tracent μου στα 80cm είναι ok

ο WD μου τα φτύνει πολύ νωρίτερα

μπορείς να δοκιμάσεις να πάρεις τηλέφωνο στην http://www.tan.gr για μικρό καλώδιο

ένας 2.5 σκληρός δίσκος θέλει

5V 0.55A

και αυτό είναι πολυμετρημένο μόλις τώρα ένα USB 1.5m

dsc00121dd9.th.jpg

Δημοσ.

Οι νόμοι του ηλεκτρισμού είναι συγκεκριμένοι. Από εκεί και πέρα πάρτε ένα πολύμετρο στα χέρια σας, μετρήστε τάση/ρεύμα κοντά/μακριά & με/χωρίς φορτίο και προσπαθήστε να επιβεβαιώσετε αυτά που λέτε για τα μήκη που αναφέρετε.

Αν μπορώ να βρω κάποιο συσχετισμό με το μήκος, αυτός σίγουρα δεν αφορά την τροφοδοσία αλλά ίσως τη σύνθετη αντίσταση του καλωδίου και την αντοχή σε παρεμβολές.

Υ.Γ. Έχω έναν WD passport και τον λειτουργώ με το καλώδιό του + διπλή προέκταση (σύνολο 1,5 μέτρο καλωδίου σε πολύ παλιό PC με μάπα τροφοδοτικό). Απλά δεν μπορώ να "κουμπώσω" άλλο καλώδιο στη θηλυκή του υποδοχή εκτός από το δικό του, λόγω ασυμβατότητας διαστάσεων που εξήγησα παραπάνω (φαίνεται ίδιο με τα miniUSB αλλά δεν είναι).

Δημοσ.

Να πώ πως είναι ο 4 δίσκος που έχω και να απαντήσω σε αυτούς που λένε για τα μακρυά και κοντά καλώδια.Ο συγκεκριμένος δίσκος δεν πάιζει με μακρύ καλώδιο το έχω δοκιμάσει.Αλλος δίσκος της ίδιας εταιρίας συγκεκριμένα το μοντέλο που είναι 320gb και είναι πιο καινούριος πάιζει και με μακρύ καλώδιο και έτσι και αλλίως η συσκευασία έχει πιο μακρύ καλώδιο απο αυτό που έχει ο 120gb.Θα κοιτάξω στο http://www.tan.gr/ για καλώδιο.Αν πάντος γνωρίζει κανείς και κανένα άλλο μαγαζί η κάποιον άλλο τρόπο ας πεί τη γνώμη του.Ευχαριστώ

Δημοσ.

στους βασικούς κανόνες της ηλεκτρονικής δεν είναι δηλαδή ότι η αύξηση του καλωδίου

δηλαδή του παραπάνω χαλκού αυξάνει την αντίσταση

και βάση του νομου του ohm έχουμε την πτώση και στην τάση και στην ένταση?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...