kesogdem Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Σε ενα καινούργιο pc (περιμένω νά τό παραλάβω) μέ AMD ATHLON 64 X2 5050E 2.60GZ μνήμη 4gb καί σκληρό 640GB θέλω νά βαλω τά vista ultimate 64bit. 1) Πόσα gb partition πρέπει νά αφήσω γιά τό λειτουργικό; 2) Μπορώ νά τό κάνω αυτό οταν φορτώνω τά vista (από τό dvd τής εγκατάστασης);
DR.BILOUKOS Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Άσε 140 στο C: και 500 στο D: για να είναι στρογγυλοποιημένο . 140 είναι υπεραρκετά. Τώρα αν παίζεις πολλά παιχνίδια άσε παραπάνω στο C:. Βέβαια μπορείς πάντα να εγκαταστήσεις πράγματα και στο D: ή και να κάνεις resize το δίσκο εύκολα μέσα από το Disk Management τον Vista. Ναι το partition θα το κάνεις κατά το installation.
SwAToNeR Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 30 απλά για λειτουργικό. Μετά τα υπόλοιπα προγράμματα κάντα στο 2ο partition εγκατάσταση. Βέβαια είναι γούστα αυτά. Εγώ στον ίδιο δίσκο έχω 160 για win, software εγκατεστημένα, 30 gb για unix dual boot και τα υπόλοιπα 400+ περίπου για ταινίες κλπ...
teo64x Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Εγώ θα έλεγα να αφήσεις αρκετό χώρο στο partition του λειτουργικού. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που θα θέλεις να εγκαταστήσεις κάτι στο C: και όχι σε κάποιο άλλο partition.
washcloud Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 ...το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι Ο,ΤΙ μπορείς να το εγκαθιστάς σε έτερο του C: pertition (προγράμματα, το pagefile, να ορίζεις διάφορα paths για download από ένα κάρρο applications) για να μην είναι "γεμάτο" το partition του λειτουργικού , και για να μπορεί να γίνεται ευκολότερα/γρηγορότερα disk scanning και defrgamentation , αλλά ΚΑΙ για την περίπτωση που γίνει κάτι (γίνει δε γίνει δλδ) και πεις να κάνεις φορμάτ. Το να ΑΦΗΣΕΙΣ παρ' ολ' αυτά χώρο "δια παν ενδεχόμενο", δεν έιναι κακή ιδέα. Καμμιά 30άρα GB ΑΡΚΟΥΝ για το μέγεθος του C: , αλλά δεν είναι κακή ιδέα να τον κάνεις πχ 50. Με την προϋπόθεση Ο,ΤΙ θα αποθηκεύεις εκεί, θα είναι προσωρινό (πχ "βιάζεσαι" και θέλεις να "πετάξεις" κάτι στο desktop), και μετά θα πηγαίνει είτε σε άλλο partition, είτε δίσκο, είτε dvd. *Nαι φυσικά και μπορείς να φτιάξεις όσα/ό,τι μεγέθους partition θέλεις μέσα από το cd εγκατάστασης του λειτουργικού.
katerina_a_86 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Ναι ρε τι 140. 30 με 50 να αφήσεις και πολλά είναι. (προτείνω 3 partitions : 40,300,300 gb)
DR.BILOUKOS Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Ναι βάλε Vista και Office σε 30GB partition και πέστε μου μετά πόσο θα μείνει. Καλύτερα να αφήσεις πολλά μέχρι να βάλεις τα βασικά προγράμματα που θες και μετά να κάνεις resize από το Disk Management. Όπως είπα 130 είναι υπεραρκετά. Εξαρτάτε και από τη χρήση που θα κάνεις.
washcloud Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 ...ναι λέμε όμως να λάβουμε υπ' όψιν τί λέει και η MS , ε . Από 'κει και πέρα, προσωπικά του είπα πως το "καλύτερο" είναι pagefile, programs, ΓΕΝΙΚΩΣ ό,τι καλαμπαλίκι πάει να γράψει/εγκατασταθεί/αποθηκεύσει στον C: , για 'ΜΕΝΑ να το ορίζει να το κάνει στους D: , Ε: , Ξ: , Ω: κτλ . Τους λόγους τους έδωσα.
DR.BILOUKOS Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 To pagefile σε όποιο partition και να το βάλεις, εξακολουθεί να είναι ο ίδιος δίσκος. Αν θες βελτίωση βάζεις το pagefile σε άλλο δίσκο μόνο του.
washcloud Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 ...μόνο που όταν πχ θες να κάνεις defrag στο partition του λειτουργικού, έχεις έτσι έναν μπελά λιγότερο.
jpavly Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Vista 64bit τίποτα λιγότερο από 15GB, βάλει και μια 10αριά ακόμα για προγράμματα και για updates, σύνολο 25 και από κει και πέρα ανάλογα πως χρησιμοποιείς τα παιχνίδια φίλε μου. Αν θέλεις να περνάς όλα τα παιχνίδια στο C: βάλε του μπόλικο χώρο, αν και θα σου πρότεινα να τα βάζεις σε άλλο partition Στο δικό μου έχω 50GB, τόσα σου προτείνω κι εσένα.
polaki Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Αναλογως τι χρησιμοποιείς, αλλά γνώμη μου είναι άσε καμιά 70άρα να υπάρχει.. Εμένα με Vista 64 & Office 2007 και κάποια αλλα προγράμματα χωρίς παιχνίδια τρώει καμια 50αρα..
ouzoubourou Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 κ γιατι δεν το κανεις μισο μισο,στο μισο λειτουργικο προγραμματα στο αλλο αποθηκευση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.