kakovatos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Ποια η διαφορά sata και sata 2 σε επίπεδο software (drivers)?
million_voices Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Ποια η διαφορά sata και sata 2 σε επίπεδο software (drivers)? απο πλευρας χρηστη καμια τα εβαλες τα XP ενταξει?
kakovatos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Επειδή τρέχουν ήδη xp, θέλω να κάνω format και μετά εγκατάσταση, για αυτό όλος αυτός ο σάλος. Το pc δεν είναι δικό μου και εγώ δεν έχω ασχοληθεί με sata σκληρούς γιατί so far είμαι ευχαριστημένος με τους ide. Αύριο το πρωί θα κάνω την εγκατάσταση, οπότε και θα ενημερώσω για τα results. Όσα άλλα tips δεκτά. Ευχαριστώ πολύ.
kakovatos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2008 Καλημέρα. Πάω να φορμάρω το sata και ξαφνικά δεν μπαίνει στα xp (για να πάρω backup αυτά που θέλω να κρατήσω). Φορτώνει η μπάρα των xp, και πριν μπει κάνει restart. Δεν μπαίνει σε safe mode. Ο σκληρός έχει 2 partitions, το 1 έχει τα windows και το άλλο μόνο data (δεν bootάρει σε windows), έβαλα το σκληρό σε εξωτερική θήκη, το partition με τα data ανοίγει κανονικά, ενώ αυτό με τα windows καθόλου. Να δοκιμάσω να του κάνω repair με cd των windows ή να του βάλω κάποιο εργαλείο για backup data (και να το τρέξω σε άλλο pc)? Ή μήπως κάτι άλλο? Ευχαριστώ.
kakovatos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Καλημέρα. Έχω πελαγώσει με αυτήν την κατάσταση. Του πατάω F6 στην εγκατάσταση, φορτώνει κάποιους drivers και μετά όταν πάει να φορτώσει τους sata drivers, μου βγάζει αυτό το μήνυμα: "File \RAID\WINXP\SisRaid.sys caused an unexpected error (1031) at line 2108 in d:\xpsp1\base\boot\setup\oemdisk.c" Η δισκέτα λειτουργεί (παραδόξως) κανονικά. Παίζει να φταίει ο σκληρός, το floppy, τα xp που είναι sp1 μήπως θέλει sp2??) ή μήπως κάτι άλλο?? Βρήκα και αυτό το παλιό post στο forum http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=76670 το οποίο καταλήγει στο ότι το folder structure πρέπει στη δισκέτα να είναι το εξής : http://briefcase.pathfinder.gr/download/panosb/18124/263069/0/sata.jpg Ωστόσο, δεν ξέρω τι θα μπει μέσα στο folder PIDE. Το site της ASUS δεν έχει κάποια instructions. Καμιά ιδέα? Ευχαριστώ.
million_voices Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 το pc δουλευε ομαλα πριν επιχειρησεις format και καινουργια εγκατασταση XP? δοκιμασε τους SATA drivers απο την SIS (εχουν καταλογο flopy image) και ειπαμε πειραματιζεσαι,κανεις δεν μπορει να σου πει ακριβως και βημα βημα αν δεν ειναι διπλα σου,μην φοβασαι ζημια δεν μπορει να γινει
kakovatos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Το pc δούλευε σχεδόν κανονικά (μία έμπαινε μία δεν έβρισκε το σκληρό κλπ.) Τώρα δε δουλεύει καθόλου (έχω βάλει και post παραπάνω), φορτώνει η μπάρα των windows και μετά κάνει επανεκκίνηση πριν μπει στα xp, πιθανολογώ ότι έχει κρασάρει ο σκληρός. Αυτό που θέλω να κάνω τώρα είναι να δω αν στην εγκατάσταση διαβάσει το σκληρό μήπως καταφέρω και του κάνω repair και σώσω τίποτα, αλλά κυρίως με νοιάζει να συνδέσω έναν καινούριο σκληρό, επίσης sata, και να κάνω εγκατάσταση xp από την αρχή. Από τη SIS στο folder FloppyImage\964_180 πήρα τους sata drivers, και μετά από το folder από το site της ASUS. Τίποτα..Επειδή έχω ήδη πειραματιστεί αρκετά χθες,δε θέλω να χάσω και τη σημερινή μέρα με "πειράματα", για αυτό και ρώτησα. Και επειδή βρήκα και αντίστοιχο παλαιότερο forum, για αυτό ρώτησα, μήπως κάποιος που έχει βρει λύσεις με αυτά ξέρει κάτι παραπάνω, μιας και εγώ πρώτη φορά ασχολούμαι με sata σκληρούς, και με έχουν παιδέψει αρκετά. Ευχαριστώ και πάλι.
million_voices Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 απο οτι θυμαμαι υπαρχουν δυο folders 964,τον δευτερο τον δοκιμασες? οι δισκετες και το drive ειναι οκ? δοκιμασε να κανεις φορματ στην δισκετα πριν γραψεις τους SATA Yγ flopy image σημαινει οτι αντιγραφεις τα περιεχομενα του φακελου 964 σε ενα floppy
kakovatos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2008 Τα είχα δοκιμάσει και τα δύο αλλά τίποτα. Από ότι είδα όμως επειδή σε κάποια φάση είχα και τους 2 σκληρούς στο pc, ο σκληρός που δούλευα τώρα είχε μείνει στο secondary, οπότε άλλαξα το καλώδιο στη μητρική, τον είδε σαν master και πήρε κανονικά τους sata drivers. Περίεργο αλλά αληθινό. Μήπως ξέρεις τι commands να του πω στη repair console, για να μπω με κάποιο τρόπο windows και να σώσω ότι αρχεία μπορέσω? Σημείωση: το safe mode den παίζει, κάνει ακριβώς το ίδιο, δλδ. πριν μπει windows κάνει επανεκκίνηση.
kakovatos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Καλημέρα. 1ον (ενημερωτικά): Σχετικά με το πρόβλημα στο σκληρό, έτρεξα στη repair console την command chkdsk (check disk), η οποία τρέχει είτε χωρίς καθόλου παραμέτρους (όπως την έτρεξα και εγώ), είτε με παραμέτρους [DRIVE:] [/P] | [/R], όπου [DRIVE:] -> Specifies the drive to check. [/P] -> Check even if the drive is not flagged dirty, bad. [/R] -> Locates bad sectors and recovers readable information (implies /p) Μετά από αυτό ο σκληρός δούλεψε κανονικά. 2ον: Έβαλα καινούριο σκληρό sata 250 GB και στην πρώτη προσπάθεια για εγκατάσταση xp, μπήκαν οι sata drivers (με F6) κανονικά και μου έβγαλε το σκληρό στην οθόνη με τους δίσκους. Ωστόσο δεν έκανα εκείνη τη στιγμή την εγκατάσταση αλλά από την επόμενη φορά και έπειτα δεν δέχεται τους sata drivers και βγάζει (στο σημείο εγκατάστασης των sata drivers) το μήνυμα "File \RAID\WINXP\SisRaid.sys caused an unexpected error (1031) at line 2108 in d:\xpsp1\base\boot\setup\oemdisk.c", χωρίς να αλλάξω τίποτα στο hardware. Ενδέχεται να είναι πρόβλημα στο floppy (το οποίο μέχρι πριν από λίγο δούλευε κανονικά) ή μπορεί να ξερυθμίστηκε κάτι στο bios? Sorry για την πολυλογία και το πρήξιμο, αλλά δεν την παλεύω άλλο με τους sata... Ευχαριστώ πολύ.
teofross Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Καλημέρα.1ον (ενημερωτικά): Σχετικά με το πρόβλημα στο σκληρό, έτρεξα στη repair console την command chkdsk (check disk), η οποία τρέχει είτε χωρίς καθόλου παραμέτρους (όπως την έτρεξα και εγώ), είτε με παραμέτρους [DRIVE:] [/P] | [/R], όπου [DRIVE:] -> Specifies the drive to check. [/P] -> Check even if the drive is not flagged dirty, bad. [/R] -> Locates bad sectors and recovers readable information (implies /p) Μετά από αυτό ο σκληρός δούλεψε κανονικά. 2ον: Έβαλα καινούριο σκληρό sata 250 GB και στην πρώτη προσπάθεια για εγκατάσταση xp, μπήκαν οι sata drivers (με F6) κανονικά και μου έβγαλε το σκληρό στην οθόνη με τους δίσκους. Ωστόσο δεν έκανα εκείνη τη στιγμή την εγκατάσταση αλλά από την επόμενη φορά και έπειτα δεν δέχεται τους sata drivers και βγάζει (στο σημείο εγκατάστασης των sata drivers) το μήνυμα "File \RAID\WINXP\SisRaid.sys caused an unexpected error (1031) at line 2108 in d:\xpsp1\base\boot\setup\oemdisk.c", χωρίς να αλλάξω τίποτα στο hardware. Ενδέχεται να είναι πρόβλημα στο floppy (το οποίο μέχρι πριν από λίγο δούλευε κανονικά) ή μπορεί να ξερυθμίστηκε κάτι στο bios? Sorry για την πολυλογία και το πρήξιμο, αλλά δεν την παλεύω άλλο με τους sata... Ευχαριστώ πολύ. Δοκιμασε αντι να εχεις τα αρχεια του sata χυμα στην δισκετα ,να κανεις ενα directory στην δισκετα το ‘Win_XP‘ και να τα βαλεις εκει μεσα και οταν πατησεις F6 να το οδηγησεις να παρει το αρχειο μεσα σαυτο το dir
kakovatos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Το θέμα είναι ότι τα αρχεία για τους sata τα βρίσκει και μετά όταν του λέω να μου εγκαταστήσει τους sata για το λειτουργικό μου (xp) μου πετάει αυτό το μήνυμα, ενώ την αμέσως προηγούμενη φορά τα είχε πάρει σωστά. Στη δισκέτα βάζω τα αρχεία από το folder floppy image για τους drivers που έχω κατεβάσει, που υποτίθεται ότι περιέχει το συγκεκριμένο folder structure που απαιτείται για την εγκατάσταση. So?? Ευχαριστώ.
teofross Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Δεν ξερω τι να πω.Δεν ειναι τοσο δυσκολο θελει λιγο ψαξιμο απλως νομιζω.Κοιτα μηπως πρεπει να ξαναφτιαξεις την δισκετα ή σε καποια φαση σου βγαζει να πατησεις s για να φορτωσεις raid drivers κατι τετοιο.Κοιτα λιγο απο το bios και που εχεις συνδεσει το sata δισκο.Σε ποιο sata controler.Μηπως ειναι πανω στο raid και οχι στο απλο. Για καθε ενδεχομενο δεν ξαναφορμαρεις την δισκετα που βαζεις και μετα να κανεις βαλεις τα αρχεια μεσα καλυτερα σε folder που σου ειπα πριν. Παιζει παντως και να μην ειναι ακριβως σωστη η sata driver δισκετα που εχεις φτιαξει.Απο που την εφτιαξες τελικα απο την asus ή απο αλλου.Επισης επειδη κατι ειχε ειπωθει πριν για jumperakia στον δισκο,παιξε λιγο με το jumperaki.Μηπως το ενοχλει αυτο -----Προστέθηκε 1/12/2008 στις 05 : 02 : 53----- Επισης εχω την εντυπωση ,για να εισαι σιγουρος για τους sata drivers οτι ειναι οι σωστοι ,οτι μεσα στο cd της mboard πρεπει να υπαρχουν οι drivers οποτε μπορεις να τους κανεις extract απο εκει και να φτιαξεις την δισκετα...
kakovatos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2008 Μου κάνει απλά εντύπωση το ότι πριν έπαιζε και μετά χωρίς καμία αλλαγή στο hardware να μην παίζει. Τους drivers από το site της ASUS χρησιμοποιώ, με το σωστό folder structure (υπάρχει και πρόγραμμα στους drivers που λέγεται MakeDisk.exe και σου φτιάχνει από μόνο του το σωστό folder structure). Φτάνω στο σημείο που πατάω το S που λες για να εγκαταστήσει του drivers από τη δισκέτα και μετά διαβάζει τη λίστα με τα λειτουργικά για εγκατάσταση sata drivers, επιλέγω αυτούς για xp και βγάζει αυτό το error. Το jumperάκι το δοκίμασα σε μερικές διαφορετικές θέσεις, και τώρα το έχω στη σωστή (θέσεις 1-2) για sata σκληρό. Θα δοκιμάσω να φτιάξω μία άλλη δισκέτα και αν δεν πετύχει θα ψάξω για Live bootable cd των xp με ενσωματωμένους sata drivers. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.. Σας ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.