teofross Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Έχω ψάξει. Επειδή δεν έχει κάτι για sata, θα είναι λογικά στο update του BIOS, στα BIOS Utilities ή ενδεχομένως κάπου αλλού? Βρήκα μόνο αυτά, στα versions του BIOS: 1.P4S800D BIOS V1003 Update SATA BOOT ROM to fix SATA boot issue 2. P4S800D Release BIOS 1008 Patch SATA detects fail during post. Support Beep when VGA found Μου κάνει άραγε κάτι από αυτά τα 2? Φιλαρακο πας στο bios στο main kai εκει που λεει on chip sata cotroler : Raid mode εσυ αλλαξε το το raid mode.Αυτο θα σου κανει μαλλον να δβλεπει σε απλο mode τον δισκο να τον δουνε τα xp. Αλλιως πας http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P4S800D και κατεβαζεις το raid driver για να σου δει τον raid controler
million_voices Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 εδω εισαι http://www.sis.com/download/download_step2.php?id=155908&country=Greece&Image791.x=33&Image791.y=7 edit προσπαθησα να σου δωσω ετοιμο link αλλα πρεπει να τσεκαρεις το I accept to the above,μετα agree και διαλεξε WindowsXP,SATA&RAID,SATA&RAID κλπ κλπ εχεις το SIS 964 chipset http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=407&l1=3&l2=12&l3=45&l4=0 κατεβαζεις,αποσυμπιεζεις σε δισκετα και οταν τα XP ξεκινανε την εγκατασταση στο σημειο που λεει press f6 if you have third party κλπ κλπ πατας f6 (εννοειται οτι εχεις βαλει την δισκετα) μην ψαρωσεις απο το ονομα του αρχειου,sata driver ειναι
kakovatos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Αυτό κάνει για όλα τα μοντέλα ASUS? Πώς ξέρω ότι κάνει για τη δική μου? -----Προστέθηκε 27/11/2008 στις 01 : 25 : 54----- (to million_voices) Βάσει αυτού http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=12&l3=45&l4=0&model=202&modelmenu=2 έχω το chipset SiS®655FX, ενώ βάσει αυτού http://www.sis.com/download/download_step1.php το συγκεκριμένο sis δεν υποστηρίζει το chipset αυτό. Support Products : SiS965 , SiS965L , SiS966 , SiS966L , SiS964 , SiS968 Οπότε..??
million_voices Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 διαβασε εκει που λεει chipset στο 2o λινκ μου το οποιο ειναι απο το site της Asus για το mobo σου
kakovatos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Σωστός, απλά στα supports products στο πρώτο Link σου περίμενα να δω το SiS655FX. Δηλαδή οι RAID Drivers που υπάρχουν στο site της Asus δεν μου κάνουν? Επίσης, οι RAID drivers από το site της ASUS είναι περίπου 6ΜΒ, το SiS RAID driver package γύρω στα 18 MB, σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερα από μία δισκέτα. Επειδή δεν υπάρχει σε κανένα κάποιο readme, ποια είναι η διαδικασία και ποια αρχεία πρέπει να περάσουν μέσα στη δισκέτα?
teofross Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Ρε συ kakovatos εχεις P4S800D.Το link που σου εδωσα εγω δεν σου κανει? Διαλεγεις λειτουργεικο πας εκει που λεει raid kai αυτο ειναι SiS RAID Driver V1.05 F
million_voices Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 παντα παιζουν δυο τσιπακια τα λεγομενα γενικως Southbridge και Northbridge,στην περιπτωση σου το SIS 964 ειναι το southbridge το οποιο μεταξυ αλλων ειναι υπευθυνο για την επικοινωνια με τους δισκους http://en.wikipedia.org/wiki/Southbridge_(computing) εγω ψαχνοντας για την mobo σου στο site της ASUS δεν βρηκα sata driver αλλα σε καθε περιπτωση η SIS που ειναι και η κατασκευαστρια των chipset ισως εχει νεωτερες εκδοσεις
kakovatos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Αυτό ρώτησα και τον million_voices, ποια η διαφορά στους raid drivers από το site της asus και σε αυτούς που μου έστειλε αυτός. Φαντάζομαι ότι μου κάνουν μια χαρά, απλά ο million_voices μου έβαλε ψύλλους στα αυτιά. -----Προστέθηκε 27/11/2008 στις 01 : 51 : 43----- ΟΚ, νομίζω βγάλαμε άκρη. Έχω ήδη κατεβάσει έτσι και αλλιώς τους drivers από το site της asus. Καμιά ιδέα όσον αφορά αυτό που ρώτησα πριν, σε σχέση με τη διαδικασία?? Ευχαριστώ.
million_voices Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 αν αποσυμπιεσεις το zip αρχειο απο την sis θα δεις οτι εχει SATA drivers για ολα τα chipset που αναφερει και για ολα τα λειτουργικα,διαλεγεις τον φακελο 964 και μετα xp τα οποια και θα γραψεις στην δισκετα φιλικα μην το ψυριζεις πολυ, και λαθος να κανεις δεν θα γινει ζημια απλα θα συνεχισει να μην φαινεται ο δισκος σου
kakovatos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Thanks, οπότε καταλήγουμε στα εξής: 1ον : Δοκιμάζω να του αλλάξω το raid sata controller σε simple mode (όπως είπε αρχικά ο teofross), και αν δεν παίξει 2ον : του βάζω sata drivers με F6 στην εγκατάσταση. Ενημερώνω για νεότερα. Ευχαριστώ πολύ.
washcloud Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 ...xtra tip : Θα χρειαστεί επίσης να τοποθετήσεις το τζαμπεράκι του δίσκου στη σωστή θέση (λογικά το αυτοκόλλητο του δίσκου έχει σχετικό γράφημα) , για να τον αναγνωρίσει ο controller που βεβαίως είναι SATA 1 δυνατοτήτων, ως ανάλογο...
million_voices Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 ...xtra tip :Θα χρειαστεί επίσης να τοποθετήσεις το τζαμπεράκι του δίσκου στη σωστή θέση (λογικά το αυτοκόλλητο του δίσκου έχει σχετικό γράφημα) , για να τον αναγνωρίσει ο controller που βεβαίως είναι SATA 1 δυνατοτήτων, ως ανάλογο... εχουν οι SATA συσκευες jumper για να καθοριζουν το επιπεδο SATA?
teofross Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 εχουν οι SATA συσκευες jumper για να καθοριζουν το επιπεδο SATA? Ναι εχουν.Συνηθως ειναι by default στο sata mode και πρεπει να τεθει ετσι το jumperaki ωστε να δηλωθουν sata2
million_voices Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Ναι εχουν.Συνηθως ειναι by default στο sata mode και πρεπει να τεθει ετσι το jumperaki ωστε να δηλωθουν sata2 δεν εχω SATA 2 σκληρο αλλα προσφατα αγορασα ενα CD/DVD RW SATA το οποιο σιγουρα δεν ειχε jumper μαλλον ολα τα CD/DVD RW ειναι απλα SATA ετσι?
Alxnks Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Ναι εχουν.Συνηθως ειναι by default στο sata mode και πρεπει να τεθει ετσι το jumperaki ωστε να δηλωθουν sata2 ναι ετσι ακριβως γινεται..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.