Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση Windows XP σε σκληρό sata 2

kakovatos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να κάνω format και εγατάσταση xp σε pc με σκληρό sata 2 και παλιά μητρική (το bios δεν βλέπει το σκληρό), πρέπει να έχω Bootable cd των windows με service pack 2 μέσα, ή υπάρχει και άλλη εναλλακτική?

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δισκέτα με τους Drivers του SATA Controller σου, π.χ. Silicon Image, etc.

Οποιουδήποτε sata drivers όμως ή μόνο για το συγκεκριμένο σκληρό (ότι ισχύει δηλαδή και για τα laptop)?

Οι drivers αυτοί είναι για το SATA chipset της motherboard και όχι για το HDD.

Κάτα την εκκίνηση της εγκατάστασης των XP θα δεις στο κάτω μέρος το μύνημα: "Press F6 if you want to install a third party Raid or SCSI driver.'

Εκεί θα πατήσεις F6 και θα βάλει τους απαραίτητους οδηγούς που έχεις στη δισκέτα.

Δημοσ.

Αύριο πρωί λογικά οι εξελίξεις, οπότε ενημερώνω για νεότερα.

Ευχαριστώ και πάλι..

Σε περίπτωση που εγκαταστήσω το update για το BIOS που περιέχει και καινούρια version του sata controller για τη μητρική μέσα από τα windows, στο επόμενο restart θα βλέπει το bios το σκληρό, ή θα πρέπει να κάνω "μαϊμουδιές" πάλι??

Επειδή τώρα μπαίνει κανονικά στα windows, υπάρχει περίπτωση με αυτόν τον τρόπο να έχω κανένα πρόβλημα μετά και να μη bootάρει??

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Κοίτα μήπως έχει επιλογή στο BIOS να μπεις σε Compatibility Mode, να μη χρειάζεσαι drivers δηλαδή κατά την εγκατάσταση. Εμένα έχει στο laptop.

Έτσι κάνεις την εγκατάσταση και βάζεις μετά από το λειτουργικό τους drivers και αλλάζεις πάλι στο BIOS σε Enhanced mode.

Δημοσ.

Καλημέρα.

Λοιπόν, το Bios βλέπει κανονικά το σκληρό, αλλά στη εγκατάσταση δεν τον διαβάζει στους δίσκους.

Αν του κάνω Update το Bios μέσα από τα windows, υπάρχει περίπτωση να έχει μετά κανένα πρόβλημα στο Boot, ή να τους περάσω στην εγκατάσταση των windows στην αρχή, πατώντας F6 από δισκέτα?

Για πείτε καμια γνώμη.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Φιλε αυτο συμβαινει γιατι ο δισκος ειναι sata και το xp ειναι ενα λειτουργεικο που δεν καταλαβαινει το sata.Οποτε ή μπαινεις bios και κανεις "downgrade" το sata mode αν εχει τετοια επιλογη που κατα 90% θα εχει και κανεις κανονιοκοτατα install xp και μετα το ξανααλλαζεις ή αν εχεις την δισκετα με τους sata drivers την ωρα που σου λεει η εγκατασταση πατας F6 και βαζεις την δισκετα με τους drivers για να δει τον δισκο.αν δεν εχεις δισκετα φτιαχνεις μια.H 1η λυση ομως ειναι η πιο απλουστατη

Δημοσ.

Δηλαδή το γεγονός ότι το Bios βλέπει το σκληρό, αλλά στην εγκατάσταση ο σκληρός δε φαίνεται στους υπάρχοντες δίσκους, οφείλεται στα xp και όχι στη Motherboard?

Δημοσ.
Δηλαδή το γεγονός ότι το Bios βλέπει το σκληρό, αλλά στην εγκατάσταση ο σκληρός δε φαίνεται στους υπάρχοντες δίσκους, οφείλεται στα xp και όχι στη Motherboard?

Ναι φιλε μου ακριβως.Τα xp δεν εχουν ενσωματομενους drivers για sata γιαυτο πρπει να βαλεις την δισκετα στην εγκατασταση να παρουν τους drivers ή οπως σου ειπα κανεις απλα τον sata δσικο απο το bios να παιζει σε απλο mode οχι sata μεχρι να βαλεις xp και το γυρνας μετα sata κανονικα.no prob.μην ανυσηχεις

Δημοσ.

Από όσο έχω ψάξει, στο BIOS δεν υπάρχει κάποια τέτοια επιλογή.

Η μητρική είναι η ASUS P4S800D, του 2004, σχετικά παλιά.

Όσον αφορά τους sata drivers της μητρικής, είναι αυτοί που υπάρχουν στο site της ASUS για Update Bios Version, ή πρέπει να ψάξω κάπου αλλού?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Από όσο έχω ψάξει, στο BIOS δεν υπάρχει κάποια τέτοια επιλογή.

Η μητρική είναι η ASUS P4S800D, του 2004, σχετικά παλιά.

Όσον αφορά τους sata drivers της μητρικής, είναι αυτοί που υπάρχουν στο site της ASUS για Update Bios Version, ή πρέπει να ψάξω κάπου αλλού?

Ευχαριστώ.

100% θα ειναι μεσα στο site της asus και θα εχει χωρητικοτητα σε μια δισκετα.Ψαξε και θα το βρεις.

Δημοσ.

Έχω ψάξει. Επειδή δεν έχει κάτι για sata, θα είναι λογικά στο update του BIOS, στα BIOS Utilities ή ενδεχομένως κάπου αλλού?

Βρήκα μόνο αυτά, στα versions του BIOS:

1.P4S800D BIOS V1003

Update SATA BOOT ROM to fix SATA boot issue

2. P4S800D Release BIOS 1008

Patch SATA detects fail during post.

Support Beep when VGA found

Μου κάνει άραγε κάτι από αυτά τα 2?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...