Προς το περιεχόμενο

Level One WBR-3600: απόψεις, απορίες και λοιπά...

Cygnus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά έχω και εγώ το συγκεκριμένο και αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα που αναφέρθηκε... Ενώ το DSL λαμπάκι είναι σταθερά αναμένο, το NET δεν ανάβει και όταν κάνω το setup στο τέλος λέει Connection failled... Έχω γραμμή PSTN παίζει ρόλο? Τί μπορώ να κάνω?

Δημοσ.

Μπορει να βαζεις λαθος τα στοιχεια μπορει να εχεις βαλει κατι λαθος σε ρυθμισεις px αντι για 8/35 να εχει κατι αλλο.μπορει να εχει προβλημα η γραμμη δηλαδη sync no ip.μπορει το ρουτερ να θελει αλλο firmware.μπορει πολλα.δοκιμες θελεις.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια παιδιά..βρήκα αυτή την παλιά συζήτηση και είπα μα πω και εγώ τον πόνο μου.

Είχα ενα router Level One WBR 3407B που δούλευε μια χαρά μέχρι που χάλασε το κουμπί on-off. Αγόρασα λοιπόν και εγώ το καινούριο μοντέλο WBR 3600B (είναι ασύρματο αλλά και το παλιό και αυτό τα έχω συνδεδεμένα στο computer με καλώδιο), αλλά δεν συγχρονίζει. Το λαμπάκι DSL αναβοσβύνει συνέχεια και το NET μένει σβηστό. Μόλις συνδέσω το παλιό router (με μια οδοντογλυφίδα στο κουμπί για να το κρατάει on), δουλεύει κανονικά. Καμιά ιδέα?

Δημοσ.

annex a - adsl over pstn

annex b = adsl over isdn

δες για firmware update sto site της εταιρειας.αλλα λογικα αμα ηταν λαθος annex δεν θα αναβε καθολου καν το λαμπακι dsl.εκτος αν ειναι χαλασμενο το router.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μια ερωτηση εγω παιδια...

Εχω το συγκεκριμενο ρουτερ,και με περιοριζει στα 9,7 mbps.

Ενω εαν βαλω το Siemens CL110 που εχω 2-3 χρονια ,με χτυπαει στα 11,8-12.0 .... τι παιζει ?????

Εντομεταξυ μιλησα και με forthnet με εναν που ... γκουχ γκουχ μονο μπινελικια που δεν εριξα,

με λεει εχω noise db 39,5 και του λεω εχω 34,5 και οτι θα επρεπε να πιανω 13-14 mbps,γιατι πριν λιγες μερες επιανα μονο 5-6... και μου λεει οτι ειναι με βαση αυτο και οτι η γραμμη μου πανω της ειχε ενα φιλτρο 15 κατι ουτε θυμαμαι τι λεξη ειπε μου το πηγε στο 6 και ανεβηκε στα 9,8 αλλα κλειδωθηκε εκει.

Οποτε νευριασα...

πηρα το παλιο το εβαλα,και χτυπαω τελικες τωρα.Απλα το καινουργιο ηταν δωρο καθαρα του αδερφου μου και το χρησιμοποιω γιατι ειναι και ασυρματο,οποτε τι μπορουμε να κανουμε για αυτο το πραγμα παιδια ?

Επιπεδο γνωσεων : Προχωρημενο,για οτιδηποτε μου πειτε.

Δημοσ.
Μια ερωτηση εγω παιδια...

Εχω το συγκεκριμενο ρουτερ,και με περιοριζει στα 9,7 mbps.

Ενω εαν βαλω το Siemens CL110 που εχω 2-3 χρονια ,με χτυπαει στα 11,8-12.0 .... τι παιζει ?????

Εντομεταξυ μιλησα και με forthnet με εναν που ... γκουχ γκουχ μονο μπινελικια που δεν εριξα,

με λεει εχω noise db 39,5 και του λεω εχω 34,5 και οτι θα επρεπε να πιανω 13-14 mbps,γιατι πριν λιγες μερες επιανα μονο 5-6... και μου λεει οτι ειναι με βαση αυτο και οτι η γραμμη μου πανω της ειχε ενα φιλτρο 15 κατι ουτε θυμαμαι τι λεξη ειπε μου το πηγε στο 6 και ανεβηκε στα 9,8 αλλα κλειδωθηκε εκει.

Οποτε νευριασα...

πηρα το παλιο το εβαλα,και χτυπαω τελικες τωρα.Απλα το καινουργιο ηταν δωρο καθαρα του αδερφου μου και το χρησιμοποιω γιατι ειναι και ασυρματο,οποτε τι μπορουμε να κανουμε για αυτο το πραγμα παιδια ?

Επιπεδο γνωσεων : Προχωρημενο,για οτιδηποτε μου πειτε.

α.κανε firmware update στο ρουτερ για να δεις αν θα συγχρονισει παραπανω εκτος αν ειναι adsl απλο και οχι adsl2+/απο εκει

και περα αν κανεις firmwar update και παλι τα ιδια απλα λογω chipset παει μεχρι εκει.

ισως εσυ βλεπεις 34,5 και αυτο μεσα απο το προγραμμα διαχειρισης του dslam βλεπει 39.5.

μαλλον για καποιο λογο ισως να ειχες αποσυνδεσεις δεν ξερω σου ειχαν βαλει profile me 15 margin αντι για 6 που ειναι το default

για να παιξει πιο σταθερα η γραμμη αλλα σου εκοβε ταχυτητα.τωρα στο εβαλε ξανα στο 6 που ειναι το αρχικο.

οποτε δοκιμασε Firmware update δευτερον βαλτο καρφωτα adsl2+ σε περιπτωση που δεν ειναι και αν δεν πετυχει τοτε

βαλε το siemens Να μπαινει στο νετ και το level one να ειναι access point

Δημοσ.
α.κανε firmware update στο ρουτερ για να δεις αν θα συγχρονισει παραπανω εκτος αν ειναι adsl απλο και οχι adsl2+/απο εκει

και περα αν κανεις firmwar update και παλι τα ιδια απλα λογω chipset παει μεχρι εκει.

ισως εσυ βλεπεις 34,5 και αυτο μεσα απο το προγραμμα διαχειρισης του dslam βλεπει 39.5.

μαλλον για καποιο λογο ισως να ειχες αποσυνδεσεις δεν ξερω σου ειχαν βαλει profile me 15 margin αντι για 6 που ειναι το default

για να παιξει πιο σταθερα η γραμμη αλλα σου εκοβε ταχυτητα.τωρα στο εβαλε ξανα στο 6 που ειναι το αρχικο.

οποτε δοκιμασε Firmware update δευτερον βαλτο καρφωτα adsl2+ σε περιπτωση που δεν ειναι και αν δεν πετυχει τοτε

βαλε το siemens Να μπαινει στο νετ και το level one να ειναι access point

Έχω κανει firmware update 1.0.28. Level One WBR-3600 A H/W Version : 1.0

Δηλαδη το DSLam βλεπει εμενα στα 39,5 ? ενω εγω βλεπω πληρες αναλυσεις στο 34,5 ?

Διπλα ο ξαδερφος μου μολις 5 μετρα απο την πορτα μου εχει 13,και db noise 32.

Το Router το εβαλα ADSL2+ και το υποστιριζει επισης,αλλα πηγε 9,9 σχεδον ακουμπησε το 10.

Και επισης εφοσων βρεις καποια λυση σε αυτα...

οταν λες να το δημιουργησω σαν Access Point ? (Δεν εχω ασχοληθει πολυ με δυκτιακα)

Δημοσ.
Έχω κανει firmware update 1.0.28. Level One WBR-3600 A H/W Version : 1.0

Δηλαδη το DSLam βλεπει εμενα στα 39,5 ? ενω εγω βλεπω πληρες αναλυσεις στο 34,5 ?

Διπλα ο ξαδερφος μου μολις 5 μετρα απο την πορτα μου εχει 13,και db noise 32.

Το Router το εβαλα ADSL2+ και το υποστιριζει επισης,αλλα πηγε 9,9 σχεδον ακουμπησε το 10.

Και επισης εφοσων βρεις καποια λυση σε αυτα...

οταν λες να το δημιουργησω σαν Access Point ? (Δεν εχω ασχοληθει πολυ με δυκτιακα)

το attenuation ειναι παντα λιγο σχετικο.με το ενα ρουτερ μπορει να δεις 35 και με το αλλο να δεις 40 και να λες καλα 5 μοναδες διαφορα.αλλες φορες το αυξανει λιγακι η εσωτερικη καλωδιωση .αν το εχεις βαλει adsl2+ kai pali ta ιδια τοτε δεν μπορεις να κανεις και πολλα.ενα Linksys Πχ θα σου κλειδωνε και παραπανω απο το siemens ισως.ενα thomson ισως κοντα στο level one Που εχεις.

απο εκει και περα αυτο με το access point ειναι ευκολο να το κανεις απλα το cl 110 σαν κατασκευη δεν ειναι και οτι καλυτερο (ζεστενεται λιγο) οποτε το κανεις και οσο αντεξει.siemens cl110 ip 192.168.1.1 το σεταρεις κανονικα οπως το εχεις τωρα.

level one >του δινεις ip 192.168.1.200 και του κλεινεις τον dhcp.τα συνδεεις με καλωδιο απο την Lan toy siemens στην lan του level one.και παιζεις μια χαρα.στο level one Θα πειραξεις μονο το ασυρματο ολα τα αλλα Username pass τα αφηνεις οπως ειναι διοτι δεν παιζουν κανενα ρολο.

Δημοσ.

Ναι το εκανα,

αρα μου προτεινεις να παρω ενα LinkSys ?

Δεν θελω να χανω τοση γραμμη αφου την εχω γιατι να μην την εκμεταλευτω? Δεν λεει.

Οσο για το Siemens CL110 πιστεψε με.Εχει αντεξει 3 χρονια χωρις να κλεισει ουτε μια μερα ?!

Αρα τα βηματα ειναι τα εξης για να μην κανω τυχον λαθος και τα κανω χειροτερα απο οσο ηταν.

Set το CL110 κανονικα στον υπολογιστη χωρις αλλαγες.

Συνδεω το καλωδιο LAN μεταξυ των Router.

Set και το Level One WBR 3600,με τις ρυθμισεις τις γραμμης,και απλα αλλαζω τον DHCP που κλεινει πληρως

Δινω στο Level One καινουργια IP μεσα απο το Router που θα στοχευει στην 192.168.1.200 Και το τελος.

σωστα?

Δημοσ.

Linksys, μακρυα.

Αλλο το Attenuation, αλλο το SNRM.

Το ενα δειχνει αποσταση, το αλλο τον θορυβο.

Αν το Att ειναι πολυ μεγαλο σε σχεση με τον διπλανο σου, πας για καλωδιακη βλαβη σουμπιτος.

To SNRM δεν δειχνει απολυτως τιποτε στις 24ρες. Απλα ειναι το νουμερο που θα σου περιορισει τον συγχρονισμο.

Δημοσ.
Ναι το εκανα,

αρα μου προτεινεις να παρω ενα LinkSys ?

Δεν θελω να χανω τοση γραμμη αφου την εχω γιατι να μην την εκμεταλευτω? Δεν λεει.

Οσο για το Siemens CL110 πιστεψε με.Εχει αντεξει 3 χρονια χωρις να κλεισει ουτε μια μερα ?!

Αρα τα βηματα ειναι τα εξης για να μην κανω τυχον λαθος και τα κανω χειροτερα απο οσο ηταν.

Set το CL110 κανονικα στον υπολογιστη χωρις αλλαγες.

Συνδεω το καλωδιο LAN μεταξυ των Router.

Set και το Level One WBR 3600,με τις ρυθμισεις τις γραμμης,και απλα αλλαζω τον DHCP που κλεινει πληρως

Δινω στο Level One καινουργια IP μεσα απο το Router που θα στοχευει στην 192.168.1.200 Και το τελος.

σωστα?

ναι

Linksys, μακρυα.

Αλλο το Attenuation, αλλο το SNRM.

Το ενα δειχνει αποσταση, το αλλο τον θορυβο.

Αν το Att ειναι πολυ μεγαλο σε σχεση με τον διπλανο σου, πας για καλωδιακη βλαβη σουμπιτος.

To SNRM δεν δειχνει απολυτως τιποτε στις 24ρες. Απλα ειναι το νουμερο που θα σου περιορισει τον συγχρονισμο.

το wag200 ειανι πολυ καλο μοντελο.απλα τα Linksys αν εχεις μεγαλο attenuation εχουν καποιο θεμα.για την διαφορα στο attenuation πρεπει να γινει και μετρηση στον κατανεμητη για να δεις αν πραγματι φταιει ο οτε η αν φταιει η καλωδιωση του σπιτιου συν οτι και αυτος και ο γειτονας πρεπει να κανουν μετρηση με το ιδιο ρουτερ ακριβως.για το noise margin κτλ στην πραξη σε καθε εταιρεια θα κλειδωσεις με καποιο συγκεκριμενο που οπως ειπες θα σου περιορισει τον συγχρονισμο.απλα και απο εκει μπορεις να δει αν η γραμμη ειναι καλη η οχι.αν βλεπεις πχ το margin να πεφτει απο 6 στο 3 η στο 2 κατι δεν πολυ παει καλα.

Δημοσ.

Ναι αλλα ολα αυτα πως θα απαιτησω να τα δω? ειμαι σιγουρος οτι θα μου πουν να πληρωσω για τον τεχνικο ενω χρειαζετε να ερθει απο μονος του για κατι τετιοιο.

Δεν παιζει να βρω το δικιο μου ,μεχρι και απο την εταιρεια που εχω παρει το Level One και ηταν πολυ ευγενικοι μαζι μου,και μου εδωσαν κατευθιαν λυσεις αλλα δεν εγινε τιποτα.

Οποτε δεν γνωριζω τωρα τι θα γινει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...