{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Hello guys! Πάντα πριν τα χριστούγεννα μια αναβάθιση χρειάζεται Λοιπόν θέλω να στήσω βασικά ένα τελείως silent system. Οποιαδήποτε γνώμη η συμβουλή είναι ευσπροδεκτη. Zotac GeForce GTX 280 AMP 1024MB GDDR3 Asus Striker II Formula nForce 780i Coolermaster RC-1100 Cosmos S Coolermaster Real Power 850w Noctua NH-U12P CPU Cooler Noctua NF-S12 800RPM 120mm Silent Case Fan * 5 Έχω ήδη έναν E6750 2.6G και 4G ram Corsair. Το tower το έχω στήσει είναι αρκετά τέλειο για modding. Το PSU το έχω δοκιμάσει είναι αθόρυβο από ότι θυμάμαι. Αυτά στα οποια βασικά το σκέφτομαι ακόμα είναι το CPU Cooler και GPU. Η τιμή βγαίνει γύρο στα 1,113.44 EUR. p.s. W/C δεν βάζο περιπίπτοντος γιατί έχω και είναι κούραση. Η επιλογή PSU και MOBO είναι για μελλοντικό SLI. Ευχάριστο για τον χρόνο σας.
Dante80 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Τα παραπάνω τα έχεις αγοράσει ήδη, ή ψάχνεις προτάσεις? Ρωτάω γιατί το σύστημά σου δεν θα μπορεί να είναι αθόρυβο με αυτές τις επιλογές.
shadowmann Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 ο noctua πάντως δεν πρόκειται να ακούγεται... τώρα για το PSU το συγκεκριμένο δεν το έχω ακούσει.. και να έχεις υπόψιν όταν λες silent δεν γίνετε τελείως..ειδικά με μια τέτοια GPU όχι ότι κάνει τρελό θόρυβο..αλλα σίγουρα παραπάνω από τους noctua xD dante > δε νομίζω να το έχει στήσει ήδη...αφού λέει "Λοιπόν θέλω να στήσω βασικά ένα τελείως silent system" και τα ανεμιστηράκια που έχει πάνω το cosmos s να τα ξύλωσις άμεσος..την είχα πατήσει εγώ είχα βάλει και επιπλέον και ήταν άστα να πάνε... και μια ερώτηση. ποιος είναι ο πιο αθόρυβος ανεμιστήρας με led?η silenX λένε τίποτα? είναι αξιόπιστη μάρκα η θα έχουμε τρεχάματα?
Dante80 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Σαν να έχεις δίκιο shadowm, μάλλον διάβασα λάθος το OP. Για την περίπτωσή σου, τι χρώμα led σε ενδιαφέρει? Επίσης, ο ανεμιστήρας που ακριβώς θα μπεί? Αυτό που μπορώ να σου πω στα γρήγορα είναι πως οι silenx είναι αθόρυβοι ανεμιστήρες αλλά με πολλά προβλήματα ποιότητας κατασκευής και πολύ κακή τιμή. Πάμε για τον φίλο τώρα. Παρακάτω, ένα silent rig. Με τα χαρακτηριστικά πάνω κάτω που διάλεξε. AKASA AK-BKCSE-02 MIRAGE 62 ALL BLACK + 2Χ Nexus Real Silent Fan Enermax PSU EPR625AWT PRO82 + 625W Thermalright HR-01 Plus + Nexus Real Silent Fan ASUS P5Q PRO EVGA GTX280 1024MB(και περιμένεις να βγεί η TR HR03-GTX τον άλλο μήνα) SCYTHE KM01-BK-5.25 KAZE MASTER BLACK Πιο αθόρυβο δεν γίνεται χωρίς να έχεις συμβιβασμούς στην απόδοση. Μπορείς αν δεν θέλεις οπωσδήποτε την 280, να πας στο εξής combo για να είσαι από τώρα αθόρυβος: Sapphire - 4870 SVGA (PCI-Εxpress, 1GB, DDR5) ARCTIC COOLING ACCELERO S1 REV.2 2X Noiseblocker BlackSilentFan XE1 ή 1Χ Nexus Real Silent Fan
oneofthem Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Hello guys! ... όπως είπαν τα παιδιά, χωρίς ψύκτρα για την vga δεν υπάρχει silent, οπότε αναγκαστικά θα περιμένεις είτε το πάρεις τώρα ή πιο μετά το μηχάνημα επίσης μια συμβουλή, υπολόγισε ακριβώς πόσα ανεμιστηράκια χρειάζεσαι από πριν γιατί το κόστος δεν είναι καθόλου αμελητέο αν τα βάλεις κάτω, για να ξέρεις πόσα χρήματα χρειάζεσαι
liopyr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Να προσθέσω την σημαντικότερη πηγή θορύβου που κάνενας δεν ανέφερε ακόμα, μάλλον επειδή δεν είναι παθόντας του 780i. Δεν πρόκειται να παίξει η μητρική χωρίς ενεργητική ψύκτρα στο chipset. Το MCP passive (σε εμένα τουλάχιστον) αντέχει κάνα 10λεπτο idle, ώς που να γράψει 90C+ και να κάνει restart. Οπότε, ή ξεχνάς το SLi και πας σε intel chipset, ή βάζεις την υδρόψυξη που βαριέσαι, ή κάνεις κάποια πατέντα με μεγαλύτερο cooler ή ρίχνεις τις στροφες του απαίσιου stock cooler που συνοδεύεται με την μητρική και ακούγεται σαν πιστολάκι μαλλιων (αυτό έχω κάνει εγώ ώστε να ακούγεται υποφερτά) ...
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Cool thanx guys! Βασικά το Κόσμος δεν νομίζω να μην το πάρο μιας και όπως είπα το moddara ήδη μια φορα και είναι απίστευτο...silent fan σαν τις Noctua δεν υπάρχουν στα 800rpm με 5-8dBA. Τα έχω δει είναι σαν να είναι χαλασμένα. Δεν ακούγεται τίποτα... Το case το ξέρω παίρνει μέχρι 5 fans. 3 πάνω, 1 κάτω, και 2 μπροστά και πίσω. Και το πλαϊνό που έχει μάλλον θα το βγάλω. Τώρα την Thermalright TRUE Black 120 την σκεφτόμουν και εγώ αλλα επειδή η επιφάνεια δεν είναι λεία και θέλει lapping μιας και την έχω δοκιμάσει δεν με ενθουσίασε...άσε που είναι χωρίς φανάκη και βγαίνει κατά πολύ πιο ακριβή. Το PSU που είπες φίλος είναι λίγο...το 280 SLI θέλει τουλάχιστον 700 watt από την εταιρία. Γνωρίζω ότι το GPU δεν είναι αθόρυβο τρέχει γύρο στα 28-32 dBA idle και γύρο στα 35-40 full speed. Μάλλον θα περιμένω λίγο όπως λέτε για GPU. liopyr θες λίγο να εξηγήσεις παραπάνω το πρόβλημα? Γιατί δεν διάβασα κάτι σχετικό με αυτό που λες...δεν θυμάμαι να έχεις ποτε προβλήματα ψύξης καμια mobo... Δεν ξέρω άμα έχετε δει το pc μου στα modding forums αλλα συνηθίζω να βάζο και ηχομόνωση στο κουτί...οποτε φαντάζομαι με κλειστό κουτί το μονο που ίσος να ακούγετα θα είναι το GPU. Ηχομόνωση από Ακάσα και από υλικό για studio. Μισό το θόρυβο Το τωρινό μου setup. Ευχάριστο όλους
Dante80 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Φίλε μου και εγώ το ξέρω το cosmos S ,και σου λέω. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για αθόρυβο setup. Είναι αδύνατον να φτιάξεις forced airflow μέσα σε ένα τόσο μεγάλο κουτί. Πόσο μάλλον με τον πλαϊνο ανεμιστήρα του. Το cosmos S είναι κουτί για υδρόψυξη, δεν κάνει για silent computing με αερόψυξη. Επίσης, ξέχνα την TRUE-120, δεν χωράει μέσα στο cosmos S. Καμία μεγάλη high riser ψήκτρα σχεδόν δεν χωράει, λόγω του πλαϊνού ανεμιστήρα. Τώρα αν δεν σε ενδιαφέρει ο θόρυβος, βουρ.
liopyr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Το PSU που είπες φίλος είναι λίγο...το 280 SLI θέλει τουλάχιστον 700 watt από την εταιρία. Yποθέτει πως δεν θα βάλεις SLi. Αν πρόσεξες, σου έχει προτείνει μητρική με intel chipset. liopyr θες λίγο να εξηγήσεις παραπάνω το πρόβλημα? Γιατί δεν διάβασα κάτι σχετικό με αυτό που λες...δεν θυμάμαι να έχεις ποτε προβλήματα ψύξης καμια mobo... To κράτησα κρυφό, γιατί δεν είναι πρόβλημα. Έτσι παίζουν τα Nv chipsets. Αν πάρεις 780i μητρική, θα πρέπει να βάλεις και ένα fan να σημαδεύει το chipset, για την ακρίβεια αυτό αν πάρεις EVGA ή αυτό αν πάρεις asus. Είμαι σίγουρος πως μόνο που τα κοιτάς σε πιάνει ζαλάδα. Εγώ το έχω ρίξει στις ~700rpm που κρατάει το MCP σε <80C, αλλά πάλι ακούγεται, έστω διακριτικά. Αν εσύ πας για όσο το δυνατόν silent λύση, δεν θα το αντέξεις σίγουρα.
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Βασικά με και χωρίς τον πλαϊνό χωράει η Thermalright Ultra-120 Extreme. Τώρα τελευταία την έκανα install στον Bro μου. Από κει και πέρα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς,ότι 5 800rpm "φανακια" δεν είναι αρκετά ώστε να κάνουν καλο airflow μέσα στο κουτί λόγο μεγέθους? Βασικά "Liopyr το έχω ήδη αυτό το fan για άσους μια και έχω τώρα P5E και άμα δεν παο για SLI δεν υπάρχει λόγος να αλλάξω mobo. Βασικά δεν το έχω πάνω το φανάκη οποτε δεν ξέρω τι θόρυβο κάνει. Δυστυχώς με απογοήτευσες.Είσαι 100% σίγουρος ότι έχει πρόβλημα από temp with 780i? 80 βαθμοί μου φαίνονται υπερβολικοί. Σε πιστεύω φυσικά αλλα τώρα χωρίς fans μέσα στο κουτί έχω 35 στην mobo.
oneofthem Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 ακριβώς σου λέει ότι όσο πιο πολύπλοκη διάταξη ανεμιστήρων σε ένα κουτί και όσο πιο μεγάλο είναι αυτό, τόσο πιο δύσκολο να είναι αποδοτική, σωστό αυτό που λέει, προσωπικά πιστεύω πως δεν θα έχεις πρόβλημα τα noctua σκέψου τα ξανά, γιατί κοστίζουν πολύ ενώ τα nexus που επίσης είναι πολύ καλά από θέμα θορύβου κοστίζουν πολύ λιγότερο - εγώ noctua έχω βέβαια και μιλάω και από πάνω... και αυτό που λέει ο liopyr βέβαια είναι το πιο σημαντικό, εγώ το ξέχασα γιατί δεν έχω active στο chipset αν χρειάζεται fan στο chipset όπως έγραψε ο liopyr, τότε μιλάμε στον αέρα γιατί είναι η σημαντικότερη πηγή θορύβου θα τα υπερκαλύπτει όλα λογικά, οπότε πρέπει να βρεις λύση σε αυτό πριν κάνεις οτιδήποτε
Dante80 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Βασικά με και χωρίς τον πλαϊνό χωράει η Thermalright Ultra-120 Extreme. Τώρα τελευταία την έκανα install στον Bro μου. http://forum.coolermaster.com/viewtopic.php?f=19&p=83976 2 Πράγματα έκανες. Ή την έβαλες (κακώς για το συγκεκριμένο κουτί) οριζόντια, ή έβγαλες τον ανεμιστήρα από τα πλάγια. Από κει και πέρα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς,ότι 5 800rpm "φανακια" δεν είναι αρκετά ώστε να κάνουν καλο airflow μέσα στο κουτί λόγο μεγέθους? Δυστυχώς δεν είναι αρκετά. Το πρόβλημα είναι το μέγεθος του κουτιού. Όσο μεγαλύτερο είναι ένα κουτί τόσο πιο δύσκολο είναι να το ψύξεις σωστά και αθόρυβα. Ο βασικός λόγος είναι πως για να έχεις αθόρυβο κουτί θα πρέπει να ρίξεις αρκετά τα rpm στους ανεμιστήρες σου (για το ποιούς θα διαλέξεις, εξαρτάται από την θέση τους). Και όσο ρίχνεις την ταχύτητα, τόσο πιο δύσκολο είναι να κινηθεί ο αέρας εκεί που εσύ θέλεις. Μπορώ να στο εξηγήσω και αναλυτικά αν σε ενδιαφέρει. Πάντως η λύση που κοιτάς (noctua P12 @800rpm) σε συνδυασμό με τα απάρτια που θα βάλεις και το κουτί που επέλεξες μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Ασχολούμαι χρόνια με το silent computing, και αυτά στα γράφω για να σε βοηθήσω man...
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Φυσικά άλλωστε και για αυτό ποστάρω πάντα πριν κάνω ένα νέο setup. Τώρα τα λεφτά δεν είναι μεγάλο θέμα. Απλά παο με Noctua γιατί τα έχω δοκιμάσει και είναι τελείως dead silent. Liopyr κάτσε μια να συνδέσω το fanaki τις Asus να δω ποσο θόρυβο κάνει.. Μάλλον κάτι τέτοιο θα έγινε Dante. Βασικά ναι το πολύ βάζο ένα side panel όπως ο τυπάς στο youtube....γιατί έτσι κι αλλιώς δεν με νοιάζει μιας και θα μονώσω όλο το πλαϊνό.
liopyr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Liopyr κάτσε μια να συνδέσω το fanaki τις Asus να δω ποσο θόρυβο κάνει.. Prepare for glory!
Dante80 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Τι εννοείς θα μονώσεις το πλαΪνο? Θα βάλεις GTX 280 σε Cosmos S με ψόφια φουρφουρια, χωρίς πλαϊνο ανεμιστήρα και θα βάλεις και sound absorption kit?...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.