Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με δίκτυο σε Vista ...

vamitrou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες...

Έχω φάει ένα κόλημα εδώ με το δημιούργημα του φιλαράκου μου του Bill και δεν μπορώ να ανοίξω τους φακέλους που θέλω μέσω του δικτύου. Έχω ενεργοποιήσει την κοινή χρήση από το 'Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης', έχω βγάλει την προστασία με κωδικό πρόσβασης, έχω κάνει το δίκτυο μου ιδιωτικό. Ωραία ως εδώ.. πηγαίνω λοιπόν στο σημείο που με ενδιαφέρει [τον σκληρό δίσκο Ε:] κάνω δεξί κλικ / ιδιότητες / κοινή χρήση. Όπου το κουμπάκι κοινή χρήση είναι γκρι. Ε, λοιπόν και γω πατάω κοινή χρήση για προχωρημένους. Το τσεκάρω από εκεί κοινή χρήση αυτού του φακέλου. Τον βλέπω απο το δίκτυο, τον ανοίγω αλλα δεν μπορώ να ανοίξω περεταίρω φακέλους. Μου λέει δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Έχω τρελαθεί. Τι δεν κάνω σωστά???

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.
Έχει κάποιος από τους δυο υπολογιστές Home Basic Vista?

Ο ένας έχει Home Premioum και ο άλλος έχει Ultimate..

-----Προστέθηκε 21/11/2008 στις 05 : 35 : 21-----

Λοιπόν τελικά παιδεύτηκα αλλά την βρήκα την άκρη. Θα εξηγήσω πως το έκανα σε περίπτωση που αντιμετωπίσει κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα. Ξεκινάμε...

Εφ'όσον έχουμε τους υπολογιστές μας συνδεμένους δίνουμε ip που δηλώνουν ότι τα Pc μας είναι στο ίδιο υποδίκτυο.

Τους βάζουμε να ανοίκουν στο ίδιο Workgroup.

Στον φάκελο που θέλουμε να μοιραστούμε κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε Ιδιότητες / Κοινή χρήση / Κοινή χρήση για προχωρημένους.

Τσεκάρουμε το "Κοινή χρήση αυτού του φακέλου" και επιλέγουμε "Δικαιώματα".

Εκέι τσεκάρουμε το πλήρης έλεγχος [εξαρτάται βέβαια για το τι χρήση το θέλουμε].

Στο ίδιο παράθυρο επιλέγουμε "Προσθήκη" όπου θα μας πεταχτεί ένα νέο παράθυρο.

Επιλέγουμε "Για προχωρημένους" και πατάμε Εύρεση τώρα στο παραθυράκι που μας ανοίγει.

Προφανώς έχουμε μια λίστα με χρήστες και ομάδες του συστήματος. Επιλέγουμε την ομάδα "Everyone" [2 κλικ].

Πατάμε Οκ και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα δικαιώματα που θέλουμε.

Από εδώ τελειώσαμε. Πατάμε Οκ μέχρι να φτάσουμε στο αρχικό παράθυρο των ιδιοτήτων του φακέλου.

Πηγαίνουμε στην καρτέλα "Ασφάλεια" και εισάγουμε με την ίδια διαδικασία την ομάδα "Everyone".

Εδώ πλέον μπορούμε να δώσουμε πιο λεπτομερή δικαώματα.

Αφού τα κάνουμε όλα αυτά είμαστε πλέον έτοιμοι να διαμοιραστούμε τα αρχεία μας στο τοπικό δίκτυό μας!

:D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...