Προς το περιεχόμενο

Home Networkgin

devnull

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σχετικά καινούργιος στο θέμα. Οποιαδηποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί..

- Το πρόβλημα:

2 μηχανές : 1 τρέχει windows (e.g. IP 192.168.1.4) και 1 τρέχει Linux (e.g. static IP: 192.168.1.100)

Και οι 2 μηχανές είναι συνδεδεμένες στον router/modem ενός ISP.

- Τι θα ήθελα: Να έχω ένα τοπικό δίκτυο και να μπορώ να έχω πρόσβαση στα services που τρέχουν στην μηχανή που τρέχει Linux.

- Τι έχει γινει:

> Στατικό ΙP στην μηχανή που τρέχει Linux (192.168.1.χ)

> Ρύθμιση samba και άλλων υπηρεσιών στην μηχανή Linux

*** Από την μηχανή των windows, δεν μπορώ να δώ την linux μηχανή (network places / entire network / etc )

*** Από την μηχανή των windows δεν έχω πρόσβαση σε κανένα service της linux μηχανής (httpd/ftpd/etc)

Τι κάνω λάθος ή τι θα έπρεπε να κάνω για να έχω και τις δύο μηχανές στο δίκτυο και να είναι προσβάσιμα τα services στην μηχανή που τρέχει linux?

Ευχαριστώ,

##

Δημοσ.
Και οι 2 μηχανές είναι συνδεδεμένες στον router/modem ενός ISP.

Πώς; Ο router έχει πάνω ethernet switch, ή μήπως έχεις το ένα με usb και το άλλο με ethernet;

*** Από την μηχανή των windows' date=' δεν μπορώ να δώ την linux μηχανή (network places / entire network / etc )

*** Από την μηχανή των windows δεν έχω πρόσβαση σε κανένα service της linux μηχανής (httpd/ftpd/etc)

Τι κάνω λάθος ή τι θα έπρεπε να κάνω για να έχω και τις δύο μηχανές στο δίκτυο και να είναι προσβάσιμα τα services στην μηχανή που τρέχει linux?[/quote']

- Σωστή καλωδίωση ethernet (δες εδώ)

- Διευθύνσεις στο ίδιο υποδίκτυο (π.χ. 192.168.1.4/255.255.255.0, 192.168.1.100/255.255.255.0)

- Σωστές ρυθμίσεις υπηρεσιών

Από τα λίγα που αναφέρεις δεν είναι ξεκάθαρο σε τι από τα παραπάνω υπάρχει πρόβλημα.

• Διάγνωση ethernet:

># mii-tool eth0 |grep -i link
    ή
    # ethtool eth0|grep -i link 

• Διάγνωση IP:

>$ ping 192.168.1.4

(από το 192.168.1.100)

• Διάγνωση υπηρεσιών:

Έχει ψωμί. Έλεγξε πρώτα τα 2 παραπάνω, και αν το πρόβλημα δεν βρίσκεται εκεί δώσε κάποιες παραπάνω πληροφορίες για κάθε υπηρεσία, να το κοιτάξουμε. Π.χ. για το samba το smb.conf σου και επιβεβαίωση ότι ο smbd τρέχει (π.χ. ps aux|grep smb)

ΥΣ. Επίσης, αν τρέχεις κάποιο firewall στα μηχανήματα, ενδεχομένως να χρειαστεί είτε να το απενεργοποιήσεις είτε να το ρυθμίσεις κατάλληλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...