Προς το περιεχόμενο

Ububtu 8.04 and usb stick safe remove

hunter18gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ενα μικρο προβλημα και θα ηθελα την βοηθεια σας.χρησιμοποιω την διανομη ubuntu 8.04 και καθε φορα που κανω αποπροσαρτηση τομου δεν δεχομαι κανενα μηνυμα οτι το υλικο μπορει να αφαιρεθει:rolleyes::rolleyes:(μονο χανεται το εικονιδιο του δισκου). Τι γινεται? μηπως γνωριζει κανεις τι συμβαινει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περί linux και safe remove την έχω κι εγώ την απορία. Αρχικά.... πως γίνεται? :P (χρειαζεται? εγώ ποτέ δεν κάνω αλλά δεν έχω περάσει και καθολου νεα αρχεια στο στικάκι για να δω αν όλα πήγαν καλα).

Ουσιαστικά αυτό που χρειάζεται για να αφαιρεθεί ένας usb σκληρός δίσκος είναι να γίνει unmount από το σύστημα, ώστε να μεταφερθούν τυχόν δεδομένα που δεν έχουν γραφεί στο δίσκο ακόμα ώστε να μην υπάρχει απώλεια δεδομένων. Είναι το ίδιο με το να κάνετε unmount μόνοι σας. Νομίζω πως όταν συνδέσεις ένα σκληρό και διαβάζεις μόνο αρχεία, δεν είναι απαραίτητο να γίνει ασφαλής κατάργηση, αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Για την ακρίβεια έχει σημασία αν ο σκληρός έχει γίνει mount σαν read-only ή σαν read-write. Στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να γίνει umount γιατί γράφονται data που έχουν να κάνουν με το status του filesystem ακόμα και αν ο χρήστης δεν έχει γράψει τίποτα στον δίσκο. Στην πρώτη περίπτωση καλό θα ήταν να γίνει umount για να ενημερωθεί το σύστημα οτι αφαιρέθηκε υλικό αλλά ακόμα και αν δεν γίνει αυτό, δεν προκαλείται ζημιά στα δεδομένα. Άλλωστε μιά από τις τελευταίες δουλειές που κάνει το Linux όταν περνάει σε init 0 (halt) είναι να κάνει remount όλους τους δίσκους σαν read-only

παντως το οτι χανεται το εικονιδιο σημαινει οτι μπορεις να το αφαιρεσεις το στικ. Αν δεν μπορει να κανει unmount θα σου το δειξει...

Χάλασε εντελώς?? Καπούτ?? Δεν φορμάρεται έστω?

ειναι εντελως νεκρο! ας ελπισω οτι θα μου κανουν αλλαγη στο καταστημα.

tritonas δεν μου βγαζει κανενα μηνυμα σε κονσολα μονο χανεται το εικονιδιο απο την επιφανεια εργασιας. κανονικα δεν θα επρεπε να βγαζει και ενα μην. πανω στην επιφανεια εργασιας οτι τωρα μπορω να αφαιρεσω με ασφαλεια κτλ.. ??:-(:rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...