Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για 4870.

SomeRandomGuy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Προ ολίγον ημερών αγόρασα την HD4870 της PowerColor (GDDR5, 512MB). Δοκιμάζοντας μερικά παιχνίδια παρατηρώ πως δεν τρέχει καλά, ή τουλάχιστον όχι όπως θα έπρεπε. π.χ. έτρεξα το Crysis σε ανάλυση 1440χ900 στα High, και ενώ δεν παρατήρησα κάποια πτώση του framerate το παιχνίδι πάγωνε κάθε 15-20" για ένα διάστημα 1-2" και μετά συνέχιζε. Ύστερα έτρεξα και το 3D Mark Vantage (Jane Nash GPU Test) σε ανάλυση 1280χ800 στα high με αποτέλεσμα τα 23.χχ fps. Τρέχω Vista Ultimate 64-bit και έχω έναν Quad Q6600 2.4 ghz και 2gb ram στα 667. H motherboard μου είναι η G31T-M της ECS.

Ποια είναι η γνώμη σας; Καμία ιδέα;

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Vista, 2GB και Ultra details στα παιχνιδια δε πανε μαζι.

Γιατι πολυ απλα ΓΕ-ΜΙ-ΖΟΥΝ. :-)

Μπορει βεβαια να οφειλεται και σε ανεπαρκη τροφοδοσια..

Δημοσ.
Vista, 2GB και Ultra details στα παιχνιδια δε πανε μαζι.

Γιατι πολυ απλα ΓΕ-ΜΙ-ΖΟΥΝ. :-)

Μπορει βεβαια να οφειλεται και σε ανεπαρκη τροφοδοσια..

Δεν θυμάμαι τον κατασκευαστή του τροφοδοτικού, αλλά είναι 550W. Παίζει να φταίνε τα BIOS της Motherboard, γιατί δεν τα έχω αναβαθμίσει εδώ και 7-8 μήνες που πήρα το PC.

Δημοσ.

Απ ό,τι θυμάμαι κι εγώ τα 2GB φτάναν στο όριο τους (και το ξεπερνούσαν σε κάποιες φάσεις) σε WinXP με υψηλά details.

• Moderators
Δημοσ.

Λογικα εισαι οκ απο τροφοδοσια (αν δινει ~ 25A στις +12 γραμμες το τροφοδοτικο), εκτος αν ειναι πια ΕΝΤΕΛΩΣ μουφα.

Οσο για τη ραμ, για το Crysis επιμενω οτι φταιει αυτη.

Ενα BIOS update, αν ξερεις τη διαδικασια, ειναι καλη ιδεα. :-)

Δημοσ.

Έκανα ένα update το BIOS και είναι εμφανής η διαφορά. Έχω dual-boot Vista/XP, είναι καλύτερα να τρέχω τα games στα XP και τις λοιπές εφαρμογές στα Vista, ή αξίζει να πάω να πάρω ένα kit 4GB RAM για να αξιοποιήσω και το DX10? Επίσης η mobo μου δέχεται μέχρι 800mhz σε ram. Αν πάρω μία καινούργια, μαζί με 4GB στα 1066 με συμφέρει η αναλογία κόστους/απόδοσης, ή να πάρω στα 800;

Δημοσ.

Θα λεγα να διαλέξεις όποιο λειτουργικό σ αρέσει καλύτερα μεταξύ XP και Vista. Ναι στα Vista πιθανόν να χουν ελαφρώς μικρότερη απόδοση κάποια ή περισσότερα παιχνίδια αλλά αφενός το βλέπω ταλαιπωρία να κάνεις reboot για να παίζεις κι αφετέρου δε νομίζω να χει πρόβλημα η 4870 να σου δώσει ικανοποιητικό framerate σε Vista. Σοβαρές οπτικές διαφορές μεταξύ dx9 και dx10 μην περιμένεις να δεις.

Αν η μητρική σου υποστηρίζει μέχρι 1066MHz RAM, θα πρέπει να κάνεις o/c για να εκμεταλλευτείς κάποιες ταχύτερες. Στο κόστος/απόδοση, οι 800άρες κερδίζουν άνετα. Ουσιαστικά δε θα δεις διαφορές μεταξύ 800 και 1066.

Δημοσ.

Όπως είπαν και οι άλλοι, RAM. Προφανώς έχει stuttering (φαντάσου να βάλεις και το Texture Pack του Rygel... εκεί να δεις τι γίνεται) το οποίο λύνεται είτε με το να χαμηλώσεις τα settings, είτε με το να πάρεις άλλο 1GB μνήμη (αρκούν τα 3GB αν δεν θες να δώσεις κάτι παραπάνω για να πας στα 4) ;). Σου προτείνω Corsair DDR2-800 (timings 4-4-4-12) που κοστίζουν γύρω στα 40 ευρώ από το Πλαίσιο και τις οποίες τρέχω τώρα στα 832Mhz με timings 4-4-4-8 και είναι σταθερές :-)

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς είναι το kit που σκεφτόμουν να πάρω. Είναι στα 85€ όμως. Θα κοιτάξω άμα μπορώ να το βρω πιο φθηνά από κάπου αλλού. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ρε παιδιά.

Δημοσ.

φιλε κατα τη γνωμη μου δεν φταινε μονο οι μνημες.

καταρχας για να παιξεις το crysis σε ultra γραφικα πρεπει να αλλαξεις τον επεξεργαστη σου ,το τροφοδοτικο, τισ μνημες και να προσθεσεις αλλη μια ιδια καρτα μονο τοτε δεν θα κολαει το crysis

Εκτος και κλοκαρεις:-)

Δημοσ.
φιλε κατα τη γνωμη μου δεν φταινε μονο οι μνημες.

καταρχας για να παιξεις το crysis σε ultra γραφικα πρεπει να αλλαξεις τον επεξεργαστη σου ,το τροφοδοτικο, τισ μνημες και να προσθεσεις αλλη μια ιδια καρτα μονο τοτε δεν θα κολαει το crysis

Εκτος και κλοκαρεις:-)

Να συμπληρώσω παράλληλα οτι θα πρέπει να χορέψεις γυμνός στην πλατεία Συντάγματος τον χορό της βροχής,φωνάζοντας ούγκα μπούγκα,να έχεις περάσει στον λαιμό σου ένα στεφάνι original Χαβανέζικο,να καπνίζεις ένα πούρο montecristo που έχει τυλιχτεί στους μηρούς παρθένας,παρουσία σύσσωμης της δύναμης των ΜΑΤ.

Πέρα απο την πλάκα,είναι >μόνο< θέμα μνήμης.Το σύστημα της υπογραφής μου σήκωνε άνετα το Crysis και Crysis Warhead σε 1680χ1050 όλα Very High/Enthusiast σε WinXp.

Πρίν 2 μέρες μεταπήδησα σε Vista 64bit και αντιμετωπίζω παρόμοια προβλήματα με τον φίλο που ξεκίνησε το topic,όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό άλλα είναι εξίσου ενοχλητικά.

Λογικό είναι, απο την στιγμή που το memory usage χτυπάει 920Μβ (μονο με firefox) και ingame φτάνει ~1,85Gb

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...