PSYXAKIAS7041 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 εμενα που εχω δυο 80 gb σκληρους και αποφασισα να κανω raid δεν μου λεει κανεις πως? -----Προστέθηκε 6/12/2008 στις 09 : 43 : 21----- μητρικη ειναι η asrock p45ts
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 άνοιξε δικό σου topic και μην κάνεις hijack άλλο...
Wagner669 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπον. Οπως ανεφερα σε αλλο τοπικ και πολυ σωστα με παρεπεμψαν εδω, εχω αγορασει εναν OCZ SSD Solid Series120GB. Εδωσα 300Ευ, τα οποια ειχα την εντυπωση πως θα τα εκλαιγα, αλλα εκανα λαθος. Το ΗΡ της δουλειας ειχε εναν [email protected] Scorpio BEKT. Ο υπολογιστης αυτος δουλευει κατα 90% εκτος γραφειου και εκτος τροφοδοσιας για παρουσιασεις και αλληλογραφια/επικοινωνια εκτος γραφειου. Αρα ταχυτητα και καταναλωση ρευματος ειναι crucial. Εχω περασει και το NFS Undercover... Αλλα δεν ειναι επι του παροντος Αντικατασταση των δισκω, συνδεση του παλιου μεσω e-SATA και ηρχεται το πρωτο ΣΩΚ! Το Acronis True Image εκανε Clone του παλιου μου δισκου στον καινουριο μεσα σε ~8 λεπτα. Το δευτερο σωκ ηρθε οταν το συστημα μπηκε στα Windows (XP SP3 EN) μεσα σε 45 δευτερα και προγραμματα που ετρωγαν ωρα για να ξεκινησουν (π.χ. Corel), φορτωνουν στο 1/3 του χρονου, αντιγραφα ασφαλειας σε μεσω e-SATA δισκο μεσα σε 12~15 λεπτα και επαναφορα σε 8~9. Η διαρκεια ζωης της μπαταριας αυξηθικε κατα 1/2~1/3 και δεν φοβαμαι πλεον μην χτυπησω καπου την τσαντα μεταφορας με τον υπολογιστη σε κατ. αναμονης. Επωμενο βημα αντικατασταση του Amilo M3438G που εχω στο σπιτι μου, για προσωπικη χριση, με κατι καινουριο, παλι με 18" οθονη και απαραιτητα 2 SATA δισκους απο την μανα του. Οι απλοι δισκοι θα αντικατασταθουν απο δυο SSD σε συστοιχια RAID-Stripping. Η θα μπουν δυο 60αρηδες η δυο 120αρηδες SSD. Λογο κοστους, μαλλον θα γινει το πρωτο. Αυτα απο μενα
haHa Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 2-3 διορθωσεις: Γραφεις: "δεν φοβαμαι πλεον μην χτυπησω καπου την τσαντα μεταφορας με τον υπολογιστη σε κατ. αναμονης" Σε κατασταση αναμονης ο δισκος δεν δουλευει καθολου, ειναι χωρις ρευμα.. Αρα τι ειναι κλειστος ο υπολογιστης, τι σε κατασταση αναμονης το ιδιο ρισκο περιεχει ενα χτυπημα. Τωρα αν πηρες ocz που δεν ανηκει στην vertex series, δεν πρεπει να φοβασαι γαι χτυπηματα, αλλα θα πρεπει να φοβασαι για τυχαια κολληματα και καμμια φορα data corruption, γιατι ειναι αποδεδειγμενα προβληματικοι δισκοι. Επισης κατα την δημιουργια κ επαναφορα αντιγραφων ασφαλειας στον esata δισκο, ουσιαστικα ιδιες επιδοσεις θα ειχες αν ειχες 2 γρηγορους 7200 (2 εννοω, τον εσωτερικο κ τον εξωτερικο). Αυτο θα συνεβαινε γιατι πολυ απλα και με την τωρινη κατασταση σου, το bottleneck κ αυτος που θετει τα ορια των επιδοσεων ειναι ο εξωτερικος σου δισκος.. Αν ειχες για εξωτερικο εναν ssd, τοτε θα εβλεπες αυξηση επιδοσεων στην δημιουργια αντιγραφων. Τωρα τι εχεις εναν ssd μεσα κ εναν 7200 εξωτερικο ή τι εχεις εναν 7200 μεσα κ εναν 7200 με esata εξωτερικο, δεν θα υπαρχουν μεγαλες διαφορες, γιατι το bottleneck παραμενει ο 7200. Τελος, ποσο αυξηθηκε η αυτονομια? Γιατι δεν καταλαβα με αυτο που εγραψες ("αυξηθικε κατα 1/2~1/3") Επισης τι φορητο εχεις? Για να εχει απο τη μανα του 7200 σκληρο, θα πρεπει να ειναι ποιοτικο μηχανημα.
FarCry Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 For reads and writes that are larger than the stripe size, such as copying files or video playback, the disks will be seeking to the same position on each disk, so the seek time of the array will be the same as that of a single drive. For reads and writes that are smaller than the stripe size, such as database access, the drives will be able to seek independently. If the sectors accessed are spread evenly between the two drives, the apparent seek time of the array will be half that of a single drive (assuming the disks in the array have identical access time characteristics). The transfer speed of the array will be the transfer speed of all the disks added together, limited only by the speed of the RAID controller. Note that these performance scenarios are in the best case with optimal access patterns http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_RAID_levels
Wagner669 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 2-3 διορθωσεις: Γραφεις: "δεν φοβαμαι πλεον μην χτυπησω καπου την τσαντα μεταφορας με τον υπολογιστη σε κατ. αναμονης" Σε κατασταση αναμονης ο δισκος δεν δουλευει καθολου, ειναι χωρις ρευμα.. Αρα τι ειναι κλειστος ο υπολογιστης, τι σε κατασταση αναμονης το ιδιο ρισκο περιεχει ενα χτυπημα. Τωρα αν πηρες ocz που δεν ανηκει στην vertex series, δεν πρεπει να φοβασαι γαι χτυπηματα, αλλα θα πρεπει να φοβασαι για τυχαια κολληματα και καμμια φορα data corruption, γιατι ειναι αποδεδειγμενα προβληματικοι δισκοι. Επισης κατα την δημιουργια κ επαναφορα αντιγραφων ασφαλειας στον esata δισκο, ουσιαστικα ιδιες επιδοσεις θα ειχες αν ειχες 2 γρηγορους 7200 (2 εννοω, τον εσωτερικο κ τον εξωτερικο). Αυτο θα συνεβαινε γιατι πολυ απλα και με την τωρινη κατασταση σου, το bottleneck κ αυτος που θετει τα ορια των επιδοσεων ειναι ο εξωτερικος σου δισκος.. Αν ειχες για εξωτερικο εναν ssd, τοτε θα εβλεπες αυξηση επιδοσεων στην δημιουργια αντιγραφων. Τωρα τι εχεις εναν ssd μεσα κ εναν 7200 εξωτερικο ή τι εχεις εναν 7200 μεσα κ εναν 7200 με esata εξωτερικο, δεν θα υπαρχουν μεγαλες διαφορες, γιατι το bottleneck παραμενει ο 7200. Τελος, ποσο αυξηθηκε η αυτονομια? Γιατι δεν καταλαβα με αυτο που εγραψες ("αυξηθικε κατα 1/2~1/3") Επισης τι φορητο εχεις? Για να εχει απο τη μανα του 7200 σκληρο, θα πρεπει να ειναι ποιοτικο μηχανημα. Εχω ενα ΗΡ Pavilion dv5. Τα αντιγραφα ασφαλειας τα επαιρνα παντα με τον ιδιο τροπο, εως οτου εβαλα τον ssd και ειδα μειωση χρονου. Η μπαταρια αντεχει μια με μιαμιση ωρα παραπανω πλεον. OCZ Solid Series ειναι ο δικος μου. Ηταν η οικονομικη λυση απ οτι βλεπω στο σαϊτ.... Κολληματα μεχρι στιγμης δεν ειχα, αλλα το data corruption με τρομαζει σαν σκεψη! Σε τι περιπτωσεις προκυπτει;;;; Απο κει που το αγορασα, μπορω να τον παω πισω και να παρω καποιον αλλο δισκο. Σε SSD να δω αν εχουν τους OCZ Vertex Series;;; Η εχουν και αυτοι καποια προβληματα;;;
haHa Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Εχω ενα ΗΡ Pavilion dv5.Τα αντιγραφα ασφαλειας τα επαιρνα παντα με τον ιδιο τροπο, εως οτου εβαλα τον ssd και ειδα μειωση χρονου. Η μπαταρια αντεχει μια με μιαμιση ωρα παραπανω πλεον. OCZ Solid Series ειναι ο δικος μου. Ηταν η οικονομικη λυση απ οτι βλεπω στο σαϊτ.... Κολληματα μεχρι στιγμης δεν ειχα, αλλα το data corruption με τρομαζει σαν σκεψη! Σε τι περιπτωσεις προκυπτει;;;; Απο κει που το αγορασα, μπορω να τον παω πισω και να παρω καποιον αλλο δισκο. Σε SSD να δω αν εχουν τους OCZ Vertex Series;;; Η εχουν και αυτοι καποια προβληματα;;; Ο vertex νομιζω πως δεν εχει τετοια προβληματα..Ειναιομως πιο ακριβος.. Τελος, η μπαταρια πριν ποσο κραταγε ? (πχ 2 ωρες κ πηγε στις 3.30 με τον ssd?)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 o Vertex δεν έχει jmicron controller
Wagner669 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Ο vertex νομιζω πως δεν εχει τετοια προβληματα..Ειναιομως πιο ακριβος.. Τελος, η μπαταρια πριν ποσο κραταγε ? (πχ 2 ωρες κ πηγε στις 3.30 με τον ssd?) Ειναι 100Ευ ποιο ακριβως.... Αλλα θα παει στα εξωδα της εταιρειας Η μπαταρια απο 2~2μιση ωρες, πηγε στις 3μιση ωρες. Ακομα το ψαχνω ομως γιατι παιζει ρολο αν ειναι το ασυρματο ανοιχτο, αν δουλευω καποιο εγγραφο η βλεπω βιντεο. Αλλα ειναι γεγονος οτι αυξηθηκε η αυτονομια του o Vertex δεν έχει jmicron controller Αυτο ειναι το προβλημα τους;;; Ο controller προκαλει τα προβληματα;;;
haHa Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Ειναι 100Ευ ποιο ακριβως.... Αλλα θα παει στα εξωδα της εταιρειας Η μπαταρια απο 2~2μιση ωρες, πηγε στις 3μιση ωρες. Ακομα το ψαχνω ομως γιατι παιζει ρολο αν ειναι το ασυρματο ανοιχτο, αν δουλευω καποιο εγγραφο η βλεπω βιντεο. Αλλα ειναι γεγονος οτι αυξηθηκε η αυτονομια του Σιγουρα θα αυξηθηκε η αυτονομια.. Αλλα τοσο πολυ (50-75% πανω) πολυ δυσκολα.. Αυτο θα σημαινε οτι ο σκληρος πριν καταναλωνε περιπου το μισο ρευμα που καταναλωνε ολος ο φορητος.. Πραγμα ατοπο, μιας κ ο επεξεργαστης, η καρτα γραφικων κ κυριως η οθονη καταναλωνουν πολυ παραπανω ρευμα. Μια αυξηση της αυτονομιας γυρω στο 20% ειναι το καλυτερο που μπορει να περιμενεις καποιος , αν εχει καλο-ακριβο ssd. Με τους απλους-προβληματικους ssd με τον jmicron controller η αυξηση ειναι ακομα μικροτερη.. Εδω ενδεικτικα: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3403&p=16 Τελος, δωσε τα 100 ευρω παραπανω κ παρε τον vertex..
333_halfdevil Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Γεια και χαρα σε ολους και καλως σας βρηκα!θα ηθελα να σας μεταφερω κι εγω την εμπειρια μου απο τους ssd. αφου διαβασα αρκετα αρθρα για τις επιδοσεις των δισκων αυτων και πειστηκα πως η προσθηκη ενος τετοιου στο συστημα μου θα εδινε μεγαλη ωθηση στις επιδοσεις αγορασα εναν ocz 128gb v2. ειδα λοιπον αρχικα πως διαφορα προβληματα της 1ης γενιας ειχαν λυθει κυριως μετα την αφιξη του service pack 1 για vista. επισης στο forun της ocz προτεινονταν διαφορα tweaks στα vista για λειτουργια χωρις προβληματα(disable indexing,pagefile,defragment,superfetch,prefetch... δηλαδη ενα σωρο απο τα services). αφου εκανα ολα αυτα κι αφου η εγκατασταση ηταν σαφως πιο αργη απο εναν velociraptor ξεκινησα να δουλευω στα vista. η εκκινηση ηταν πιο γρηγορη τουλαχιστον αρχικα γιατι μετα την προσθηκη μερικων προγραματων τα πραγματα ζορισαν καπως. το χειροτερο ομως ηταν πως καθε προσπαθεια για multitasking ναυαγουσε. παραδειγμα: game installation+ mediaplayer??? αστο καλυτερα. firefox+mediaplayer+winrar extraction???κακη ιδεα...γενικοτερα η εντυπωση που μου αφησε ειναι πως ο δισκος δεν ηταν σημαντικα πιο γρηγορος απο εναν veloci. σιγουρα οχι τοσο ωστε να διακαιολογει τα λεφτα του(409 €!!). ευτυχως καταφερα να παρω πιστωτικο απο το e-shop επιστρεφωντας τον. ελπιζω το προβλημα να ειναι μονο με τους ocz και τον αθλιο jmicron controller τους.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Αυτο ειναι το προβλημα τους;;; Ο controller προκαλει τα προβληματα;;; ένα από τα προβλήματα νομίζω... ναι δημιουργεί (όχι της μητρικής, αυτός που είναι μέσα στον δίσκο)
Wagner669 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Σιγουρα θα αυξηθηκε η αυτονομια..Αλλα τοσο πολυ (50-75% πανω) πολυ δυσκολα.. Αυτο θα σημαινε οτι ο σκληρος πριν καταναλωνε περιπου το μισο ρευμα που καταναλωνε ολος ο φορητος.. Πραγμα ατοπο, μιας κ ο επεξεργαστης, η καρτα γραφικων κ κυριως η οθονη καταναλωνουν πολυ παραπανω ρευμα. Μια αυξηση της αυτονομιας γυρω στο 20% ειναι το καλυτερο που μπορει να περιμενεις καποιος , αν εχει καλο-ακριβο ssd. Με τους απλους-προβληματικους ssd με τον jmicron controller η αυξηση ειναι ακομα μικροτερη.. Εδω ενδεικτικα: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3403&p=16 Τελος, δωσε τα 100 ευρω παραπανω κ παρε τον vertex.. Και μενα μου φανηκε περιεργο, γι αυτο σου λεω ακομα το ψαχνω. Γιατι πρωτες "μετρησεις" εγιναν με Vista και οταν αλλαξα δισκο, εβαλα ΧΡ SP3. Ισως να φταιει και αυτο για την τοσο μεγαλη αυξηση. Η καρτα γραφικων με Vista λογικα θα καταναλωνε περισσοτερη ενεργεια ενω με τα ΧΡ δεν εχει τετοιες απαιτησεις, οποτε μαλλον συμβαλει και αυτο. Σ οτι αφορα τους δισκους. Οι OCZ Core Series V2 SATA II 2.5" SSD... Με τι controller ειναι;;;
haHa Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Και μενα μου φανηκε περιεργο, γι αυτο σου λεω ακομα το ψαχνω.Γιατι πρωτες "μετρησεις" εγιναν με Vista και οταν αλλαξα δισκο, εβαλα ΧΡ SP3. Ισως να φταιει και αυτο για την τοσο μεγαλη αυξηση. Η καρτα γραφικων με Vista λογικα θα καταναλωνε περισσοτερη ενεργεια ενω με τα ΧΡ δεν εχει τετοιες απαιτησεις, οποτε μαλλον συμβαλει και αυτο. Σ οτι αφορα τους δισκους. Οι OCZ Core Series V2 SATA II 2.5" SSD... Με τι controller ειναι;;; JMicron εχει κ ειναι σχεδον ιδιος με τον δικο σου . Ειναι φυσικα κ αυτος αποδεδειγμενα προβληματικος δισκος.. Δες πχ ακριβως απο πανω κ την εμπειρια του 333_halfdevil ... αγορασα εναν ocz 128gb v2.ειδα λοιπον αρχικα πως διαφορα προβληματα της 1ης γενιας ειχαν λυθει κυριως μετα την αφιξη του service pack 1 για vista. επισης στο forun της ocz προτεινονταν διαφορα tweaks στα vista για λειτουργια χωρις προβληματα(disable indexing,pagefile,defragment,superfetch,prefetch... δηλαδη ενα σωρο απο τα services). αφου εκανα ολα αυτα κι αφου η εγκατασταση ηταν σαφως πιο αργη απο εναν velociraptor ξεκινησα να δουλευω στα vista. η εκκινηση ηταν πιο γρηγορη τουλαχιστον αρχικα γιατι μετα την προσθηκη μερικων προγραματων τα πραγματα ζορισαν καπως. το χειροτερο ομως ηταν πως καθε προσπαθεια για multitasking ναυαγουσε. παραδειγμα: game installation+ mediaplayer??? αστο καλυτερα. firefox+mediaplayer+winrar extraction???κακη ιδεα...γενικοτερα η εντυπωση που μου αφησε ειναι πως ο δισκος δεν ηταν σημαντικα πιο γρηγορος απο εναν veloci. σιγουρα οχι τοσο ωστε να διακαιολογει τα λεφτα του(409 €!!). ευτυχως καταφερα να παρω πιστωτικο απο το e-shop επιστρεφωντας τον. ελπιζω το προβλημα να ειναι μονο με τους ocz και τον αθλιο jmicron controller τους.
Wagner669 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 JMicron εχει κ ειναι σχεδον ιδιος με τον δικο σου . Ειναι φυσικα κ αυτος αποδεδειγμενα προβληματικος δισκος.. Δες πχ ακριβως απο πανω κ την εμπειρια του 333_halfdevil Ok...Μ επεισες! Περιμενω το Πλαισιο να μου φερουν τον OCZ Vertex Series 120GB SSD (Sata II) ...589,00 € και οχι 489 οπως νομιζα ...Αουτς!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.